Ηλεία

«Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι»: Η αυγουστιάτικη πανσέληνος στον ουρανό της Ολυμπίας

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος ταξίδευε στον ουρανό της Ολυμπίας ανάμεσα στα λιγοστά  σύννεφα κάνοντας την ατμόσφαιρα μαγευτικότερη όταν έβρισκε ξέφωτο.

Εκατοντάδες υπήρξαν οι «τυχεροί»,  που το βράδυ της Πέμπτης ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ,  απόλαυσαν το καταπληκτικό φυσικό φαινόμενο επισκεπτόμενοι τον Αρχαιολογικό Χώρο που παρέμεινε ανοιχτός  με ελεύθερη είσοδος για το κοινό μέχρι τις 1.00 σχεδόν τα ξημερώματα. Ήταν πραγματικά  μία μαγική περιπλάνηση εντός του αρχαιολογικού χώρου, μία βόλτα στο χθες με οδηγό το ολόγιομο φεγγάρι.

Λίγο πριν,  οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  στον αύλειο χώρο του  Μουσείου την  συναυλία των  Banda Morena , εκδήλωση που διοργάνωσε για την  βραδιά ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Αξίζει να αναφέρουμε την με την εθελοντική προσφορά εργασίας τόσο των μονίμων αρχαιοφυλάκων, όσο και των αρχαιοφυλάκων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που υπηρετούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, η συνεισφορά των οποίων ήταν αναγκαία για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Όλη η επικαιρότητα