Ηλεία

«Πάγωσε» ο Πύργος και ο εμπορικός κόσμος – «Έφυγε» ο Σάκης Σκουτέρης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.
Ακούστε το άρθρο

Φτωχότερος είναι από χθες ο εμπορικός κόσμος του Πύργου και της Ηλείας μετά την αναπάντεχη απώλεια του επί χρόνια επιχειρηματία Διονύση Σκουτέρη σε ηλικία 55 ετών, με την είδηση να πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία και να σκορπίζει τη θλίψη σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος που βρισκόταν στο κτήμα του στο Λεβεντοχώρι μαζί με φίλους, ένιωσε έντονη πίεση και άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. Εκεί, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο παρά τις προσπάθειές του δεν μπόρεσαν να τον διατηρήσουν στη ζωή.

Με μεγάλο κοινωνικό έργο

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του είχε προσφέρει σημαντικά στον εμπορικό κόσμο, έχοντας μάλιστα διατελέσει και ως μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, ενώ είχε διατελέσει και στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Ανέπτυξε τη δική του επιχείρηση με υποδήματα και μαζί με τα αδέρφια του δημιούργησε καταστήματα σε κεντρικά σημεία της πόλης, έχοντας πάρει τις απαραίτητες γνώσεις και αγάπη για τον χώρο από τον πατέρα του που ήταν από τους πρώτους επιχειρηματίες της πόλης που αρχικά έφτιαχνε και ακολούθως πουλούσε παπούτσια. Για πολλά χρόνια ήταν από τα κορυφαία ονόματα στον εμπορικό κόσμο του Πύργου και είχε σημαντική και αθόρυβη προσφορά σε συνανθρώπους που είχαν πραγματικά ανάγκη.

Μεγάλη του αγάπη ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο, για αυτό και η ενασχόλησή του και η προσφορά του και στον συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα ήταν και πρόεδρος στον Αθλητικό Σύλλογο «Θρίαμβος» Πύργου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε συνεισφέρει οικονομικά και αθόρυβα σε πάρα πολλά αθλητικά σωματεία του νομού.

Υποδειγματικός οικογενειάρχης, απέκτησε με τη σύζυγό του τρία παιδιά, τη Νάσια, τον Κωνσταντίνο και τον Χαράλαμπο, για τα οποία εργαζόταν καθημερινά ώστε να μην τους λείψει ποτέ τίποτα.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου. Η εφ. «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Κρίμα να φεύγουν έτσι νέοι άνθρωποι»

Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά με τον Διονύση Σκουτέρη ήταν και ο πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Θρίαμβος» Πύργου, Ζώης Υφαντής, που συγκλονισμένος από την απώλεια του φίλου του ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το ξαφνικό φευγιό του φίλου Σάκη Σκουτέρη. Με τον Σάκη γνωριζόμουν αρκετά χρόνια, αλλά τα τελευταία συνεργαστήκαμε με την επανεκκίνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας που είχα ιδρύσει, τον  ‘‘Θρίαμβο’’ Πύργου. Ήμασταν ιδρυτικά μέλη της Ποδοσφαιρικής Αθλητικής Κίνησης Ηλείας καθώς και Μέλη του Δ.Σ. Ήταν καλός οικογενειάρχης, δημιουργικός άνθρωπος και καλός  επιχειρηματίας. Αγαπούσε το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετούσε και στο παρελθόν βοηθώντας πολλές ομάδες. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στα παιδιά του. Κρίμα να φεύγουν έτσι νέοι άνθρωποι. Αιωνία του η μνήμη. Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ελλάδος

Τη θλίψη τους ωστόσο για την απώλεια του αγαπητού τους συνάδελφου, συνεργάτη και φίλου, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ελλάδος. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν πως ο ξαφνικός του θάνατος τους συντάραξε όλους και αναφέρθηκαν στη σημαντική συνεισφορά που είχε στη δημιουργία της Ομοσπονδίας, αφού υπήρξε ιδρυτής της και οραματιστής της.

Πρόσθεσαν δε πως αποτέλεσε αφορμή ώστε αυτή να γιγαντωθεί σε πανελλαδική εμβέλεια και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλου του επιχειρηματικού κόσμου. Μάλιστα, συμπλήρωσαν πως χάρη στο έργο του πολλά σωματεία από τη χώρα εμπιστεύτηκαν την ομοσπονδία και απέκτησαν δυνατή φωνή προάσπισης των συμφερόντων των επιχειρηματιών.

Όλη η επικαιρότητα