WEB tv Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλαδικές 2022: Χαμόγελα στην Ηλεία μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών

Πρώτος στο νομό ο Δ. Κωνσταντόπουλος με μ.ο. 19.325
Ακούστε το άρθρο

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, χθες το μεσημέρι, δόθηκε ένα τέλος στην αγωνία των μαθητών και των μαθητριών, οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2022.

Tα παιδιά μέσα από τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν, γνωρίζουν σε γενικές γραμμές αν μπορούν να εισέλθουν στη σχολή της προτίμησής τους και ετοιμάζονται πλέον για το μηχανογραφικό, για το οποίο θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή, όπως τονίζουν και οι εκπαιδευτικοί.

Επιμέλεια ρεπορτάζ

Χρ. Κανελλόπουλος, Αντώνης Φώτης, Πηγή Γιακουμέλου, Γιώργος Μικελόπουλος, Γιάννης Τσουκαλάς Παναγιώτης Παυλόπουλος

Πάντως η χαρά των παιδιών μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών ήταν πολύ μεγάλη, αφού οι κόποι πολλών χρόνων δικαιώθηκαν και πλέον ετοιμάζονται για το μέλλον τους και για τη φοιτητική ζωή που θα τους προσφέρει πολλά εφόδια στην επαγγελματική τους ζωή. Ακόμη όμως και τα παιδιά που δεν θα καταφέρουν να υλοποιήσουν το όνειρό τους, δεν πρέπει να απογοητευτούν αλλά να ετοιμαστούν για τις Πανελλάδικες του 2023, έχοντας μια ακόμη ευκαιρία.

Σημαντική μείωση των αριστούχων δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Σημαντική μείωση των αριστούχων σχεδόν σε όλα τα μαθήματα δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022. Φαίνεται ότι τα δύο χρόνια πανδημίας και τηλεκπαίδευσης, η αύξηση της εξεταστέας ύλης υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και το γεγονός ότι τα παιδιά για πρώτη φορά μετά από δύο χρονιές έδωσαν γραπτές εξετάσεις (οι προαγωγικές είχαν αναβληθεί λόγω πανδημίας) επηρέασε τις επιδόσεις των υποψηφίων που στοχεύουν κυρίως στις υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές. Πιο συγκεκριμένα, σε όλα τα μαθήματα εκτός από την Ιστορία και τη Χημεία καταγράφηκε σημαντική μείωση των υποψηφίων που έγραψαν πάνω από 18 σε σχέση με πέρυσι.

Η μεγαλύτερη μείωση εντοπίζεται στο μάθημα της Πληροφορικής (-5,74%), και στο μάθημα της Φυσικής (-3,86%), ενώ μικρότερη αλλά σημαντική είναι η μείωση των αριστούχων στο μάθημα της Οικονομίας (-3,99%). Στα Αρχαία οι αριστούχοι μειώθηκαν σε ποσοστό 1,56% και στη Νεοελληνική Γλώσσα 0,11%. Οι αριστούχοι στην Ιστορία αυξήθηκαν φέτος κατά 1,91% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στη Χημεία αυξήθηκαν κατά 2,29%.

Υπενθυμίζεται ότι το μάθημα της Κοινωνιολογίας αντικαταστάθηκε φέτος με το μάθημα των Λατινικών, στο οποίο το 17,96% των υποψηφίων πέτυχε βαθμολογία άνω του 18. Πέρυσι στο μάθημα της Κοινωνιολογίας υπήρξε ο μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων με ποσοστό 27,55%.

Ήταν αναμενόμενο ότι στα Λατινικά δεν θα καταγράφονταν τόσο μεγάλος αριθμός υποψηφίων με βαθμολογία πάνω από 18, δεδομένου ότι αυξήθηκε η ύλη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που εξεταζόταν το μάθημα πριν αντικατασταθεί, ενώ άλλαξε και ο τρόπος εξέτασης του μαθήματος.

Μήνυμα Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021- 2022

«Σήμερα (σ.σ. χθες) με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων έφτασε στο τέλος της μια δύσκολη χρονιά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά λόγω του κορωνοϊού Covid-19, αλλά και διότι οι μαθητές μας της Γ’Λυκείου δεν είχαν δώσει εξετάσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια. Παρόλα αυτά όλα κύλησαν ομαλά. 889 μαθητές μας συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕ.Λ. και 280 των ΕΠΑ.Λ..

Χθες το πρωί μοιράσαμε τις βαθμολογίες στους διευθυντές των σχολείων οι οποίοι θα τους αναρτήσουν στα σχολεία τους, οι μαθητές θα πάρουν τα αποτελέσματα και με sms στο τηλέφωνο που έχουν δηλώσει. Υπήρξαν εξαιρετικές βαθμολογίες σε όλους τους προσανατολισμούς με πολλούς αριστεύσαντες.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές για την προσπάθεια που έκαναν. Σε αυτούς που είδαν τη βαθμολογία που ανέμεναν να τους ευχηθώ καλές σπουδές στις σχολές που θα εισαχθούν. Στους δε μαθητές που δεν πήγαν καλά στις βαθμολογίες θέλω να τους τονίσω ότι θα υπάρχουν πολλές ακόμα ευκαιρίες για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να τους υπενθυμίσω αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας,

‘’Κάθε εμπόδιο για καλό’’ που πολλές φορές βγαίνει πραγματικό. Θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους γονείς, που υπήρξαν συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό της γνώσης, μοιράστηκαν τις αγωνίες με τα παιδιά τους και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων τους.

Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο σε όλους τους συναδέλφους- εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό στήριξαν τους υποψήφιους στην προσπάθειά τους καθώς και στους συνεργάτες μου που έφεραν με μεγάλη επιτυχία σε αίσιο τέλος το δύσκολο έργο των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Γιώργος Φωτεινόπουλος

Διευθυντής ΔΔΕ Ν. Ηλείας».

Ο πρώτος στην Ηλεία

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, 3ο ΓΕ.Λ. Πύργου,

19.325 μόρια

«Πρώτος μου στόχος είναι η Ιατρική Πατρών»

O Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, μαθητής από το 3ο ΓΕ.Λ. Πύργου με 19.325 μόρια, συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία και δηλωσε στην εφημ. «Πατρίς»: «Τα μόρια μου είναι περίπου 19.325. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τη βαθμολογία μου, αφού αυτή είναι πολύ υψηλή. Βέβαια είχα κάποιο άγχος ειδικά στην έκθεση, αλλά τελικά πήγα καλύτερα από ότι περίμενα.

Πρώτος μου στόχος είναι η Ιατρική Πατρών και πιστεύω πως έχω τα μόρια για να περάσω σε αυτή τη σχολή. Ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά, αλλά κατάφερα να ισορροπήσω τη ζωή μου όσο μπορούσα περισσότερο και είχα τον ελεύθερο χρόνο που μπορούσε να με ικανοποιήσει.

Δεν είχα ιδιαίτερο άγχος. Θέλω να ευχαριστώ πρώτα από όλα την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και το σχολείο μου, που μου έμαθαν πάρα πολλά πράγματα και φυσικά και τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου, που και αυτοί με βοήθησαν πάρα πολύ».

Η δεύτερη στην Ηλεία

Μαρία – Κωνσταντίνα Σπηλιοπούλου 2ο ΓΕΛ Πύργου 19.300 μόρια

«Είχα ένα καλό προαίσθημα και επιβεβαιώθηκα»

Η Μαρία – Κωνσταντίνα Σπηλιοπούλου από το 2ο ΓΕΛ Πύργου συγκέντρωσε 19.300 μόρια και τόνισε για την επιτυχία της.

«Παρότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την βαθμολογία σου, ιδιαίτερα στα φιλολογικά μαθήματα, είχα ένα καλό προαίσθημα μιας και είχα δουλέψει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, ότι θα έχω ένα καλό αποτέλεσμα και επιβεβαιώθηκα. Πρώτη επιλογή μου είναι η φιλολογία Αθηνών. Τα δυο χρόνια που κάναμε τηλεκπαίδευση δεν ήταν ευνοϊκή συγκυρία για κανένα παιδί, μπορεί να έμενε περισσότερος χρόνος για ατομική δουλειά και για διάβασμα, όμως πάντα το σχολείο και η τάξη είναι ένας βοηθητικός χώρος για την μάθηση. Είναι διαφορετικά όταν έχεις δίπλα σου τους καθηγητές και τους συμμαθητές σου και διαφορετικά όταν κάνεις μάθημα μόνος σου. Πολλές φορές και εγώ και οι συμμαθητές μου ήρθαμε σε ένα ψυχολογικό αδιέξοδο και είπαμε ότι το μέλλον μας είναι αβέβαιο, αλλά πάλι καλά που είχαμε έναν στόχο και μια στήριξη. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε όλο αυτό τον καιρό και σίγουρα τους καθηγητές μου στο 2ο Λύκειο και τους καθηγητές στο φροντιστήριο μου».

Παναγιώτης – Ελευθέριος Τσίρμπας 1ο ΓΕΛ Πύργου 19.225 μόρια

Ο Παναγιώτης – Ελευθέριος Τσίρμπας από το 1ο ΓΕΛ Πύργου συγκέντρωσε 19.225 μόρια, μια πολύ υψηλή βαθμολογία και χαρούμενος δήλωσε στην εφημ. «Πατρίς». 

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και φυσικά χαρούμενος από την βαθμολογία μου. Πρώτος στόχος είναι η Ιατρική Πατρών, όπου έχω τα μόρια για να μπω. Σίγουρα τα δυο τελευταία χρόνια στερηθήκαμε κάποια πράγματα, λόγω και του κορωνοϊού, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Επίσης επηρεαστήκαμε από την διδασκαλία μέσα από τον υπολογιστή, από το σπίτι, αλλά με σωστή οργάνωση τελικά τα καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και τους καθηγητές μου που με στήριξαν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και ήταν δίπλα μου».

Λένια Βαγγοπούλου: 4ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ 19.280

«Σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια αρκετά δύσκολη χρονιά. Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και θεωρώ πως οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Το μυστικό της «δύσκολης» αυτής δοκιμασίας είναι σίγουρα ο σωστός προγραμματισμός, η επιμονή και η υπομονή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές του σχολείου και τους φροντιστές μου».

Ειρήνη Πυλαρινού 4ο Λύκειο Πύργου 3ο επιστημονικό πεδίο υγείας (19130 μόρια)

«Έγραψα πάρα πολύ καλά, πανω από 19.000 μόρια, περίμενα αυτή τη βαθμολογία σε γενικές γραμμές, είμαι πολύ ευχαριστημένη και πρώτη επιλογή μου είναι η ιατρική Αθηνών. Πιστεύω ότι έχω πιάσει τα απαραίτητα μόρια, αλλά οι καλοί μαθητές σίγουρα έχουν γράψει πολύ καλά, αφού δεν ήταν τόσο δύσκολα τα θέματα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε. Και τώρα πλέον πάμε για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, οι οποίοι με στήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο το σχολείο μου το 4ο Λύκειο και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο Άνοδος, καθώς και την βιολόγο μου».

Η επιτυχία των διδύμων Αθανασίας & Νίκης Σπηλιωτοπούλου

Ξεχωριστή ήταν η επιτυχία των δίδυμων κοριτσιών, της Αθανασίας και της Νίκης Σπηλιωτοπούλου από το πρώτο ΓΕΛ Πύργου (η Αθανασία συγκέντρωσε 16.000 μόρια και η Νίκη 17.000 μόρια).

Οι δυο κοπέλες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόνισαν για την επιτυχία τους στην εφημ. «Πατρίς»:

Καταρχήν η Νίκη Σπηλιωτοπούλου. «Η κατεύθυνσή μας είναι τα οικονομικά και περιμέναμε αυτή τη βαθμολογία οπότε είμαι ικανοποιημένη για αυτό. Σίγουρα στερηθήκαμε πάρα πολλά πράγματα αφού έπρεπε να μελετήσουμε πάρα πολλές ώρες. Ήτανε μία δύσκολη διαδρομή που όμως είχε ένα αίσιο τέλος. Βοήθησε η μία την άλλη στο διάβασμα και αυτό βοήθησε και στο να πάμε τελικά καλά»

Από την πλευρά της η Αθανασία Σπηλιωτοπούλου πρόσθεσε. «Και εγώ είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από τη βαθμολογία μου. Πρώτιστα θέλουμε να περάσουμε σε μία σχολή με ναυτιλιακά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένειά μας, τους φίλους μας και φυσικά τους καθηγητές της Ανόδου που μας βοήθησαν πάρα πολύ και στάθηκαν δίπλα μας, όλη αυτή τη δύσκολη πορεία. Τους καθηγητές μας τον κ. Αλέξανδρο Λίμουρα, τον κ. Γιώργο Μπαμπάλλη, την κ. Ηλιάνα Λάνη και την κ. Ελένη Λέτζιου».

Εντυπωσίαζαν με τις βαθμολογίες τους 

*Δείτε τους υπόλοιπους επιτυχόντες, από όλη την Ηλεία

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα