Ελλάδα

Παναγιώτης Ευστρατίου: Δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου ΣτΕ που ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών με νεαρούς

Ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών με νεαρούς.
Ακούστε το άρθρο

Δεκτή έγινε η παραίτηση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Παναγιώτη Ευστρατίου, ο οποίος ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών με νεαρούς.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 2 Δεκεμβρίου και προκάλεσε πολλές συζητήσεις στο νομικό κόσμο της χώρας.

Μια ημέρα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, δηλαδή στις 3 Δεκεμβρίου, ο κ. Ευστρατίου υπέβαλλε την παραίτησή του από το δικαστικό σώμα επικαλούμενος την προάσπιση του κύρους του ΣτΕ, χωρίς όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να αποδέχεται τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί εντόπισαν νεαρά άτομα να κινούνται ύποπτα σε περιοχή των Νοτίων Προαστίων, έξω από το σπίτι που διαμένει ο 66χρονος πρώην πλέον αντιπρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από άνδρες της ΔΙ.ΑΣ βρέθηκε στην κατοχή των νεαρών ποσότητα κοκαΐνης. Οι νεαροί ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς από πού προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά και εκείνοι τους απάντησαν ότι τους τα έδωσε ο συγκεκριμένος δικαστής.

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του κ. Ευστρατίου κατά την οποία εντοπίστηκαν υπολείμματα ναρκωτικών σε ένα βαζάκι. Στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς, οι οποίοι θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο. Αντίθετα, ο δικαστής παραπέμπεται να δικαστεί στο εφετείο, λόγω ειδικής δωσιδικίας.

Η παραίτηση που υπέβαλλε ο κ. Ευστρατίου μετά την αποκάλυψη της όλης υπόθεσης έγινε αποδεκτή με προεδρικό διάταγμα της 6ης Δεκεμβρίου, το οποίο εκδόθηκε έπειτα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, «σύμφωνα με τα άρθρα 58 και 59 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (κυρωτικός νόμος 1756/1988, Α’35)». Η αποχώρηση από το δικαστικό σώμα του κ. Ευστρατίου μετά την παραίτηση που υπέβαλλε δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Γ 2997/2021.

Πηγή: L&O

Όλη η επικαιρότητα