Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλαδικές 2019: Έπεσε η αυλαία χθες για τους περισσότερους από τους μισούς

Με την ανακούφιση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους αποχώρησαν χθες από τα εξεταστικά κέντρα της Αμαλιάδας οι περισσότεροι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς έφτασε στο τέλος της μία μακρά και κοπιαστική διαδικασία.

Επίσημα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ολοκληρώνονται την ερχόμενη Τρίτη 18 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας γενικής παιδείας και κατεύθυνσης. Το συγκεκριμένο μάθημα έχουν επιλέξει όσοι μαθητές επιθυμούν να ‘ανοίξουν’ επιπλέον πεδία για συγκεκριμένες σχολές, γι’ αυτό και το τριήμερο συνεχίζουν το διάβασμά τους. Για τους υπόλοιπους όμως οι Πανελλαδικές έλαβαν τέλος και δεν κρύβουν την χαρά τους που… επιτέλους τελείωσε η ‘δοκιμασία’ τους!

Πέραν του ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εξετάσεων η χθεσινή ημέρα χάρισε χαμόγελα στους υποψηφίους και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς τα θέματα στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν ήταν προσιτά και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Πιο ‘τυχεροί’ στάθηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στα Λατινικά και δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία, έτσι στοχεύουν στην συγκέντρωση υψηλής βαθμολογίας στο συγκεκριμένο μάθημα.

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών εξετάστηκαν στο μάθημα της Χημείας, σε λίγο… διαφορετικά θέματα που απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή, αν και οι περισσότεροι δήλωσαν ότι ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά.

Απαιτητικά ήταν και τα θέματα στο μάθημα ‘Αρχές Οικονομικής Θεωρίας’, όπου διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής. Όπως υποστήριξαν οι υποψήφιοι, ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής με λίγη προσοχή και συγκέντρωση μπορούσε να γράψει καλά.

Για τους περισσότερους από χθες το μεσημέρι ξεκίνησαν τα μπάνια, εν αναμονή της ανακοίνωσης των βαθμολογιών.

Όλη η επικαιρότητα