Πανελλήνιες 2019: Οι εξετάσεις που έγιναν φέτος για πρώτη φορά

Η διαδικασία αυτή αποτελούσε πάγιο αίτημα της μουσικής κοινότητας και των Τμημάτων ΑΕΙ που είχαν ανάλογες κατευθύνσεις. Οι εξετάσεις υλοποιήθηκαν σε 14 εξεταστικά κέντρα με την κατάλληλη υποδομή μουσικών οργάνων σε όλη την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι/ες αξιολογήθηκαν σε μουσικό όργανο της επιλογής τους, συμπεριλαμβανομένης της φωνής, καθώς και σε όποιο είδος μουσικής κατεύθυνσης επιθυμούσαν.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας που κατά την πρώτη εφαρμογή της εξελίχθηκε ομαλά, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Οι εξετάσεις εκτέλεσης και ερμηνείας ενόργανης και φωνητικής μουσικής αποτελεί καθοριστικό παράγοντα αναβάθμισης της μουσικής παιδείας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την υποδειγματική διεξαγωγή των εξετάσεων θέλω να ευχαριστήσω τους μουσικούς αξιολογητές που χάρη στη σοβαρότητα, την εμπειρία, το επίπεδο αλλά και τη θέλησή τους συνέβαλαν ουσιαστικά στο σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Καθοριστική συμβολή είχαν επίσης η Κεντρική Επιτροπή Ειδικών Εξετάσεων, η οποία αποτελείτο από έγκριτα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας από τα πανεπιστήμια ΕΚΠΑ, Ιόνιο και Ιωαννίνων, καθώς και ο διοικητικός μηχανισμός του Υπουργείου που οργάνωσε και στήριξε τη διαδικασία. Θερμές ευχαριστίες σε όλους».

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Τα στατιστικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα Μαθηματικά και η Βιολογίασημειώθηκαν οι χαμηλότερες βαθμολογίες. Όπως φαίνεται τους παρακάτω πίνακες, στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο μάθημα της Βιολογίας το 62,72% έγραψε κάτω από τη βάση.

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στα Μαθηματικά το 73,96% έγραψε κάτω από τη βάση και στη Βιολογία το ποσοστό είναι 71,92%!

Όλα τα στατιστικά σε αρχεία excel (πατήστε πάνω στα link για να τα δείτε)

Στατιστικά ΓΕΛ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΓΕΛ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΓΕΛ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΓΕΛ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΕΠΑΛ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

 

Πηγή: newsit.gr