Αρθρογραφία

Πανευτυχής ο Καϊάφας

Άκουσε στις ειδήσεις την πρόταση της Κυβέρνησης στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, για χρηματοδότηση έργων μικρής κλίμακας στον Καϊάφα, ώστε να βελτιωθεί  ο χώρος, των ξενοδοχείων, των γραφείων,  των λουτρών, του πευκοδάσους, της λίμνης και του Λαπίθα και πίστεψε, ότι μπορεί να κάνει τις εβδομαδιαίες μίνι διακοπές του στην περιοχή.

Βέβαια πως θα μπορούσε άραγε ο Καϊάφας με πέντε εκατομμύρια να αποκατασταθεί και να μπορέσει να φιλοξενήσει επισκέπτες, δεν το σκέφτηκε καθόλου, γιατί είχε χρόνια να τον επισκεφτεί και θεωρούσε πως πραγματικά θα επρόκειτο για τις απαραίτητες μικροεπεμβάσεις μικροφθορών, που σημειώνονται συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Έτσι λοιπόν θεωρώντας πως η σκέψη και η διαίσθησή του δεν θα έκαναν λάθος, ανοίγοντας και τον παλιό τουριστικό οδηγό που διέθετε, ξεκίνησε οδικώς με το αυτοκίνητό του το μακρινό ταξίδι από την Βαρκελώνη κατευθείαν για τον Καϊάφα, ώστε να εκμεταλλευτεί τον λίγο χρόνο που είχε στην διάθεσή του, στον τόπο που αγαπούσε από παλιά.

Κανόνισε τηλεφωνικά και με παλιούς του φίλους, που συνήθως κάνουν διακοπές μαζί και να `σου χθες το πρωί η μεγάλη πλέον παρέα των είκοσι και πλέον ταξιδιωτών φθάνει στον Καϊάφα, οι αρμόδιοι τους καλωσορίζουν, προσφέρουν τον πρωϊνό καφέ και τους παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία ώστε να επιλέξουν.

Πραγματικά οι φίλοι μας επιλέγουν όπως πάντα, την ναυαρχίδα του Καϊάφα, το ΓΕΡΑΝΙΟΝ, άλλωστε τα πιο λαϊκά, ΟΛΥΜΠΙΑ και ΑΡΗΝΗ είχαν αρκετό κόσμο και αρκετό θόρυβο, οι δε φίλοι μας εκ Βαρκελώνης ήθελαν πιο ήσυχα και πιο ρομαντικά, άλλωστε το ΓΕΡΑΝΙΟΝ, προσφέρεται ακριβώς για την περίπτωσή τους και για την περίσταση.

Είναι σίγουροι πως αυτές οι διακοπές θα τους μείνουν αξέχαστες και βέβαια αυτό θα το δούνε οι αρμόδιοι της εξαιρετικής λουτρόπολης, από τα ξένα δημοσιεύματα των επισκεπτών μόλις επιστρέψουν στις πατρίδες τους και από τις ευχαριστήριες επιστολές που θα στείλουν στο υπουργείο Τουρισμού.

Και πως αλλιώς αλήθεια θα μπορούσε να γίνει αφού αυτό τον καιρό η περιοχή του Καϊάφα διαθέτει το πιο ήπιο κλίμα της Βόρειας Μεσογείου, η χλωρίδα και η πανίδα είναι έτοιμες να υποδεχθούν την άνοιξη και φυσικά η θάλασσα είναι φιλόξενη για χειμερινά μπάνια, επίσης και η λίμνη, αλλά και ο Λαπίθας με τις ειδικές διαδρομές του μέσα στο αναγεννημένο δάσος, είναι στην υπηρεσία των επισκεπτών.

Για τους χώρους βέβαια των ξενοδοχείων, των Λουτρών, και του πευκοδάσους στο νησάκι της αγίας Αικατερίνης στο κέντρο της λίμνης, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, αφού η πλουσιοπάροχη κρατική χορηγία των πέντε εκατομμυρίων έπιασε τόπο και αποκαταστάθηκαν όλες οι κακουχίες της περιοχής από το πέρασμα του τελευταίου χρόνου.

Όλα λοιπόν είναι τέλεια στον πρώτο τουριστικό προορισμό της Δυτικής Ελλάδας, οι φίλοι μας είναι απόλυτα ευτυχείς, όπως επίσης και ο ΚΑΙΑΦΑΣ, για τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρει στους επισκέπτες του και έτσι το ψεύτικο όνειρο συνεχίζεται.

Όλη η επικαιρότητα