Κόσμος

Παλαιστίνη: Δύο νεκροί έπειτα από συμπλοκή με ισραηλινές δυνάμεις στην Δυτική Όχθη

Την είδηση γνωστοποίησαν οι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Ακούστε το άρθρο

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών αστυνομικών το πρωί της Κυριακής στη Δυτική Όχθη, έπειτα από συμπλοκή.

Την είδηση γνωστοποίησαν οι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ανδρών και είπε πως άλλοι έξι τραυματίστηκαν στη συμπλοκή σε ένα σπίτι στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς. Η οργάνωση μαχητών Ταξιαρχία Μαρτύρων Φάταχ αλ-Άκσα ανακοίνωσε πως οι δύο νεκροί ήταν μέλη της.

Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, που προφανώς έκαναν έφοδο έξω από το σπίτι για να συλλάβουν έναν ύποπτο, δέχθηκαν πυρά από ενόπλους και «απάντησαν με πραγματικά πυρά και άλλα μέσα μέχρις ότου εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες στο εσωτερικό και στη στέγη του σπιτιού», δήλωσε η αστυνομία.

Ένας γείτονας, ο Νάσερ Εστιτία, 60 ετών, δήλωσε ότι άκουσε πυροβολισμούς από το εσωτερικό του σπιτιού προτού οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολήσουν πολλές φορές εναντίον του σπιτιού. «Φώναζαν το όνομα ενός ανθρώπου, καλώντας τον να παραδοθεί», είπε.

«Άλλο ένα έγκλημα διαπράχθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις στην παλιά πόλη της Nablus, όπου έπεσαν μάρτυρες και πολλοί τραυματίστηκαν», έγραψε ο Χουσέιν αλ-Σέιχ, υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος, στο Twitter. «Καταδικάζουμε έντονα το έγκλημα αυτό και καθιστούμε υπόλογη την κατοχή για τις συνέπειές του».

Οι συνομιλίες υπό τη μεσολάβηση των ΗΠΑ που αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα κατέρρευσαν το 2014 και δεν υπάρχουν ενδείξεις για αναβίωσή τους.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ενέτειναν τις επιδρομές τους τελευταίους μήνες στη Δυτική Όχθη αφότου άνδρες από την περιοχή πραγματοποίησαν φονικές επιθέσεις σε δρόμους στο Ισραήλ. Η υποστηριζόμενη από τη Δύση Παλαιστινιακή Αρχή καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές.

Όλη η επικαιρότητα