Παναγιώτης Κουτσούμπας: Ο Ηλείος μουσικός που διαπρέπει στη Ρωσία

Μπορεί στη Μόσχα της Ρωσίας αυτή την εποχή στο επίκεντρο να βρίσκεται το Μουντιάλ ποδόσφαιρο, όμως εκεί ζει και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία ο Ηλείος ροκ καλλιτέχνης Παναγιώτης Κουτσούμπας.

Ο Παναγιώτης Κουτσούμπας (ή «El Greco» όπως τον αποκαλούν στη Ρωσία λόγω του «δύσκολου», στην προφορά, επιθέτου του), γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γαστούνη, έχοντας κάνει αμέτρητες εμφανίσεις σε πολλούς χώρους διασκέδασης της Ηλείας. Αφού πέρασε κι από πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας, βρήκε –εν έτει 2013- το «λιμάνι» του στη ρωσική πρωτεύουσα.

Με το τότε συγκρότημά του «Iyul» κατέκτησε την τρίτη θέση στο φεστιβάλ της Μόσχας Baigali και ο ίδιος διακρίθηκε ως κιθαρίστας, ενώ αργότερα συνεργαζόμενος με τους «EX band» κατάφερε να διακριθεί στον διαγωνισμό «Hard rock rising 2015». Ως κιθαρίστας του ρωσικού συγκροτήματος «Sarra» ανέβηκε στο βάθρο του νικητή στο «Sokofest Festival» (καλύτερο ροκ συγκρότημα για την Ρωσική Ομοσπονδία).

Πλέον κάνει solo καριέρα και παράλληλα συνεργάζεται ως παραγωγός με άλλους καλλιτέχνες έχοντας ιδρύσει το δικό του στούντιο μουσικής παραγωγής.

Εδώ και λίγες ημέρες σε πολλά ραδιόφωνα της Μόσχας αλλά και της Ελλάδας ακούγονται τραγούδια από το πρώτο του ep (συνολικά 6 τραγούδια με κιθαριστικό ποπ-ροκ ύφος), από το οποίο ξεχωρίζει το «Short Life». Ο Παναγιώτης Κουτσούμπας παίζει κιθάρα, με τον δικό του τρόπο που τον έχει καθιερώσει στα δρώμενα της ροκ μουσικής σκηνής της Ρωσίας και τραγουδά στίχους που έχει γράψει ο ίδιος. Το συγκεκριμένο ep αναμένεται να κυκλοφορήσει «επίσημα» το ερχόμενο Φθινόπωρο… έως τότε ψάξτε καλύτερα τις ραδιοφωνικές συχνότητες (ανάμεσα τους κι αυτή της ΟΡΤ 92,3), για να ακούσετε τη νέα του δουλειά!