Ηλεία

Πάνδημα η κηδεία του μεγάλου Πυργιώτη Τάκη Αντωνόπουλου – Ο αποχαιρετισμός που του άξιζε

penthos-louloudia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πάνδημα κηδεύτηκε χθες νωρίς το απόγευμα ο Τάκης Αντωνόπουλος που είχε συνδέσει το όνομα του με αγώνες για την πρόοδο του Πύργου και γενικότερα την Ηλεία. Ένα ανθρώπινο ποτάμι  κατέκλυσε από νωρίς μέσα κι εξω τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, δείγμα της αγάπης και της αναγνώρισης της κοινωνίας προς το πρόσωπο του. Στη  νεκρώσιμη ακολουθία πρωτοστάτησε ο Επίσκοπος  Ωλένης κ.κ Αθανασίος, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα του Τάκη Αντωνόπουλου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια στη συζυγό του, στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Επικήδειους εκφώνησαν ακόμη ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος και ο εγγονός του Μενέλαος Σταυρόπουλος.

Ειδικότερα ο κ. Λιατσής υπογράμμισε την εμβληματική παρουσία του Τάκη Αντωνοπουλου στα δρώμενα του Πύργου λέγοντας χαρακτηριστικά: Ο Τάκης πέθανε… Αυτό ακούγεται σήμερα στην πόλη μας από άκρη σε άκρη. Όλοι ξέρουν ποιος ήταν ο Τάκης. Ήταν ο ίδιος ο Πύργος…»

Από την πλευρά του ο κ. Νικολούτσος αφού έκανε αναφορά στα πρώτα επαγγελματικά, κοινωνικά και αυτοδιοκητικά του βήματα, ως Δημοτικού και μετέπειτα ως Νομαρχιακού Συμβούλου στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο θέματα για τα οποία έδωσε μάχες για την υλοποίηση τους. Το συγκεκριμένο απόσπασμα του λόγου του είναι το εξής:

………………………………………………………………………………………

Στο ύστατο αντίο προς τον Τάκη Αντωνόπουλο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρούλοπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι επιστημονικών συλλόγων και μαζικών φορέων, ενώ δεκάδες  ήταν τα στεφάνια που γέμισαν τον προαύλιο χώρο του Ναού.

Πάνω από όλα όμως εντυπασιακή ήταν η παρουσία το αμέτρητο πλήθος των απλών ανθρώπων που τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.  Αυτών που αγάπησαν τον Τάκη ως τον δικό τους άνθρωπο, γιατί έτσι ένιωθε κι εκείνος γι αυτούς

Όλη η επικαιρότητα