Παλιό το όπλο που βρέθηκε σε σχολείο του Αγρινίου λένε οι καθηγητές

Διευκρινίσεις για την ύπαρξη του παράνομου οπλισμού που ανακάλυψαν την περασμένη Παρασκευή οι ανήλικοι μαθητές του 5ου Λυκείου Αγρινίου κρυμμένου στην ψευδοροφή μιας αίθουσας του σχολείου τους, έδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου που υποστηρίζει ότι το υλικό τοποθετήθηκε εκεί πριν από πολλά χρόνια.

Στην ψευδοροφή ήταν κρυμμένα ένα πυροβόλο όπλο και τέσσερις γεμιστήρες με 119 φυσίγγια πιστολιού και πολεμικού όπλου. Ο Σύλλογος εξηγεί σε ανακοίνωσή του ότι ήταν διασκορπισμένα στην ψευδοροφή αίθουσας που δεν χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια ως αίθουσα διδασκαλίας. Η αίθουσα ήταν κλειδωμένη και η πρόσβαση ήταν ελεγχόμενη. Τα αντικείμενα ήταν οξειδωμένα, καλύπτονταν δε από σκόνες και ήταν παλαιάς κατασκευής και ενδεχομένως μη λειτουργικά».

Όπως αποκαλύφθηκε από την ανακοίνωση των καθηγητών, στο σχολείο εδώ και χρόνια λειτουργούν κάμερες και συναγερμός τα οποία δεν παραβιάστηκαν ποτέ, επομένως η τοποθέτηση του οπλισμού πρέπει να χρονολογείται πριν από την εγκατάσταση των μέτρων ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο οπλισμός κατασχέθηκε και εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου ερευνάται δακτυλοσκοπικά και γίνεται βαλλιστική εξέταση στο όπλο.

Πηγή: protothema.gr