Ηλεία

«Πάγωσε» το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας – Από ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται η επαναλειτουργία του

Ακούστε το άρθρο

Κλειστό είναι το κολυμβητήριο Αμαλιάδας το τελευταίο δεκαήμερο, με την θερμοκρασία του νερού στην πισίνα να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ ταυτόχρονα έληξαν οι δίμηνες συμβάσεις γυμναστή και ναυαγοσώστη. Πάντως, όπως γνωστοποίησε χθες, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» κ. Ευγένιος Αστερής το κολυμβητήριο θα ανοίξει και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη, αφού ήδη θα έχουν προσληφθεί με 8μηνες πλέον συμβάσεις ο γυμναστής και ο ναυαγοσώστης.

Το κολυμβητήριο σταμάτησε να λειτουργεί από τις 29 Δεκεμβρίου. Η θερμοκρασία εκείνο το διάστημα κυμαίνονταν από 22 C- 23,8 C, πολύ χαμηλή δηλαδή για την πραγματοποίηση προπόνησης, τη στιγμή που κατάλληλη θεωρείται από 26 C και άνω.

Σε αναζήτηση αντλίας…

Εκτός από την χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί εντός και εκτός πισίνας στο κολυμβητήριο Αμαλιάδας το τελευταίο δεκαήμερο, σημαντικό ρόλο «παίζει» στο… «απαγορευτικό» και το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις λειτουργούν μόνο με μια αντλία θερμότητας εδώ και καιρό και άρα είναι ανέφικτο να φτάσει η θερμοκρασία έστω και κοντά στο όριο.

Τους τελευταίους μήνες ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης σε συνεργασία με τον κ. Αστερή βρίσκονται σε αναζήτηση δεύτερης αντλίας αρχικά για ενοικίαση για τους χειμερινούς μήνες, ώστε στη συνέχεια να εξεταστεί και η αγορά και να δοθεί οριστική λύση.

Πάντως, ήδη έχει αποκατασταθεί το ηλιακό πεδίο των εγκαταστάσεων και ολοκληρώθηκε και η συντήρηση των εναλλακτών.

«Μετά τις 29 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία «χάθηκε». Καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να κρατηθεί ανοιχτό το κολυμβητήριο, έγινε ένα μεγάλο μέρος των απαιτούμενων συντηρήσεων και αποκαταστάσεων, όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατέβασαν κατακόρυφα την θερμοκρασία του νερού.

Είμαστε σε επαφές για να ενοικιάσουμε άμεσα αντλία θερμότητας μέχρι να δοθεί η οριστική λύση. Βέβαια, όπως μας είπε και ειδικός, ακόμη και  την δεύτερη αντλία να είχαμε σε λειτουργία, αυτές τις μέρες  λόγω του ψύχους, η θερμοκρασία του νερού ίσως να έφτανε τους 25 C. Άρα, έτσι κι αλλιώς, υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε να γίνει προπόνηση από τους πολίτες, σύμφωνα με τους όρους. Ταυτόχρονα, είχαν λήξει και οι συμβάσεις του προσωπικού, δηλαδή γυμναστή και ναυαγοσώστη», δήλωσε ο κ. Αστερής.

Ενημέρωση των πολιτών

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ γνωστοποίησε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη, πιθανότατα, το κολυμβητήριο θα ξανανοίξει, αφού το προσωπικό θα είναι στη θέση του. Στο ερώτημα, εάν η θερμοκρασία στην πισίνα είναι χαμηλή, όπως τις μέρες αυτές, είπε: «Εμείς, από την στιγμή που θα έχουμε κανονικά γυμναστή και ναυαγοσώστη, θα το ανοίξουμε.

Εάν είναι κάτω από 25Cη θερμοκρασία του νερού, οι πολίτες θα ενημερώνονται και θα αναλαμβάνουν την ευθύνη στην περίπτωση που θα θέλουν να κολυμπήσουν. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε, τη στιγμή που κάποιοι επιθυμούν να προπονηθούν. Σίγουρα, υπάρχει σε έναν βαθμό κίνδυνος τραυματισμού…».

Σχετικά με τις οφειλές των σωματείων, όχι μόνο στο κολυμβητήριο, αλλά γενικότερα στο Αθλητικό Κέντρο, οι περισσότερες ομάδες μπήκαν σε ρύθμιση, σύμφωνα και με το κάλεσμα του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» και απομένει να ανταποκριθούν δύο σωματεία…

Όλη η επικαιρότητα