Εκπαίδευση

Πανελλαδικές 2019: Πρόγραμμα Ειδικών-Μουσικών μαθημάτων και ΤΕΦΑΑ

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, μια ημέρα μετά το τέλος των Πανελλαδικών εξετάσεων και για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων ξεκινούν οι εξετάσεις στα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα. Οι Υγειονομικές Εξετάσεις, θα ξεκινήσουν την Τρίτη 18, ημέρα κατά την οποία θα «πέσει» η αυλαία των εξετάσεων και για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας, μαζί με τις ώρες και λεπτομέρειες διεξαγωγής της εξέτασης κάθε μαθήματος.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης, μισή ώρα πριν την έναρξη. Δηλαδή:

-μέχρι τις  08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,

-μέχρι τις  09:30 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης  10:00 π.μ.

-μέχρι τις  15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης  15:30 μ.μ.

-μέχρι τις  17:30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης  18:00 μ.μ.

Η διάρκεια της εξέτασης

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες και των  Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες. Για το ειδικό μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί  2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο, ενώ τέλος για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30΄ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Για τα ΤΕΦΑΑ

   Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2019-20 ορίζεται το διάστημα από την Τρίτη 18-6-2019 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2019.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές

Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών θα γίνεται από την Πέμπτη 2 Μαΐου και ώρα 00:00 έως τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 24:00.

Η προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: http://www.geetha.mil.gr/el/ .

Όλη η επικαιρότητα