Ηλεία

ΠΑΜΕ με… ΑΡΠΑ στη νέα πορεία της ΕΛΜΕ Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (ΑΡΠΑ) και Συνεργαζόμενοι ισοψήφησαν στις χθεσινές εκλογές της ΕΛΜΕ Ν.Ηλείας, αφήνοντας στην 3η θέση την Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση που επί χρόνια συγκέντρωνε υψηλά ποσοστά στις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών που την αναδείκνυαν πρώτη δύναμη. Και οι τρεις παρατάξεις πάντως, κατέλαβαν από δυο έδρες η κάθε μια, ενώ η 7η έδρα στο Δ.Σ «πηγαίνει» στη ΔΑΚΕ που και φέτος, έμεινε στην 4η θέση.

Οι εκλογές για το Δ.Σ διεξήχθησαν στο 4ο Λύκειο Πύργου με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 το  μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 7:30 το απόγευμα. Ψήφισαν 397 καθηγητές και στην καταμέτρηση βρέθηκαν 383 έγκυρα ψηφοδέλτια, 12 λευκά και 2 άκυρα.

Τα αποτελέσματα

Όπως προέκυψε από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) έλαβε 108 ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 28,2% και καταλαμβάνει 2 έδρες, όσες είχε και πέρσι. Τον ίδιο αριθμό ψήφων, ποσοστό και έδρες έχει και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (ΑΡΠΑ), που φέτος «ενισχύθηκε» από μερίδα υποψηφίων (σ.σ οι Συνεργαζόμενοι) που μέχρι πέρσι συμμετείχαν στις εκλογές με την Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση. Έτσι, η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση έλαβε 91 ψήφους και ποσοστό 23,8%, καταλαμβάνοντας 2 έδρες.  Η ΔΑΚΕ φέτος διπλασίασε – σχεδόν – τον αριθμό ψήφων της σε 76, καταλαμβάνοντας ποσοστό 19,9% και κατάφερε να επανέλθει στο Δ.Σ με μια έδρα.

Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, με διοικητικό και οικονομικό απολογισμό από το απερχόμενο Δ.Σ και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από όλες τις παρατάξεις, ενώ στην Γεν. Συνέλευση συμμετείχε και τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χρήστος Ζαγανίδης, ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Βασίλης Βασιλειάδης, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ΕΛΜΕ Ηλείας για τις ενέργειες της ΟΛΜΕ που, παρά την «επίθεση» που δέχεται η εκπαίδευση, δεν έχει οργανώσει κανένα αγώνα τον τελευταίο χρόνο. «Όλες οι παρατάξεις συμφωνήσαμε ότι είναι στο χέρι των πρωτοβάθμιων σωματείων να έρθουν σε συνεννόηση, ώστε υπερβούμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, να ενημερώσουμε την κοινωνία – γονείς και παιδιά – για όσα έρχονται και να προσπαθήσουμε με κινητοποιήσεις να σταματήσουμε την εφαρμογή των νομοθετημάτων που έρχονται για το νέο σχολείο», είπε ο κ.Βασιλειάδης και σημείωσε τέλος πως «…αν δεν βγούμε εμείς – δηλαδή όλη η κοινωνία, οι γονείς και τα παιδιά – να απαιτήσουμε για την εκπαίδευση, δεν μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα».

Όλη η επικαιρότητα