Αθλητισμός

Πανελλήνια μετάλλια για τον ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ στα U-13

Ακούστε το άρθρο

Σαρωτικός ήταν ο Φιλαθλητικός στο Πανελλήνιο U-13 ( Νοτίου Ελλάδας) που διεξήχθη την Κυριακή στο κλειστό του Πύργου.

Η ομάδα του Φιλαθλητικού κατάφερε να αποκομίσει 9 πανελλήνια μετάλλια (14 αν τα μετάλλια στα διπλά μετρηθούν ως 2 και όχι ως ένα), κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση και δείχνοντας ότι παρότι οι …φουρνιές αλλάζουν, ο Φιλαθλητικός συνεχίζει να δουλεύει μεθοδικά και να αναδεικνύει ταλέντα.

Ξεχωρίζει το χρυσό της Χαρούλας Βλαχαντώνη στο μονό παγκορασίδων που αγωνιζόμενη εξαιρετικά ώριμα για την ηλικία της, έκανε ένα φοβερό τελικό και έφτασε επάξια στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στο μεικτό με τον επίσης ανεβασμένο Αλέξανδρο Σπυρόπουλο κατάφεραν να φτάσουν ακόμα σε ένα μετάλλιο, αλλά στον τελικό ηττήθηκαν και τελικά πήραν το ασημένιο μετάλλιο. Πολύ καλή εμφάνιση για την Γεωργία Παναγιωτακοπούλου η οποία στο μονό έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο αγωνιζόμενη με πάθος, ενώ στο διπλό παγκορασίδων, με την επίσης σταθερά σε ανοδική πορεία, Νάσια Βαμβακά ανεδείχθησαν πρωταθλήτριες στην κατηγορία. Ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος δείχνοντας πτυχές του ταλέντου του έφτασε ως το χάλκινο και στο μονό παμπαίδων και στις λεπτομέρειες έχασε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα ακόμα τελικό. Μια ακόμα πειστική εμφάνιση για την Σταυρούλα Διαμαντοπούλου μετά το περσινό χάλκινο μετάλλιο, ήρθε να προστεθεί στο ενεργητικό της στο μονό παγκορασίδων με ένα ακόμη στο ίδιο αγώνισμα. Επίσης με συμπαίκτρια την επίσης δυναμική Αγγελική Αλικάκη συνέθεσαν και ένα πολύ καλό δίδυμο στο διπλό φτάνοντας στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Το άλλο χάλκινο στο διπλό πήγε στο δεμένο δίδυμο των πολύ ανεβασμένων Ελευθερία Λύκου και Γρηγορίας Λαμπροπούλου, που κέρδισαν τις εντυπώσεις. Τέλος στο διπλό αγοριών σημαντική εμφάνιση και επιτυχία είχε το δίδυμο των Παναγιώτη Βαμβακά και Χάρη Δρακόπουλου πού κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Πολύ καλά πήγαν και τα υπόλοιπα παιδιά που απάρτιζαν την αποστολή του συλλόγου σε αυτό το πανελλήνιο με κάποια καλά πλασαρίσματα και 8άδες, δεδομένου ότι ήταν αρκετά σε αριθμό και σε πολλές περιπτώσεις είχαμε και εσωτερικό «εμφύλιο» στην 8άδα από 2 παιδιά του Φιλαθλητικού για να μπει ένα από τα 2 στα μετάλλια. Με την φανέλα του Φιλαθλητικού σε αυτό το τουρνουά αγωνίστηκαν και οι: Κωνσταντίνα Θάνου, Αστρινή Λιναρδάτου, Χρήστος Παναγιωτακόπουλος, Χρήστος Λιναρδάτος, Θοδωρής Λιναρδάτος, Ξένια Βασιλοπούλου, Δημήτρης Βλαχαντώνης, Τερέζα Τόλια., Μαρία Χριστοδουλοπούλου, Κατερίνα Κίτσου και Ευαγγελία Ρελάκη. Ο προπονητής του συλλόγου Παναγιώτης Τσόκος δήλωσε σχετικά: “Αν σκεφτεί κάποιος ότι συνολικά θα μοιράζονταν 20 μετάλλια στα 5 αγωνίσματα και εμείς πήραμε τα 9, σίγουρα αποτελεί σημαντική επιτυχία η εμφάνιση των παιδιών του συλλόγου σε αυτό το πανελλήνιο. Εμένα όμως με ενδιαφέρει και η αγωνιστική παρουσία που εδώ πρέπει να δώσουμε έμφαση από δω και πέρα και να διορθώσουμε οποιαδήποτε  ατέλεια και λάθος. Πιστεύω στο ταλέντο των αθλητών μου και για αυτό έδωσα ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία και γκρουπ αθλητών όλη την χρονιά φέτος.”

Όλη η επικαιρότητα