Ηλεία

«Πάγωσαν» τα έργα επέκτασης του δικτύου ύδρευσης σε Ιάρδανο – Βώλακα

erymanthos_ergasies.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τις διαμαρτυρίες τους για το ανταποδοτικό τέλος Ερυμάνθου, που πληρώνουν ακόμα στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Πύργου, παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο ποσό θα έπρεπε να έχει σταματήσει να δαπανάται από τους κατοίκους του δήμου Πύργου, από τον Ιανουάριο του 2015, εκφράζουν δημότες, οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν το ποσό των 9 ευρώ (3 ευρώ για κάθε μήνα).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» το τέλος Ερυμάνθου, εντάχθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ, πριν από δύο περίπου χρόνια (Ιανουάριο 2013) με αναδρομική ισχύ και είχε αποφασισθεί να γίνεται η πληρωμή του μέχρι και για διάστημα 24 μηνών στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ, δηλαδή μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Το δημοτικό συμβούλιο Πύργου είχε λάβει απόφαση το 2012 για την έναρξη ισχύος του ανταποδοτικού τέλους Ερυμάνθου στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο τέλος, συνεχίζει να υπάρχει στους λογαριασμούς κάτι που έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στους πολίτες, οι οποίοι, όπως τονίζουν, έχουν λάβει την διαβεβαίωση της ΔΕΥΑΠ πως το τέλος αυτό θα πληρωνόταν μόνο για δύο χρόνια.

Όπως αναφέρουν από την πλευρά τους πηγές της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Πύργου, το τέλος του Ερυμάνθου θα σταματήσει να πληρώνεται από τους κατοίκους του δήμου Πύργου τον επερχόμενο Αύγουστο, όπου θα εκδοθούν και οι νέοι λογαριασμοί ύδρευσης. Όμως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, που θα ορίζει την ολοκλήρωση πληρωμής του ανταποδοτικού τέλους Ερυμάνθου.

Αγωνία για τις επεκτάσεις

Από την άλλη, σύμφωνα με πηγές, ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της δημοτικής αρχής Πύργου, καθώς οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει τις εργασίες για τις επεκτάσεις του δικτύου του Ερυμάνθου στις δημοτικές ενότητες Ιάρδανου και Βώλακα του δήμου Πύργου, δεν έχουν πληρωθεί από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Αυτό, για το υπόλοιπο των εργασιών, προκαλεί, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μεγάλες καθυστερήσεις στις εργασίες και σε ακραίες περιπτώσεις τα έργα κινδυνεύουν να μείνουν ανολοκλήρωτα. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα