Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλαδικές εξετάσεις 2018 – ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα χθες με χαμόγελα, για την ανθρώπινη εξέλιξη

Ακούστε το άρθρο

Χαμογελαστοί και ανακουφισμένοι βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα οι μαθητές των ΕΠΑΛ που στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων, χθες, διαγωνίστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα την «ανθρώπινη εξέλιξη».

Η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Ηλεία άνοιξε χωρίς προβλήματα. Οι Λυκειακές Επιτροπές και οι επιτηρητές ήταν από νωρίς στις θέσεις τους, στα δυο εξεταστικά κέντρα, στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, ενώ τα θέματα έφτασαν έγκαιρα και οι μαθητές άρχισαν να γράφουν χωρίς να χρειαστούν ιδιαίτερες διευκρινήσεις.

Το θέμα

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διαγωνιστούν στο κείμενο του καθηγητή Πανεπιστημίου Yuval Noah Harari, με τίτλο «Το ζώο που έγινε Θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου». Από τους εκπαιδευτικούς χαρακτηρίστηκε εύληπτο ενώ όλα τα ζητούμενα – σημειώνουν – ήταν κατανοητά και μπορούσαν να αναπτυχθούν επαρκώς από τους άρτια προετοιμασμένους υποψήφιους. Κάτι που επιβεβαίωσαν και οι υποψήφιοι, βγαίνοντας από τα εξεταστικά κέντρα χαμογελαστοί και ανακουφισμένοι, έχοντας διώξει το άγχος της πρώτης ημέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με προσευχή και οδηγίες

Το κουδούνι στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου χτύπησε στις 8:00 το πρωί και η πλειοψηφία των μαθητών ήταν στη θέση τους, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, εξετάστηκαν 176 μαθητές από τους 242 συνολικά υποψήφιους. Από αυτούς, 2 ήταν ελλιπούς φοίτησης – οπότε δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής – συνολικά 54 υποψήφιοι απείχαν ενώ 10 υποψήφιοι – φυσικώς αδύνατοι – εξετάστηκαν προφορικά στην Πάτρα.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, όπου βρέθηκε χθες το πρωί η εφημ. «Πατρίς», ο διευθυντής και πρόεδρος του Εξεταστικού Κέντρου Αθανάσιος Βέρρας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους μαθητές του σχολείου και τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην απαγόρευση χρήσης κάθε τύπου ηλεκτρονικής συσκευής. Έτσι, όσοι υποψήφιοι είχαν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, τα  παρέδωσαν πριν καθίσουν στα θρανία τους και τα παρέλαβαν με την ολοκλήρωση της εξέτασης.

Χωρίς προβλήματα

Η πρώτη ημέρα κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα, και έτσι, ευχήθηκαν όλοι, να συνεχιστούν μέχρι το τέλος. «Τα θέματα ήταν στην ώρα τους, δόθηκαν στους υποψήφιους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στις 12:00 το μεσημέρι παραδόθηκαν τα γραπτά επιτυχώς διεξαγομένων των εξετάσεων», σχολίασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Βασίλης Δημητρέλλος, χωρίς να παραλείψει να εκφράσει ευχαριστίες προς τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, τις υποστηρικτικές δομές και όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εξετάσεων στα ΕΠΑΛ.

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία και στη συνέχεια για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ αλλά και καλή αρχή στους 1.014 υποψήφιους των ΓΕΛ της Ηλείας που ξεκινούν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, συμβουλεύοντάς τους να αποβάλλουν το περιττό άγχος.

Όλη η επικαιρότητα