Γ Εθνική

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-0: Πέταξε… χαρταετό  στην Τρίπολη!

Ακούστε το άρθρο

Κατώτερος των περιστάσεων για ένα ακόμα παιχνίδι μετά από αυτό με τον Παλληξουριακό, φάνηκε το Σάββατο στην Τρίπολη ο Πανηλειακός που ηττήθηκε σχετικά εύκολα με σκορ 2-0 από τον Παναρκαδικό για την 16η αγωνιστική του 5ου ομίλου, με την ομάδα της Τρίπολης να διπλασιάζει τις νίκες επί του συγκροτήματος του Γ. Κούτση μετά και το 0-1  στον Πύργο για τον πρώτο γύρο.

Οι ερυθρόλευκοι για ένα ακόμα παιχνίδι δεν έπιασαν καλή απόδοση και παρά το γεγονός πως αγωνίστηκαν χωρίς τους Γκοτσούλια, Μπουρλάκη και Μπουρνέλη, θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη τύχη στο ματς αν το δοκάρι στο ξεκίνημα δεν στερούσε στον Χατζηστάμου το 0-1, με το δεύτερο δοκάρι του Σωτηρόπουλου στο 90’ να είναι ουσιαστικά άνευ σημασίας αφού στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα τα πάντα είχαν κριθεί.

Η νέα ήττα και κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε, έφερε προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας αφού χαρακτηριστικό είναι πως αν και ο Πανηλειακός παρέμεινε στην τρίτη θέση ισοβαθμώντας πλέον με Παναρκαδικό και Καλαμάτα στους 27 βαθμούς, η διαφορά πλέον με την επικίνδυνη ζώνη είναι μικρότερη απ’ ότι από την κορυφή.

Εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η νίκη στον επόμενο αγώνα με τα Βραχνέικα αποτελεί μονόδρομο για να μην μπλέξει η ομάδα σε απευκταία σενάρια που μέχρι πριν λίγο διάστημα έμοιαζαν να είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Ο αγώνας

Στον προχθεσινό αγώνα, ο Πανηλειακός ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο ζωηρά με τον Χατζηστάμου στο 3’ να σημαδεύει με σουτ μέσα από την περιοχή το αριστερό δοκάρι του Χότζις, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 8’ όταν ο Νάτσης βρήκε τον Ευαγγέλου ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση αυτή ο πάγκος των ερυθρόλευκων διαμαρτυρήθηκε υποστηρίζοντας ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Μετά την επίτευξη του τέρματος, ο ρυθμός έπεσε με την επόμενη καλή στιγμή να σημειώνεται στο 30’ όταν το σουτ του Λεβέντη έφυγε ψηλά άουτ, με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 65’ ο Παναρκαδικός έφτασε στο 2-0, όταν ο Ομπόσου που ένα λεπτό νωρίτερα είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή βρήκε δίχτυα με όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής μετά το στρώσιμο της μπάλας με το κεφάλι από τον Νάνο.

Στο 88’ οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαξεβάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στην τελευταία καλή φάση του ματς στο 90ό λεπτό, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σωτηρόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Χότζις, Άσσεν, Μπούτας, Νάνος, Μπαξεβάνος, Νάτσης (Στρέμπας), Κυριακόπουλος, Λυμπερόπουλος Ν., Γιουκούδης (Λουγκόντζια), Καδάς (Δ. Λυμπερόπουλος), Ευαγγέλου.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Νιφορόπουλος, Λεβέντης, Κολόκας, Σούλης, Νικολόπουλος, Σέου, Χατζηστάμου, Δαβουρλής(Ασημακόπουλος Κ.), Βουργουντζής (Ασημακόπουλος Θ.), Σωτηρόπουλος.

Βράβευσε Ηλιόπουλο, Κουμπούνη και Καλοπίση

Ο Πανηλειακός έπειτα από πολλά χρόνια βρέθηκε και πάλι στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Παναρκαδικό, ξανά για την Γ’ Εθνική κατηγορία, με την ομάδα της Ηλείας να βραβεύει τρεις μεγάλες δόξες του παρελθόντος του Αρκαδικού ποδοσφαίρου. Η διοίκηση του Πανηλειακού δεν ξέχασε τους Γιάννη Ηλιόπουλο, Παναγιώτη Κουμπούνη και Θανάση Καλοπίση που στα μέσα της δεκαετίας του ’80 φόρεσαν με επιτυχία την ερυθρόλευκη φανέλα, προβαίνοντας σε μια σπουδαία πράξη αναγνώρισης για τα όσα πρόσφεραν στους ερυθρόλευκους οι τρεις Αρκάδες παλαίμαχοι πια ποδοσφαιριστές.

Λίγα λεπτά πριν την σέντρα του αγώνα, ο Γιάννης Ηλιόπουλος, ο Παναγιώτης Κουμπούνης και ο Θανάσης Καλοπίσης παρέλαβαν την επετειακή φανέλα του Πανηλειακού από ανθρώπους της διοίκησης της ομάδας, με τους λίγους, λόγω της ημέρας, παρευρισκόμενους φιλάθλους τόσο του Παναρκαδικού, όσο και του Πανηλειακού, να χειροκροτούν τρεις μεγάλες δόξες που αγωνιστήκαν και στις δύο αυτές ιστορικές ομάδες.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της βράβευσης η διοίκηση του Πανηλειακού τιμά και τον Δημήτρη Αλέμη για την προσφορά του στην ιστορική ομάδα του Πύργου, ωστόσο ο «Αλεμάο» δεν βρέθηκε στο γήπεδο του Παναρκαδικού καθώς είναι στο εξωτερικό.

Λίγο μετά τη βράβευσή του, ο Θανάσης Καλοπίσης δήλωσε: “Ευχαριστώ τους φίλους από τον Πύργο που μετά από 30 χρόνια δεν έπαψαν να μας αγαπούν και να μας σκέφτονται. Η βράβευσή μας σήμερα στην Τρίπολη με την ευκαιρία  του αγώνα μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων ήταν  από τις πιο συγκινητικές στιγμές της  αθλητικής μου ύπαρξης. Ευχαριστούμε την διοίκηση του Πανηλειακού για τη χαρά που μας έδωσε  και τους φιλάθλους του, που με αγάπη και θερμό χειροκρότημα επιβεβαίωσαν την κίνηση του Συλλόγου. Ευχή μας οι δύο ιστορικές ομάδες να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέσα στα πλαίσια του αθλητικού ιδεώδους προσφέροντας συγκινήσεις στους οπαδούς τους.”

Τη συγκίνησή του δε μπόρεσε να κρύψει και ο Τάκης Κουμπούνης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας δήλωσε: ” Ξαφνιαστήκαμε από αυτή την απόφαση της διοίκησης του Πανηλειακού. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα και τους πρώην συμπαίχτες μου και η κίνηση αυτή των ανθρώπων της ομάδας του Πύργου δείχνει ότι παρά το γεγονός πως έχουν περάσει πάνω από τριάντα χρόνια από τότε που αγωνιστήκαμε στον Πανηλειακό, αφήσαμε το στίγμα του αθλητή και του ποδοσφαιριστή. Το καλύτερο παιχνίδι που έκανα με τη φανέλα του Πανηλειακού ήταν στην Κρήτη με αντίπαλο τον Εργοτέλη, όπου στο τέλος μας είχε συγχαρεί ο αείμνηστος Έγκεν Γκέραρντ. ”

Όλη η επικαιρότητα