Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλαδικές 2019: Συνέχεια επιτυχιών για τους Ηλείους μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Πλατιά χαμόγελα στον μαθητικό κόσμο που συμμετείχε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις έφερε η ανακοίνωση των βάσεων την περασμένη εβδομάδα, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να πετύχουν τη σχολή της επιλογής τους και να ολοκληρώσουν με επιτυχία το στόχο τους, σε μια αν μη τι άλλο κοπιαστική και απαιτητική χρονιά για τους περισσότερους που δοκίμασε τις αντοχές τους και τις γνώσεις τους.

Τον κόπο τους να ανταμείβεται είδαν ακόμα δυο μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό μορίων προκειμένου να εισέλθουν στις σχολές της επιθυμίας τους. Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο μαθητής Παναγιώτης Βλαχόπουλος, ο οποίος πέρασε στη Σχολή Αστυφυλάκων συγκεντρώνοντας 17.930 μόρια. Για την επιτυχία του δήλωσε τα παρακάτω: «Είμαι πολύ χαρούμενος  που κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και μπαίνω στην Αστυνομία, καθώς είναι μεγάλη τιμή να υπηρετείς στο σώμα αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω πάνω από όλα την οικογένεια μου που σε δύσκολους καιρούς ενίσχυσαν  τον αγώνα μου, καθώς και τους καθηγητές μου Χρηστό Κόλια στην πληροφορική, Γιώργο Φωτόπουλο στα μαθηματικά και Νικολία Λινάρδου στην έκθεση. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου».

Την είσοδό της στη σχολή της επιθυμίας της πέτυχε και η Σοφία Καλόφωνου. Η μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου κατάφερε να περάσει στη σχολή Βιολογίας στο Ηράκλειο Κρήτης με 15.845 μόρια. Για την επιτυχία της ανέφερε τα εξής: «Είμαι  πάρα πολύ ικανοποιημένη  και χαρούμενη που κατάφερα να  εισαχθώ στη σχολή προτίμησής μου. Οφείλω ένα ευχαριστώ στους γονείς μου που με στήριξαν στον αγώνα μου και τους καθηγητές μου από τα  φροντιστήρια «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ», την  κ. Τζαβάρα  Δ., τον κ. Χρυσοβιτσιώτη Κ., την κ. Πλανητέρου  Ν. και τον κ. Μουχτούρη Γ., καθώς επίσης τους καθηγητές μου από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν».

Τέλος, τεράστια επιτυχία είναι και η εισαγωγή του μαθητή Γιώργου Παναγιωτακόπουλου ως 9ος στο Μαθηματικό Πατρών. Για το επίτευγμά του δήλωσε τα εξής: «Αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο για μένα, γιατί στερήθηκα τον αθλητισμό που αγαπώ πάρα πολύ. Έκανα πρωταθλητισμό 7 χρόνια και φέτος σταμάτησα την προπόνηση μόνο και μόνο λόγω διαβάσματος, μείωσα τις εξόδους μου ώστε να μπορέσω να τα βγάλω πέρα και να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις του διαβάσματος για να πετύχω το στόχο μου. Αυτό που αισθάνομαι δεν περιγράφεται με λόγια. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και το ήθελα από μικρός. Συμβουλή μου προς τους μικρότερους είναι να έχουν πείσμα, επιμονή και υπομονή. Θα υπάρξουν στερήσεις, ωστόσο αν υπάρχει πρόγραμμα όλα γίνονται εύκολα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους καθηγητές που με στήριξαν όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά και κυρίως τους γονείς μου που παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όπως όλοι λόγω οικονομικής κρίσης, με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το στόχο μου».

Όλη η επικαιρότητα