Χωρίς κατηγορία

Πανελλαδικές 2013: Αυλαία με… δυσκολίες για τους υποψήφιους

panelladikes.jpg

Με δύσκολη Χημεία, απαιτητικά θέματα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον αλλά εύκολα Λατινικά, έπεσε χθες η «αυλαία» των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους 742 υποψήφιους των Γενικών Λυκείων της Ηλείας. Οι υπόλοιποι 237 θα εξεταστούν αύριο στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καθηγητών αλλά και των μαθητών, το «άριστα» στο μάθημα της Χημείας θα είναι πολύ δύσκολο για τους υποψήφιους της Θετικής Κατεύθυνσης, ενώ, αν και απαιτητικά τα θέμα της Ανάπτυξης Εφαρμογών, με πολύ καλή προετοιμασία και καλή διαχείριση του χρόνου, μπορούν να αποδώσουν ένα καλό βαθμό στους υποψήφιους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης του Κύκλο Πληροφορικής και Υπηρεσιών, αφού στον Κύκλο Τεχνολογίας και Παραγωγής μόλις ένας υποψήφιος – από το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας (Ομάδα Β) εξετάστηκε στο θέμα της Ηλεκτρολογίας, τα θέματα του οποίου χαρακτηρίστηκαν «βατά». Ο ίδιος χαρακτηρισμός αποδόθηκε και στα θέματα των Λατινικών, τόσο από τους καθηγητές όσο και από τους υποψήφιους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Έτσι, οι πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν χθες για τη μεγαλύτερη κατηγορία των υποψηφίων των ΓΕΛ και οριστική αυλαία πέφτει – όπως προαναφέρθηκε – αύριο Παρασκευή 31 Μαΐου, με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Εξάλλου, το Σάββατο 2 Ιουνίου, συνεχίζονται και οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α) που θα εξεταστούν στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, στα Στοιχεία Μηχανών, στα Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ, στη Ναυσιπλοϊα ΙΙ και στα Βοηθητικά Μηχανήματα ΙΙ.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

 

 

 

 

 

 

Όλη η επικαιρότητα