Αγροτικά

Πάνε Υπουργείο σήμερα οι αγρότες…

17588_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, θα έχει σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία αγροτών από την Ηλεία και την Αχαΐα, ενώ αναμένεται στην συνάντηση να παραστούν και οι Ηλείοι βουλευτές. Ηλείοι και Αχαιοί αγρότες σχηματίζουν κοινό μέτωπο και πηγαίνουν στο Υπουργείο για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Προχθές, αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο του Κουρτεσίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της συντονιστικής και μέλος της Πανελλήνιας συντονιστικής κ. Αρτέμη Κούγια και την συμμετοχή των μελών της συντονιστικής κ. Νικόλαου Καπώνη και κ. Γιώργου Καραθανάση, μετέβησαν στην Αθήνα και συμμετείχαν στις επαφές που είχε η Πανελλήνια συντονιστική επιτροπή στη Βουλή, με αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων.

Στο πλευρό της αντιπροσωπείας από την Ηλεία βρέθηκαν οι βουλευτές κα Θεοδώρα-Διονυσία Αυγερινοπούλου, κ. Γιώργος Κοντογιάννης, κ. Ανδρέας Μαρίνος και κ. Γιάννης Κουτσούκος και η επιτροπή συναντήθηκε με τον κ. Πάνο Καμμένο, την κα Αλέκα Παπαρήγα και εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων, ωστόσο οι συναντήσεις απέβησαν άκαρπες και ζητήθηκε από όλα τα κόμματα να ασκήσουν πιέσεις, προκειμένου η πανελλήνια συντονιστική να συναντηθεί με τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία από την Ηλεία επέδωσε υπόμνημα στους Ηλείους βουλευτές, από τους οποίους ζητά να συμπαρασταθούν στα προβλήματα των αγροτών και να προωθήσουν τα δίκαια αιτήματα στα αρμόδια Υπουργεία.

Ειδικότερα, οι αγρότες διεκδικούν φθηνότερο αγροτικό πετρέλαιο, αναγραφή λιανικής τιμής επάνω στα λιπάσματα, παραμονή συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στο 11%, φθηνό αγροτικό ρεύμα και μη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.


Να σημειωθεί ότι στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ο οποίος απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τα αιτήματα του κλάδου και επίκειται συζήτηση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα