Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλαδικές 2017: Φυσική – Ιστορία – Ανάπτυξη Εφαρμογών με περισσότερα χαμόγελα!

Ακούστε το άρθρο

Με περισσότερα χαμόγελα, απ’ ότι τις προηγούμενες ημέρες, αποχώρησαν χθες από τα εξεταστικά κέντρα της Αμαλιάδας οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Και αυτό γιατί μπορεί τα θέματα και των τριών κατευθύνσεων να ήταν απαιτητικά, δεν έκρυβαν ωστόσο ιδιαίτερες δυσκολίες και δεν δημιούργησαν προβλήματα στους υποψηφίους.

Αυτό που τους προκάλεσε άγχος από το πρωί ήταν η αναμονή, καθώς τα θέματα δόθηκαν στις 9:20 αντί στις 9 που συνηθίζεται να δίδονται τις υπόλοιπες ημέρες και από εκεί και πέρα κάποιοι έδωσαν ‘μάχη’ με το χρόνο στην προσπάθειά τους να απαντήσουν επαρκώς σε όλα τα ερωτήματα, γι’ αυτό και οι περισσότεροι υποψήφιοι εξάντλησαν και τις τρεις ώρες που είχαν στην διάθεσή τους.

Ανά προσανατολισμό!

Περισσότερο χρόνο φαίνεται πώς χρειάστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν χθες στο μάθημα της Ιστορίας και χρειάστηκε να γράφουν ασταμάτητα από την αρχή μέχρι το τέλος, αν και εμφανίστηκαν σχετικά ικανοποιημένοι κατά την αποχώρησή τους. Βέβαια, τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από τα περσινά, ωστόσο οι καλά προετοιμασμένοι μπορούσαν να ανταποκριθούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Πολύ καλύτερα ήταν τα πράγματα χθες και για τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού, που διαγωνίστηκαν στη Φυσική. Μετά την ψυχρολουσία της περασμένης Παρασκευής με τα Μαθηματικά, χθες όλα πήγαν καλύτερα, τα θέματα χαρακτηρίστηκαν εύκολα και βατά και όλοι προσδοκούν σε έναν καλό βαθμό.

Μικροπροβλήματα αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα ‘Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον’. Τα θέματα αν και δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, έχριζαν μεγάλης προσοχής και κάποιοι μίλησαν και για μικρές παγίδες.

Αύριο Τετάρτη οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών διαγωνίζονται στα Λατινικά, οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών στην Χημεία και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Μαρία Καραμπάτση (karabatsimaro@yahoo.gr)

Χαμογελαστοί και ανακουφισμένοι, μετά την δύσκολη Παρασκευή, βγήκαν χθες από τα εξεταστικά κέντρα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, που εξετάστηκαν σε τρία μαθήματα βαρύτητας, στη Φυσική, την Ιστορία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, στη Φυσική μετά τα περσινά πολύ εύκολα θέματα, φέτος ο πήχης δυσκολίας ανέβηκε και κυρίως στην τελευταία ερώτηση, η οποία παραδοσιακά είναι η πιο δύσκολη των θεμάτων.

Στην ιστορία, θεωρείται ότι ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος που είχε κατανοήσει την ύλη, θα απέδιδε αφού τα θέματα ήταν μεγάλης έκτασης και από διαφορετικά σημεία του βιβλίου με αποτέλεσμα να μην ευνοείται η «παπαγαλία».

Τέλος, στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τα θέματα επίσης ήταν σαφή, διαβαθμισμένης δυσκολίας και δομημένα έτσι ώστε οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι να προσεγγίσουν με άνεση την περιοχή του άριστα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, που εξετάζονται στα Ψηφιακά Συστήματα, στον Προγραμματισμό Υπολογιστών, τη Μεταφορά Φορτίων και την Οικοδομική. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ επιστρέφουν στα θρανία αύριο για να εξεταστούν στα Λατινικά, στη Χημεία και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Νάνσυ Σπυροπούλου (n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα