Έρευνα

Παγκόσμια έρευνα του ΟΗΕ για το πώς θέλουμε τον κόσμο μας το 2045

Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο των δράσεων για την 75η επέτειο των Ηνωμένων Εθνών, στις 24 Οκτωβρίου 2020, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες έχει εγκαινιάσει έναν παγκόσμιο διάλογο για το πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος μας το 2045, όταν τα Ηνωμένα Έθνη θα κλείσουν 100 χρόνια ζωής και δράσης.

Η φετινή επέτειος βρίσκει τον κόσμο μας σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων, σε μία εποχή που η ανθρωπότητα καταπολεμά μία φονική πανδημία, τη χειρότερη παγκόσμια υγειονομική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ με την οποία γνωστοποιεί την πρωτοβουλία του αυτή και διερωτάται: Άραγε, η κρίση του κορονοϊού θα μας φέρει πιο κοντά ή θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους διχασμούς και καχυποψία;

Διευκρινίζει επίσης ότι η παγκόσμια αυτή έρευνα αφορά κυρίως τους νέους, γιατί οι σημερινές απόφάσεις θα επηρεάσουν κυρίως τις δικές τους ζωές και επικαλούμενος τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνει πως οι νέοι μας πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους. «Είναι ευθύνη μας να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον όπου οι νέοι δεν θα θεωρούνται άτομα που χρειάζονται προστασία αλλά πλήρη μέλη της κοινωνίας μας και ισχυροί παράγοντες αλλαγής», προσθέτει.

Σε αυτή τη δύσκολη γεμάτη προκλήσεις εποχή τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να ακούσουν τη γνώμη των πολιτών, θέλουν να ακουστεί η φωνή των νέων ανθρώπων, δήλωσε ο Δημήτρης Φατούρος, υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΟΗE για την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, όλες οι απόψεις και ιδέες θα παρουσιαστούν από τον γενικό γραμματέα ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στους ηγέτες του κόσμου κατά τη 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, το Σεπτέμβριο του 2020.

«Λάβετε μέρος στην έρευνα και στα ελληνικά, η συμμετοχή σας μετράει, κάντε γνωστές τις δημιουργικές σας ιδέες και στείλτε τις στον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ, κάνοντας κλικ στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://un75.online/?lang=gre#s2», προτρέπει ο κ. Φατούρος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα