Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλαδικές: Στη «μάχη» των Πανελλαδικών 1.256 Ηλείοι

Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018, η αυλαία των οποίων φέτος «ανοίγει» την Πέμπτη 7 Ιουνίου για τους 242 Ηλείους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ μια ημέρα αργότερα, την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στα εξεταστικά κέντρα θα βρεθούν οι 1.014 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της Ηλείας.

Οι προετοιμασίες, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έχουν ολοκληρωθεί  στο μεγαλύτερο μέρος τους και μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα έχουν διευθετηθεί και οι τελευταίες, απαραίτητες λεπτομέρειες. «Έχουν ήδη συγκροτηθεί οι Λυκειακές Επιτροπές και έχουν ανακοινωθούν στις Σχολικές Μονάδες, ενώ και φέτος θα λειτουργήσουν συνολικά 23 Εξεταστικά Κέντρα, τα ίδια με την περσινή χρονιά, για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Όσον αφορά τα Εσπερινά σχολεία Πύργου και Αμαλιάδας, οι υποψήφιοι τους θα εξεταστούν στο 1ο Λύκειο Πύργου και στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας, ενώ οι υποψήφιοι του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, στο ΓΕΛ της πόλης», εξήγησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Βασίλης Δημητρέλλος, επισημαίνοντας μάλιστα πως «Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και η υπευθυνότητα των εκπαιδευτικών, είναι παράγοντες που εγγυώνται την επιτυχή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Δοκιμαστικές εκπομπές και υποστηρικτικές δομές

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή θεμάτων και μέχρι την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεις θα ακολουθήσουν κι άλλες. Εξάλλου, όσον αφορά τις υποστηρικτικές δομές (Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο κ.α) που εμπλέκονται έμμεσα στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων, η ενημέρωσή τους θα γίνει στις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και παραλαμβάνονται καθημερινά από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Επιτροπή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Με 1.256 υποψήφιους

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα συμμετέχουν συνολικά 1.256 υποψήφιοι.

Οι 1.014 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια (992 θα εξεταστούν γραπτώς και 22 προφορικά) και οι 242 από τα ΕΠΑΛ (232 γραπτώς και 10 προφορικά). Για τους υποψήφιους των ΓΕΛ οι προφορικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου – το οποίο και φέτος θα λειτουργήσει ως Βαθμολογικό Κέντρο – ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν σε Κέντρο της Πάτρας.

   Ειδικότερα, από τους 1.014 υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, οι 376 προέρχονται από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι 340 από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών και οι 318 από την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Η σύσκεψη των προέδρων

Αξίζει να σημειωθεί πως, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με πρωτοβουλία του  Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Προέδρου της Επιτροπής Εξετάσεων Δ.Δ.Ε Ηλείας Βασίλη Δημητρέλου θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη πια, σύσκεψη με τη συμμετοχή των προέδρων των Λυκειακών Επιτροπών, προκειμένου να δοθούν οι τελευταίες οδηγίες για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή και των φετινών εξετάσεων.

Όλη η επικαιρότητα