Πολιτική

Palmos Analysis: Διατηρεί το ισχυρό προβάδισμά της η ΝΔ

Ακούστε το άρθρο

Σταθερά πρώτη με διαφορά παραμένει η Νέα Δημοκρατία, διατηρώντας το ισχυρό προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκείτει από νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs.gr.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ, συγκεντρώνει 20,8%, έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής (με 5,2% αμφότερα τα κόμματα). Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5%, ενώ Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής, καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση συγκεντρώνουν μόλις 1,9% και 1,1% αντίστοιχα.

Palmos Analysis: Διατηρεί το ισχυρό προβάδισμά της η ΝΔ

Σημαντικό ποσοστό (23,8%) συγκεντρώνουν όσοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Συνολικά το ποσοστό των “μετέωρων” ψηφοφόρων (αναποφάσιστοι, λευκό/άκυρο, “δεν θα ψηφίσω”, “ΔΞΔΑ”), ανέρχεται στο συντριπτικό 41,7%.

palmos_2

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Σύμφωνα με την Palmos Analysis, η πολιτική προέλευση των “μετέωρων” ψηφοφόρων τεκμηριώνει τη δυσκολία στις προβλέψεις σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα ενδεχόμενων βουλευτικών εκλογών, καθώς το 29% έναντι 11% που είχαν ψηφίσει τη ΝΔ τον Σεπτέμβρη του 2015, ενώ μικρότερα αλλά διόλου ευκαταφρόνητα ποσοστά, δεδομένου του συνολικού όγκου των “μετέωρων” ψηφοφόρων), προέρχονται από ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων.

palmos_3

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη και στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με 32,5%. Δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ (25,5%) και τρίτο το Κίνημα Αλλαγής (9,5%).

Η ταυτότητα της έρευνας

Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis, διενεργήθηκε από 12 έως 15 Απριλίου, τηλεφωνικά, σε πανελλαδικό αναλογικό δείγμα 1.009 ψηφοφόρων.

Όλη η επικαιρότητα