Εκπαίδευση

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 – ΓΕΛ: Φυσική για καλά διαβασμένους

Ιδιαίτερα απαιτητικά χαρακτηρίστηκαν από υποψήφιους και φροντιστές στα θέμα της Φυσικής για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Πιο «προσιτά» χαρακτηρίστηκαν τα θέματα σε Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Πανελλήνιες 2018: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις για Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Τρίτη ημέρα Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων χθες, με τους μαθητές που εξετάστηκαν στην Ιστορία και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον να βγαίνουν από τα εξεταστικά κέντρα ανακουφισμένοι και χαμογελαστοί. Σχολίασαν  μάλιστα ότι, περίμεναν πιο δύσκολα θέματα.

Με τη λήξη της εξέτασης, στις 12:00 το μεσημέρι δηλαδή, αποχώρησαν από τα εξεταστικά κέντρα οι μαθητές που εξετάστηκαν στη Φυσική, αφενός γιατί τα θέματα ήταν απαιτητικά, με τις απαντήσεις να καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης, και αφετέρου πολλά, με αποτέλεσμα να αξιοποιήσουν ακόμα και τα τελευταία λεπτά για τον τελικό έλεγχο των απαντήσεων.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ επιστρέφουν στα θρανία αύριο για να εξεταστούν στα Λατινικά, στη Χημεία και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Το μυστικό η καλή προετοιμασία και οι γνώσεις!

-Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούσαν Φυσική, Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Καλή προετοιμασία, γνώσεις και συγκέντρωση απαιτούσαν τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων στα σχολεία της Αμαλιάδας.

Και χθες οι υποψήφιοι αποχώρησαν από τα εξεταστικά κέντρα με ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς σε όλα τα μαθήματα υπήρχαν θέματα τα οποία απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή και γνώσεις.

Δυσκολίες και παγίδες

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού ‘Θετικών Σπουδών’ διαγωνίστηκαν χθες στο μάθημα της Φυσικής και αντιμετώπισαν ουκ ολίγες δυσκολίες, καθώς τα θέματα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά και απαιτούσαν καλή γνώση του αντικειμένου. Χαρακτηρίστηκαν δυσκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές και οι υποψήφιοι χρειάστηκε να εξαντλήσουν και τις τρεις ώρες που είχαν στην διάθεσή τους για να ανταποκριθούν στην εξέταση.

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού ‘Ανθρωπιστικών Σπουδών’ διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Ιστορίας και παρά το γεγονός ότι αρκετοί αποχώρησαν χαμογελαστοί από τα εξεταστικά κέντρα, τα θέματα χαρακτηρίστηκαν ιδιαίτερα απαιτητικά και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού ‘Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής’, οι οποίοι χθες διαγωνίστηκαν στο μάθημα ‘Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον’. Τα θέματα ήταν απαιτητικά και έκρυβαν παγίδες, ωστόσο με καλή προετοιμασία υπήρχε η δυνατότητα από τους μαθητές να πετύχουν έναν αξιόλογο βαθμό.

Χθες οι υποψήφιοι πήραν τα θέματα στα χέρια τους στις 9:06 το πρωί και είχαν στην διάθεσή τους ακριβώς τρεις ώρες για να γράψουν, με τους περισσότερους να εξαντλούν το τρίωρο, ενώ η δυνατή αποχώρηση ήταν από τις 10:30 το πρωί.

Αύριο Παρασκευή οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού ‘Θετικών Σπουδών’ θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Χημείας, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού ‘Ανθρωπιστικών Σπουδών’ θα διαγωνιστούν στο μάθημα των Λατινικών και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού ‘Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής’ θα διαγωνιστούν στο μάθημα ‘Αρχές Οικονομικής Θεωρίας’.

Νάνσυ Σπυροπούλου & Μαρία Καραμπάτση 

Όλη η επικαιρότητα