Ελλάδα

«Πάγωσε» η 34χρονη Ιωάννα όταν έμαθε ποιος της έριξε το βιτριόλι! Αρνείται τα πάντα η 35χρονη

Ακούστε το άρθρο

Μια γνωριμία που μετρούσε χρόνια αλλά χωρίς ουσιαστική επαφή, δυο νεαρές γυναίκες, ένα αίτημα φιλίας στο Facebook και μια στιγμή που κατέστρεψε δυο ζωές. Δεν μπορούσε να πιστέψει η άτυχη Ιωάννα ποια ήταν η γυναίκα που το πρωί της 20ης Μαΐου της έριξε στο πρόσωπο το βιτριόλι, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή της.

Ένα 24ωρο συμπληρώνεται από τη στιγμή που οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σπίτι της 35χρονης γυναίκας στου Ζωγράφου, για να την προσαγάγουν ως βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης 34χρονης Ιωάννας, στο πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα.

Από τότε, η 35χρονη από βασική ύποπτη έγινε κατηγορούμενη. Και μάλιστα αντιμετωπίζει βαριά κατηγορία: απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η νεαρή γυναίκα αρνείται τα πάντα. Δεν έχω καμία σχέση, διαμηνύει μέσω του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου. Ωστόσο, οι πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως εκτός από την περούκα και την καμπαρντίνα που φέρεται να φορούσε την ημέρα της επίθεσης, έχει εντοπιστεί και ένα σακίδιο μέσα στο οποίο δεν αποκλείεται να είχε το θερμός με το βιτριόλι.

Μέχρι την απολογία της, την προσεχή Τρίτη, κρατείται στη ΓΑΔΑ και αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και να δει τους δικούς της.

Ξέρει τα πάντα η Ιωάννα

Το ποια είναι η γυναίκα που έχει συλληφθεί και κατηγορείται πως της επιτέθηκε με το βιτριόλι γνωρίζει πλέον και η 34χρονη Ιωάννα. Το αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (12.06.2020) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Αρχικά, ο Απ. Λύτρας δεν είχε αποκαλύψει στην 34χρονη, η οποία εξακολουθεί να είναι στο νοσοκομείο, πως είχε γίνει προσαγωγή για την υπόθεση. Όταν όμως η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, τότε την ενημέρωσε. Και το θύμα της σοκαριστικής επίθεσης δεν μπορούσε να πιστέψει την εξέλιξη.

«Πάγωσε όταν της είπε το όνομα» αποκάλυψε ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, σημειώνοντας πως το θύμα έχει συναντήσει την κατηγορούμενη πέντε ή έξι φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις, πως γνωρίζονταν μεν αλλά δεν είχαν ουσιαστικά επαφές. Μάλιστα, η Ιωάννα, είπε ο Απόστολος Λύτρας, δεν είχε καν αναφέρει τη συγκεκριμένη γυναίκα ούτε ως πιθανή ύποπτη στις λιγοστές επαφές που είχε με τους αστυνομικούς.

Ακόμη, για τον σύντροφο της 35χρονης, το αίτημα φιλίας του οποίου στην 34χρονη φέρεται να προκάλεσε τη ζήλεια της, ο Απόστολος Λύτρας είπε πως το θύμα δεν τον είχε γνωρίσει ποτέ. «Δεν τον έχει δει ποτέ στη ζωή της. Δεν ξέρει ποιος είναι. Της είχε στείλει αίτημα φιλίας στο Facebook, το δέχτηκε αλλά δεν τον έχει δει ποτέ στη ζωή της».

βιτριόλι

Έτσι εξιχνιάστηκε η επίθεση με βιτριόλι

Η περούκα και η τηλεκάρτα που βρέθηκαν στην κατοχή της, τα μικρά λάθη που έκανε και επιμονή των αστυνομικών να βρουν τη γυναίκα μυστήριο που πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης, οδήγησαν στις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Κλειδί όμως φαίνεται πως ήταν ένα τηλεφώνημα που έκανε η 35χρονη κατηγορούμενη με την τηλεκάρτα, αλλά για προσωπική της υπόθεση.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής όταν πήραν τα χέρια τους την ανάλυση της τηλεκάρτας που χρησιμοποίησε η 35χρονη για να καλέσει ταξί και να φύγει από το σημείο της επίθεσης διαπίστωσαν ότι εκτός από τις τρεις κλήσεις που είχε κάνει στην εταιρεία ραδιοταξί υπήρχε και μια κλήση σε έναν αλλοδαπό, από το Μπαγκλαντές.

Στον συγκεκριμένο άνδρα απευθύνθηκαν αμέσως οι αστυνομικοί και όπως διαπίστωσαν, είχε επικοινωνήσει μαζί του η 35χρονη για μια προσωπική της δουλειά. Ο άνδρας έψαξε το κινητό του για την κλήση και βρήκε την καταχώρηση, η οποία δεν έδειχνε αριθμό, καθώς το τηλεφώνημα έγινε από καρτοτηλέφωνο. Κάπως έτσι, εντοπίστηκε το σημείο του καρτοτηλεφώνου, το οποίο ήρθε… κι έδεσε με την 35χρονη, καθώς διαπιστώθηκε πως έγινε από ένα σημείο κοντά στην οδό Σίνα, στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή όπου βρίσκεται και η δουλειά της κατηγορούμενης -πια- γυναίκας.

via

Όλη η επικαιρότητα