Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Παναγιώτης Καραδήμας : Όταν οι αιρετοί στερούνται οράματος…. τότε δημιουργείται η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες ποτέ δεν έγινε καμία παρέμβαση ώστε να αναπτυχθεί ο τόπος μας, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε περαστικός
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο τις προκλήσεις που καλείται ο σύγχρονος άνθρωπος να αντιμετωπίσει στην οικονομία, τον πρωτογενή τομέα, την ανάπτυξη, τον τουρισμό και τόσα άλλα, η δημιουργία μιας «Κίνησης  Ενεργών Πολιτών», αποτελεί ασπίδα προστασίας και προώθησης  ζωτικών θεμάτων του πολίτη.

Κυρίως όμως είναι το «όπλο» με το οποίο οι κοινωνίες μπορούν να διεκδικήσουν και να καταφέρουν πολλά, σε θέματα για τα οποία οι Δήμοι αδιαφορούν να προωθήσουν.  

Μία τέτοια κατάσταση βιώνει η ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας – Κυλλήνης, –ίσως- του πιο παραγωγικού Δήμου της Ηλείας, με το κάστρο Χλεμούτσι να ρημάζει, τον αναξιοποίητο υδροβιότοπο Κοτυχίου, τη λίμνη Πηνειού,  τα ιαματικά λουτρά, την υποβαθμισμένη Ιππική Έκθεση, την έλλειψη αγροτικού σχεδιασμού και τόσα άλλα, τα οποία αν τα είχαν διαχειριστεί άνθρωποι με όραμα, όλα θα ήταν αλλιώς.

Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες ποτέ δεν έγινε καμία παρέμβαση ώστε να αναπτυχθεί ο τόπος μας, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε περαστικός.

Το κυριότερο όμως είναι ο διχασμός που καλλιεργείται στους πολίτες, ένας διχασμός που βολεύει τους αιρετούς αλλά στην πραγματικότητα είναι σε βάρος της κοινωνίας, λες και έχει τίποτα να χωρίσει η Ανδραβίδα με τη Βάρδα και το Κάστρο με τις Ξενιές ! Απεναντίας είναι κύτταρα του ίδιου Δήμου και επιβάλλεται να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας το απόφθεγμα των προγόνων μας «η ισχύς εν τη ενώσει», γιατί μόνο ενωμένοι είμαστε και ισχυροί. 

Αυτοί και άλλοι λόγοι με ώθησαν  να δημιουργήσω την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες οφείλουν να απαντήσουν στους ανεπαρκείς αιρετούς τους οποίους το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξασφάλιση της επανεκλογής τους με πρόχειρα έργα που θυμίζουν «πασαλείμματα» και απόγνωση για τη διατήρηση της καρέκλας.

Το πολύ ενθαρρυντικό είναι ότι μέσα σε λίγες ημέρες η κίνηση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες! Τέλος λοιπόν οι εκπτώσεις σε αυτά που μας αξίζουν και με γνώση, ενσυναίσθηση και μνήμη, αποκτάμε φωνή και Αλλάζουμε Μαζί !

Όλη η επικαιρότητα