Περιφέρεια Πελοποννήσου

Παν. Νίκας: Αισιόδοξος και για το Πύργος – Καλαμάτα!

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παν. Νίκα, στο υπουργείο Υποδομών για τον σιδηρόδρομο.
Ακούστε το άρθρο

Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η έναρξη λειτουργίας υδροπλάνων στα λιμάνια της Πύλου και Καλαμάτας εντός του φετινού καλοκαιριού και η παραχώρηση ηλεκτρικών λεωφορείων που θα εκτελούν δρομολόγια σε Καλαμάτα, Μεσσήνη, Αργος, Ναύπλιο, Κόρινθο, Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους, εξετάστηκαν χθες μεταξύ άλλων σε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αλλά και ο Γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας αλλά και οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Θεόδωρος Βερούτης και Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Νίκας  δήλωσε αισιόδοξος τόσο για τη έναρξη λειτουργίας του σιδηροδρόμου στην γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο όσο και για τα αποτελέσματα των μελετών για επαναλειτουργία των γραμμών Κόρινθος – Καλαμάτα και Πύργος – Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προβαίνει στη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής με εκπροσώπους από το ίδιο που θα έχει και την προεδρία, τον ΟΣΕ και την Περιφέρεια η οποία θα ασχοληθεί με το εν λόγω αντικείμενο.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία θα έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα υποστηρίζεται από τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος αναλαμβάνει να προβεί και στην εκπόνηση των σχετικών μελετών προς την κατεύθυνση της απενεργοποίησης της μετρικής γραμμής και προβλέπονται τουλάχιστον πέντε συνεδριάσεις.

Γενικά, η κατεύθυνση αναφορικά με την επανενεργοποίηση της γραμμής αυτής είναι θετική με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να δεσμεύεται για συμμετοχή στην χρηματοδότηση του έργου με 50.000.000 ευρώ κατ’ έτος για μια δεκαετία, όσον αφορά στην υποστήριξη άγονων γραμμών.

Αναλυτικότερες ανακοινώσεις αναμένονται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών όταν παρουσιάσει τα μέλη της εν λόγω επιτροπής και την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με την λειτουργία του σιδηροδρομικού «V» της Πελοποννήσου (δηλαδή του σιδηροδρομικού δικτύου στους δύο άξονες του V, αφ’ ενός Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και αφ’ ετέρου Πάτρα – Πύργος – Κυπαρισσία- Καλαμάτα).

Όλη η επικαιρότητα