Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Παν. Παπανικόλας: «Σε τρία χρόνια έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος»

Τι επισημαίνει ο Δ/νων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού.
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε τρία χρόνια από την ημέρα έναρξης των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτη Παπανικόλα που μίλησε για το έργο αυτό στην ΕΡΑ Πάτρας.

Μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τη κύρωση της τροποποιημένης σύμβασης από τη Βουλή, τη υπογραφή της και το πράσινο φως της Κομισιόν που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα, θα στηθούν τα εργοτάξια σύμφωνα με τον κ Παπανικόλα. Όπως ανέφερε ο ίδιος τα έργα θα εκτελέσουν οι 4 εταιρείες που απαρτίζουν την κοινοπραξία, δηλαδή η Vinci, η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ΑΒΑΞ. Η διάρκεια των έργων έχει στοχευθεί να ολοκληρωθούν στους 36 μήνες από την έναρξη τους.

Με μικρή χρονική διαφορά

Όσον αφορά το θέμα της τμηματικής παράδοσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού έκανε σαφές πως η χρονική διαφορά παράδοσης μεταξύ των τμημάτων είναι πολύ μικρή και δεν ξεπερνά τους τέσσερις μήνες καθώς και ότι κάθε ένα που τελειώνει μπορεί να παραδοθεί. Επεσήμανε δε πως ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος θα λειτουργήσει με όλες τις καινοτομίες που εφαρμόζονται στο Κόρινθος-Πάτρα, όπως είναι η χιλιομετρική χρέωση, το πρόγραμμα νερό από τον αέρα και άλλα.

Επίσης μιλώντας για το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, ο κ. Παπανικόλας υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο υλοποίησης αν και εντάχθηκε στη σύμβαση.

Όλη η επικαιρότητα