Πανελλαδικές 2013: Στη μάχη και οι μαθητές των ΕΠΑΛ – «Βατή» αρχή με Έκθεση

epal.jpg

Το θέμα της διαφήμισης, τα αρνητικά, τα θετικά και τις επιρροές της στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου, κλήθηκαν να αναπτύξουν στις εξετάσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας οι μαθητές των Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) – Ομάδα Α΄, για τους οποίους άρχισαν χθες οι Πανελλαδικές εξετάσεις.


Το θέμα χαρακτηρίστηκε «βατό και αναμενόμενο» αφού περιλαμβάνεται στην ύλη του βιβλίου, ενώ οι ερωτήσεις θεωρίας ήταν κατανοητές για μαθητές που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα. Όσον αφορά στα ερωτήματα της Έκθεσης, αυτά, σύμφωνα με τους καθηγητές, μπορούσαν να αναλυθούν με ευκολία παρόλο που το β’ ερώτημα απαιτούσε κριτική και συνδυαστική ικανότητα των υποψηφίων.

Εξάλλου, χθες Τρίτη άρχισαν και οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄και Β΄τάξης του Λυκείου και οι απολυτήριες για τους μαθητές της Γ΄τάξης Λυκείου, για όσους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Επίσης, άρχισαν και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου, που θα διαρκέσουν ως τις 14 Ιουνίου, ενώ οι επαναληπτικές εξετάσεων των μαθητών γυμνασίου, θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις σήμερα Τετάρτη θα συνεχιστούν για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων με τα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Φυσικής, ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν αύριο στα Μαθηματικά.

Ν.Σ.