Categories: Μπάσκετ

Παναγιώτης Τσάμης: Από το Ανεμοχώρι, στο Ευρωπαϊκό U18 στο Βόλο

Share

Ο 17 χρόνος από το Ανεμοχώρι που διαπρέπει στο μπάσκετ και αποτελεί «μήλο της έριδος» για τις μεγάλες Αθηναϊκές ομάδες!

Η Εθνική Εφήβων του μπάσκετ, επικράτησε 82-74 της Λετονίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού U18 στον Βόλο. Αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπήκε μπροστά στο 32’, η Εθνική Εφήβων μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Μέλος αυτής της ομάδας , είναι ένα ταλαντούχο παιδί από το Ανεμοχώρι του Δήμου Πύργου, ο Παναγιώτης Τσάμης του Γεωργίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μια τεράστια ανοδική πορεία στο χώρο του μπάσκετ, με αποτέλεσμα να κληθεί στα Εθνικά μας συγκροτήματα, όπως τώρα από τον προπονητή της Εθνικής Εφήβων Γιώργο Βλασσόπουλο! Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Σωτηρίου 12π. (14ρ.), Κουρτίδης 13, Καράμπελας 8, Νικολαΐδης 17, Κλωνάρας 8, Γεωργαλάς 10, Ρογκαβόπουλος 8, Ματσάγγος, Καλόγηρος, Κάδρας 4, Σταυρακούκας 2, Τσάμης

Η  Σχέση του με το Ανεμοχώρι και την Ηλεία γενικότερα:

Ο Παναγιώτης Τσάμης έλκει την καταγωγή του από το Ανεμοχώρι του Δήμου Πύργου, όπου διαμένει μόνιμα ο παππούς του Παναγιώτης Τσάμης με τη γιαγιά του Θεώνη. Όμως οι γονείς του, με πρώτο τον πατέρα του Γιώργο(καθηγητή στο επάγγελμα), λόγω διορισμού εγκαταστάθηκαν στην Καβάλα. Εκεί λοιπόν γεννήθηκε και ο Παναγιώτης 10/4/2002, και εκεί πρωτόπαιξε μπάσκετ, ξεκινώντας από τον Αστέρα Καβάλας!  Με  τον οποίο διέγραψε μια ανοδική πορεία τα προηγούμενα χρόνια, καθώς μετείχε από νεαρή ηλικία σε κλιμάκια Εθνικών ομάδων και ήταν πέρσι εκ των πρωταγωνιστών  του Αστέρα στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.  Πέρυσι και σε ηλικία 16 ετών συμπεριλήφθηκε στην Εθνική ομάδα Παίδων (U16) και έδωσε το παρών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στο Νόβισαντ της Σερβίας. Οι εμφανίσεις του εκεί, άνοιξαν την «όρεξη» των συλλόγων της Θεσσαλονίκης!  Έτσι  το περασμένο καλοκαίρι η  ΧΑΝΘ ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνή φόργουορντ/σέντερ της Εθνικής  πλέον Εφήβων Παναγιώτη Τσάμη, ύψους 2.04 , που ήδη πάτησε τα 17!

Κάθε Πάσχα και καλοκαίρι  μας  επισκέπτεται!

Ιδιαίτερα χαρούμενοι είναι οι κάτοικοι στο μικρό Ανεμοχώρι για την παρουσία του 17 χρόνου Παναγιώτη στην Εθνική Εφήβων, τον οποίο ήδη απολαμβάνουν μέσα από την τηλεόραση, περιμένοντας από τελειώσει αυτό το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα  U18 στον Βόλο, να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους, και να τον συγχαρούν. Το ίδιο βέβαια και ο παππούς  Τάκης(Συνταξιούχος Ταγματάρχης της Χωροφυλακής ) με τη γιαγιά Θεώνη, όπως βέβαια και ο θείος του Σωτήρης Χρονόπουλος(Πρώην Αστυνομικός  Διευθυντής Ηλείας , και Πρώην Γενικός Αστυνομικός  Διευθυντής  Δυτ. Ελλάδας), και η θεία του Φωτεινή Τσάμη – Χρονοπούλου. Άλλωστε ο μικρός Παναγιώτης δεν ξεχνά ποτέ τον τόπο καταγωγής του, και κάθε Πάσχα και καλοκαίρι έρχεται στο Ανεμοχώρι, όπου έχει και πολλούς φίλους!