Εκλογές Εκλογικά Νέα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Παναγιώτης Νίκας: Συσπειρώνει τους Πελοποννήσιους και οδεύει προς την τελική επικράτηση

Ακούστε το άρθρο

Ο επί 13 χρόνια δήμαρχος Καλαμάτας, έχοντας το χρίσμα και την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικώς, μονομαχεί στον δεύτερο γύρο με τον νυν περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, ο όποιος κατέβηκε στις εκλογές ως ανεξάρτητος με την στήριξη του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Νίκας, με ήπιο ύφος και ενωτικό πνεύμα, ζήτησε την συστράτευση όλων όσων καταδίκασαν με την ψήφο τους την πολιτική και τα έργα του Πέτρου Τατούλη. Ο τελευταίος κατηγορείται από μεγάλη μερίδα του Τύπου και της κοινωνίας για προκλητικό νεποτισμό, διαφθορά και διαπλοκή, με αφορμή κυρίως τις πρόσφατες αποκαλύψεις για συμβάσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εταιρειών που ανήκουν στον αδερφό του κ. Τατούλη και σε άλλα στενά συγγενικά του πρόσωπα.

Αλγεινή εντύπωση, δε, προκάλεσε και η είδηση για την απόσπαση της συζύγου του στο γραφείο του, η οποία αν και ιατρός, λαμβάνει μισθό και υπερωρίες ύψους έως 4250 ευρώ μηνιαίως για τις υπηρεσίες που προσφέρει εργαζόμενη στο γραφείο του συζύγου της. Οι παραπάνω αποκαλύψεις σε συνδυασμό με την ανοιχτή, ειλικρινή πρόσκληση του κ. Νίκα έχουν ήδη πυροδοτήσει θετικότατες αντιδράσεις από σημαντικά πολιτικά πρόσωπα της περιφέρειας. Η πρώτη εκκωφαντική δήλωση στήριξης ήρθε από τον κ. Δημήτρη Καμπόσο ο οποίος εξελέγη για τρίτη φορά δήμαρχος Άργους με ποσοστό 55,8%.

Ο πολυνίκης δήμαρχος ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τον Παναγιώτη Νίκα με όλες τους τις δυνάμεις, ενώ προσέθεσε με νόημα ότι «πρέπει να τελειώσει το διεφθαρμένο καθεστώς και τα συνεταιράκια να καταλάβουν ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο»!

Η δεύτερη εκδήλωση ισχυρής στήριξης προς τον κ. Νίκα ήρθε από τον κ. Πουλοκέφαλο (πρωτοκλασάτο στέλεχος του συνδυασμού του κ. Δέδε, που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος δήλωσε στο Super FM πως ο κ. Νίκας μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από τον κ. Τατούλη. Η δήλωση αυτή σηματοδοτεί την στήριξη του κ. Νίκα και από τους ψηφοφόρους αριστερών καταβολών, των οποίων η ψήφος θα καθορίσει εν πολλοίς και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα υπέρ του κ. Νίκα, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τις εταιρείες στοιχημάτων, που έσπευσαν να μειώσουν τις αποδόσεις σε περίπτωση νίκης του κ. Νίκα κατά 40%, εκτιμώντας ουσιαστικά ότι η πιθανότητα να εκλεγεί ο κ. Νίκας αυξήθηκε κατά 40% από την περασμένη Κυριακή.

via

Όλη η επικαιρότητα