Ηλεία

Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος: “Έφυγε” ο φούρναρης της Αμαλιάδας

Το στερνό αντίο είπαν χθες συγγενείς και φίλοι στον Παναγιώτη Παπαχριστόπουλο, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών και είχε ταυτίσει το όνομά του με τον χώρο της αρτοποιίας στην Αμαλιάδα.

Ο Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος επί σειρά ετών είχε διατελέσει και πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας και ήταν ένας άνθρωπος που είχε καταγράψει τα δικά του βήματα, την δική του διαδρομή στην ιστορία της πόλης.

Το αρτοποιείο του βρισκόταν για πολλά χρόνια στην πλατεία Δημοκρατίας (πρώην Μεταξά) και είχε ξεχωρίσει για την Παρασκευή ψωμιού και την ποιότητα των προϊόντων του. Μάλιστα, είχε ταυτιστεί και με τους ‘ξενύχτηδες’, αφού οι περισσότεροι Αμαλιαδίτες μετά την νυχτερινή διασκέδαση συνήθιζαν να περνούν από το φούρνο του Παπαχριστόπουλου για ζεστή τυρόπιτα και άλλες νοστιμιές, δια χειρός Πάνου Παπαχριστόπουλου, που έβγαιναν ζεστά εκείνη την ώρα και μάλιστα συνήθισαν να κάνουν αστεία με τον ‘κυρ-Πάνο’ όπως τον φώναζαν όλοι.

Στο πλευρό του πάντα η αγαπημένη του σύζυγος Χαραλαμπία και τα τέσσερα παιδιά τους, ο Ηλίας, η Μαρία, ο Κώστας και η Γιάννα, κάποια εκ των οποίων συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση.

Ο Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και έφυγε προχθές από την ζωή, έχοντας καμαρώσει τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Η κηδεία του έγινε χθες το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τον αποχαιρέτησαν οι δικοί του άνθρωποι, φίλοι και απλός κόσμος.

Η εφημερίδα ‘Πατρίς’ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Όλη η επικαιρότητα