Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλαδικές 2019: Επιτυχία είναι η επίτευξη του στόχου… για έξι ακόμη υποψ. από την Ηλεία και την Αρκαδία

Ακούστε το άρθρο

Επιτυχία δεν είναι μόνο τα 19.000 μόρια, που βεβαίως είναι μεγάλη και δεν αμφισβητείται. Επιτυχία για τον κάθε υποψήφιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι να συγκεντρώνει όσα μόρια απαιτούνται για να πετύχει τη Σχολή της προτίμησής του. Και ο «κατάλογος» αυτών των παιδιών, είναι μεγάλος, αφού για μια ακόμα χρόνια τα ποσοστά επιτυχίας των Ηλείων υποψηφίων είναι υψηλά.

Γι’ αυτό το λόγο, η εφημ. «Πατρίς» σήμερα, παρουσιάζει έξι ακόμα υποψήφιους από Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, που έχουν κάνει ήδη το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την επίτευξη του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την εισαγωγή σε κάποια σχολή της προτίμησής τους. Τα παιδιά, μιλούν για τον «αγώνα» τους, «αποκαλύπτουν» τα μυστικά της επιτυχίας και δεν ξεχνούν τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό τους και τους βοήθησαν να φτάσουν μέχρι εδώ.

Από την Αρκαδία…

Ανάμεσα στους Ηλείους υποψήφιους, κι ένας Αρκάς, ο Γιάννης Φούτρης από το χωριό Μάκρη Αρκαδίας. Φοίτησε στον Τομέα Υγείας του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης και κατάφερε να συγκεντρώσει 18.700 μόρια, τα οποία του επιτρέπουν να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή. Ο Γιάννης, αν και δεν φοίτησε σε σχολείο της Ηλείας, ωστόσο, πολλά Σάββατα βρισκόταν εδώ, βοηθώντας τον πατέρα του, που είναι παραγωγός και πωλητής αγροτικών προϊόντων, στις Λαϊκές Αγορές του Πύργου. Είναι κι αυτός «φίλος» και αναγνώστης της εφημ. «Πατρίς», που δε θα μπορούσε να μη φιλοξενήσει την επιτυχία του!

Παναγιώτης Βλαχόπουλος – 1ο ΕΠΑΛ Πύργου
Τομέας Πληροφορικής – 17.930 μόρια

«Νιώθω πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Κι αυτό το χρωστάω πρώτα απ’ όλα στην οικογένειά μου – που σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρός ενίσχυσαν τον αγώνα μου – αλλά και τους καθηγητές μου, που με στήριξαν μέχρι την τελευταία στιγμή, τον κ.Χρήστο Κόλια στα μαθήματα Πληροφορικής, τον κ.Γιώργο Φωτόπουλο στα Μαθηματικά, την κα Νικολία Λινάρδου στην Έκθεση. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου».

Παναγιώτης Μονοκρούσος – 1ο ΕΠΑΛ Πύργου
Τομέας Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής-Αυτοματισμού – 16.070

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, χαίρομαι βλέποντας πως οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείφθηκαν και πλέον μπορώ να προχωρήσω στον επόμενο μεγάλο στόχο μου. Η Σχολή που θέλω να περάσω είναι το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και πιστεύω πως τα καταφέρνω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που ήταν δίπλα μου και με ενθάρρυνε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά τους καθηγητές μου που με βοήθησαν και κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου».

Χρήστος Φράγκος – 2ο ΕΠΑΛ Πύργου
Τομέας Υγείας – 17.770 μόρια

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Η προσπάθεια μιας δύσκολης χρονιάς απέδωσε. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου, καθώς και τους καθηγητές μου από τα φροντιστήρια ¨ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ¨ που με βοήθησαν να τα καταφέρω».

Ξένος Σταύρος – 4ο Λύκειο Πύργου
Ο.Π Θετικών Σπουδών – 17.583 μόρια

«Νιώθω πολύ χαρούμενος επειδή με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα, καταφέρνω να ¨πιάσω¨ σχολές της επιλογής μου. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους γονείς μου, όσο και τους καθηγητές μου των φροντιστηρίων ¨Ορόσημο-Θαλής¨, οι οποίοι με βοήθησαν μέσα από έναν ακόμη χρόνο σκληρής προσπάθειας, να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα».

Κώστας Σκαλτσάς – 1ο Λύκειο Πύργου
Ο.Π Θετικών Σπουδών – 15.986

«Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, καθώς μου δίνεται η δυνατότητα να φοιτήσω σε Σχολή της προτίμησης μου. ¨Κλειδί¨ για την επιτυχία, ήταν η σταθερή πορεία από το Γυμνάσιο μέχρι και σήμερα. Δεν σταμάτησα ποτέ τις αθλητικές δραστηριότητες ακόμη και στην Γ΄ Λυκείου, που για μένα αποτελούσαν μέσο εκτόνωσης, χωρίς φυσικά να αφήνω τη μελέτη σε 2η μοίρα. Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο 1ο Λύκειο Πύργου και τους καθηγητές που με στήριξαν ιδιαίτερα τα 2 τελευταία αυτά χρόνια, στους οποίους οφείλω κατά μεγάλο βαθμό την επιτυχία μου. Η συμβουλή μου προς τους νέους υποψηφίους: «Απομυθοποιείστε τις πανελλήνιες εξετάσεις και μην έχετε άγχος. Αυτό είναι μόνο η αρχή».

Γιάννης Φούτρης 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης
Τομέας Υγείας – 18.700

«Η υπομονή, η μεθοδικότητα αλλά και το πείσμα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της επιτυχίας μου. Πλέον στοχεύω την Ιατρική Θεσσαλονίκης. Θα ήθελα μέσω αυτής της λαμπρής επιστήμης, η οποία ταυτοχρόνως αποτελεί και λειτούργημα, να διαπρέψω και πάνω απ’ όλα να συμβάλλω στο κοινωνικό καλό, με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη υπόσταση. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου οι οποίοι πίστεψαν σ’ εμένα και με συμβούλεψαν με αγάπη και αφοσίωση».

Όλη η επικαιρότητα