WEB tv Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλήνιες 2020: Η Έκθεση έβαλε «φρένο» στις υψηλές προσδοκίες – Οι επιτυχόντες της Ηλείας μιλούν στην «Π»

Των Χρ. Κανελλόπουλου, Αντώνη Φώτη, Νίκου Λώλου, Παναγιώτη Πεντάζου, Κώστα Ζαφειρίου και Γιώργου Παπαφωτόπουλου

Με το χαμόγελο στα χείλη, αλλά και με πολλά παράπονα για τη… σφαγή που έγινε στο μάθημα της έκθεσης, υποδέχθηκαν χθες το πρωί τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των λυκείων της Ηλείας.

Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα Λύκεια της Ηλείας και όλης της Ελλάδας, ξεκίνησε περίπου στις 11:00 το πρωί, και όλα τα παιδιά «έτρεξαν» αμέσως για να δουν τη βαθμολογία τους και να διαπιστώσουν αν περνούν και σε ποια σχολή.

Αρκετά ήταν τα παιδιά που χάθηκαν στις αγκαλιές των γονιών τους και των φίλων τους, συγκινημένα από την υπερπροσπάθεια που έκαναν, σε μια ιδιαίτερη περίοδο, με την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού να ανατρέπει πολλά. Σχέδια, ψυχολογία και πολλά ακόμη.

Όσον αφορά τις βαθμολογίες, όπως γράψαμε πιο πάνω, η έκθεση… έριξε τον μ.ο. της βαθμολογίας και τα περισσότερα παιδιά διαμαρτυρήθηκαν για τις ασάφειες που υπήρχαν στο θέμα, που μπέρδεψε ακόμη και τους βαθμολογητές.  Έτσι οι βαθμολογίες με πάνω από 18.000 μόρια ήταν σχετικά λίγες, χωρίς αυτό να αναιρεί την προσπάθεια των παιδιών.

Οι πρώτοι της Ηλείας

Η εφημερίδα «Πατρίς», όπως κάθε χρόνο, αναζήτησε τους υποψήφιους που έχουν πετύχει υψηλές βαθμολογίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τους εντοπίσει όλους, για λόγους ανεξάρτητους από την επιθυμία και προσπάθεια της εφημερίδας μας. Σε όλα τα παιδιά, στις οικογένειές τους αλλά και στους καθηγητές τους, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Νωρίτερα αναρτήθηκαν στα λύκεια οι βαθμολογίες

Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν στα λύκεια της Ηλείας περίπου στις 11.00 το πρωί και όλα τα παιδιά που έδωσαν πανελλαδικές, «έτρεξαν» για να δουν αν πέρασαν στη σχολή της προτίμησής τους.

Ο Αντώνιος Δαρζέντας ανέφερε πως περίμενε μια καλύτερη βαθμολογία. «Περίμενα λίγο παραπάνω, ελπίζω να πέσουν λίγο οι βάσεις. Δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε, θα δούμε ανάλογα και με τις βάσεις όταν θα βγούνε, αν περνάω στη σχολή που θα ήθελα. Ακόμη δεν έχω υπολογίσει την βαθμολογία μου, αλλά πιστεύω ότι είναι πάνωκάτω εκεί που ήθελα. Τώρα θα περιμένω να δω τι βαθμούς έχω πιάσει για να μπορέσω μετά να δηλώσω και την σχολή της προτίμησής μου». Από την πλευρά του ο Θοδωρής Καραλής τόνισε.

«Για τη βαθμολογία περίμενα λίγο παραπάνω, ήτανε λίγο χαμηλά για αυτό που ήθελα και θα δούμε τώρα. Περιμένω να δω αν θα πέσουν λίγο οι βάσεις, πάντως η αλήθεια είναι ότι περίμενα λίγο παραπάνω. Πιστεύω ότι η βαθμολογία στην έκθεση είναι πιο χαμηλή από ότι θα περίμενα».

O πίνακας των μαθητών που αρίστευσαν στα σχολεία του Πύργου και της Ζαχάρως (ΓΕΛ)

1ο ΓΕΛ Πύργου:

Καρούμπαλης Γεώργιος, Ομάδα Προσανατολισμού θετικών Σπουδών 18.250 μόρια
Τσαμπά Βασιλική, Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών 18.125 μόρια

2ο ΓΕΛ Πύργου

Κατσαλάς Γεώργιος, Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας 18.600 μόρια
Τσαραγκούλιας Χρήστος, Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας 18.500
μόρια
Τόγια Ελένη, Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών 18.475
μόρια
Μπαρτζιώτης Αθανάσιος – Μάριος, Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών 18.450 μόρια
Ζαπάντη Ελένη, Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών 18.125 μόρια

3ο ΓΕΛ Πύργου

Αδαμόπουλος Διονύσιος, Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών 18.575 μόρια
Ασμή Μαρία, Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας 18.240 μόρια
Χριστοπούλου Ανδριάνα, Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών
Σπουδών 18.050 μόρια

4ο ΓΕΛ Πύργου

Κώστογλου Βενετία, Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών
Σπουδών 18.375 μόρια
Πισκοντάκη Ολυμπία, Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών
Σπουδών 18.125 μόρια
Τζίβα Μαρία, Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας 18.175 μόρια

ΓΕΛ Ζαχάρως

Μπάκα Δήμητρα, Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας 18.275 μόρια
Μεντή Ιωάννα, Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας 18.125 μόρια
Αντωνοπούλου Χριστίνα, Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών
Σπουδών 18.000 μόρια

Βασίλειος Καραργύρης: «Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου»

Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του πήρε χθες ο Βασίλειος Καραργύρης που περνά στη σχολή εμποροπλοιάρχων, που ήταν και το μεγάλο του όνειρο. «Είναι μία μεγάλη μέρα η σημερινή για όλους τους μαθητές, για όλη την Ελλάδα, αφού μετά από μία δύσκολη κατάσταση με την Πανδημία, οι μαθητές έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. σημασία έχει ο αγώνας, ο δρόμος, ο κόπος όλο αυτόν τον καιρό.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα και σε όλους τους συμμαθητές μου. Έπειτα από την ανακοίνωση από την καθηγήτριά μου, ότι η βαθμολογία μου επιτρέπει, με βάση τα περσινά δεδομένα, ότι μπορώ να ενταχθώ στη σχολή εμποροπλοιάρχων, στις ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, την ημέρα των γενεθλίων μου κιόλας είναι μεγάλη μέρα για μένα. Μια ημέρα σημαδιακή για τη μετέπειτα ζωή μου, αφού τα όνειρα επιτέλους εκπληρώνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δίνω για δεύτερη φορά εξετάσεις, πέρσι δεν τα κατάφερα για κάποιους λόγους, αλλά κάθε εμπόδιο για καλό που λέει και ο λαός και αυτό αποδείχτηκε σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και εμένα θα με αφήσω στο τέλος, γιατί πάνω από όλα με έχουν βοηθήσει οι υπόλοιποι παράγοντες».

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ

Πανελλήνιες: Γιώργος Κατσαλάς – Ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία! (VIDEO)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

«Συγχαίρω τους υποψηφίους και τους εύχομαι να προχωρήσουν με επιτυχία στην επιλογή των σχολών»

Ο κ. Bασίλης Δημητρέλλος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων έκανε την παρακάτω δήλωση. «Μέσα από μία πολύ δύσκολη σχολική χρονιά για όλους και την διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με τρόπο άψογο, σε κλίμα ήρεμο και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είχαμε σήμερα την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων. Ήρθαν στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας τα αποκόμματα των τετραδίων και οι καταστάσεις βαθμολογίας γύρω στις 8:30 το πρωί, ακολούθως παραδόθηκαν στους διευθυντές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι με τη σειρά τους αφού έκαναν τον απαιτούμενο έλεγχο, προχώρησαν στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές τους μονάδες. Θέλω να συγχαρώ τους υποψηφίους και επιθυμώ να τους ευχηθώ με την ευκαιρία να προχωρήσουν με επιτυχία στην επιλογή των σχολών, απαντώντας στο ερώτημα τι και πού. Δηλαδή ποια σχολή επιθυμώ κατά προτίμηση και από κει και πέρα που θέλω να διαβώ το φοιτητικό χρονικό διάστημα σπουδών. Και επίσης τους εύχομαι να έχουν πρόοδο στη ζωή τους μετά το σχολείο.

Η επιτυχία στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμφίβολα είναι μία επιτυχία χωρίς αμφισβήτηση. Δεν είναι όμως παρά μόνο ένα σκαλοπάτι στο δύσκολο ανηφορικό δρόμο της ζωής. Η μη επίτευξη αυτού του στόχου δε λογίζεται σαν αποτυχία, αλλά είναι μία χρήσιμη εμπειρία που μπορεί να αξιοποιηθεί στην πορεία της ζωής τους, δεδομένου ότι η ζωή είναι γεμάτη από αυτές. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους και εύχομαι καλό καλοκαίρι ολόψυχα».

Διονύσης Αδαμόπουλος, 3ο ΓΕΛ Πύργου,

Ο.Π Θετικών Σπουδών, 18.575 μόρια

«Κατάφερα να τα συνδυάσω…»

Ο Διονύσης Αδαμόπουλος συγκέντρωσε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία σε όλη την Ηλεία (ΓΕΛ) και είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρό του.

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά φέτος από πολλές οπτικές, καταρχάς είχαμε τον κορωνοϊό, καινούργιο σύστημα εξετάσεων, καταργήθηκαν οι συντελεστές, το μάθημα της έκθεσης είχε τη λογοτεχνία, δηλαδή ήταν απρόβλεπτο. Υπήρχαν προβλήματα ειδικά στη χημεία και στην έκθεση.  Όπως φάνηκε υπήρχαν προβλήματα και στη διόρθωση. Τελικά υπήρχε μία ανακούφιση όταν είδα τη βαθμολογία, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος. Για μένα υπήρχε και η εξής δυσκολία. Έπρεπε να συνδυάσω την προετοιμασία των Πανελλαδικών και με τους διαγωνισμούς. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τους διαγωνισμούς και φέτος δεν τα παράτησα. Σχεδόν όσο χρόνο αφιέρωνα για τις Πανελλαδικές, αφιέρωσα και για τα μαθηματικά, για τους διαγωνισμούς. Δεν έχουνε βέβαια άμεση σχέση το ένα με το άλλο, αλλά σίγουρα είναι επιπλέον δουλειά, υπήρχαν περιπτώσεις που πιέστηκα, αλλά κατάφερα να τα συνδυάσω. Τώρα αν ασχοληθώ με τα μαθηματικά θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με την πληροφορική και μετά να συνδυάσω τα μαθηματικά. Δεν μου αρέσει η μονομέρεια. Τώρα όσον αφορά την κατάσταση λόγω του κορωνοϊού, όσον αφορά την επανάληψη, ήταν πιο εύκολη γιατί είναι γνωστό ότι τα παιδιά τους τελευταίους μήνες θέλουν χρόνο και ηρεμία για να ασχοληθούν με τις επαναλήψεις, να ανακυκλώσουν την ύλη και επειδή μειώθηκε ήταν και πιο εύκολη. Όμως κακά τα ψέμματα περιμέναμε ότι από την μείωση της ύλης θα δούμε περίεργα θέματα. Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τη φιλόλογό μου την κα. Δήμητρα Πλαφουτζή που με βοήθησε στην έκθεση και ξέρουμε εμείς της θετικής ότι δεν ποντάρουμε ιδιαίτερα εκεί. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μαθηματικό μου τον κ. Σωκράτη Μοσχονά από τα φροντιστήρια “Θαλής Ορόσημο” και τον κ. Γιάννη Κουτρουμάνο από το φροντιστήριο “Άνοδος”».

Χρήστος Τσαγκαρούλιας, 2ο ΓΕΛ Πύργου,

Ο.Π. Υγείας 18.500 μόρια

«Όνειρό μου η ιατρική»

Ο Χρήστος Τσαγκαρούλιας μαθητής από το 2ο ΓΕΛ Πύργου που έδωσε στην Ο.Π. Υγείας και συγκέντρωσε 18.500 μόρια είναι ο τρίτος σε βαθμολογία στην Ηλεία στα ΓΕΛ. Στις δηλώσεις του για αυτή την επιτυχία του τόνισε. «Άμα πιάσεις τα μόρια που θες, ιατρική θα δηλώσεις. Είναι πολύ λίγα τα παιδιά τα οποία πιάνουν τα απαιτούμενα όρια για την Ιατρική και δεν δηλώνουν εκεί. Αυτό είναι και το όνειρό μου, να σπουδάσω ιατρική. Αυτό ήθελα και για αυτό το πάλεψα. Πάλεψα πάρα πολύ σκληρά, έγινε ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Εγώ για να πω την αλήθεια, επειδή είχα σκοπό, είχα στόχο, δεν αγχώθηκα τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της καραντίνας, γιατί αυτός ο στόχος μου έδιωχνε το άγχος, αντί να μου το προκαλεί. Εγώ αγχώθηκα περισσότερο στη διαδικασία των Πανελλαδικών, όταν είδα δηλαδή τα θέματα της έκθεσης και ένιωσα τόσο άσχημα. Εκεί ήταν που δυσκολεύτηκα λίγο. Η έκθεση πιστεύω ότι δυσκόλεψε όλα τα παιδιά, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο καλύτερος έχει πάρει 16 και ο άριστος έχει πάρει 17, όλα τα παιδιά θέλουν αναβαθμολόγηση. Μιλάμε ότι η διαφορά του ενός από τον άλλον είναι πάρα πολύ μικρή. Σήμερα έφυγε το άγχος και πλέον θα διασκεδάσω με την παρέα μου, που και αυτή τα πήγε πολύ καλά και θα ξεκινήσω σιγά- σιγά να προετοιμάζομαι για τη φοιτητική ζωή. Θα πάμε και τις διακοπές μας με προσοχή. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τους γονείς μου και τα δύο φροντιστήρια μου, το “Ορόσημο Θαλής” και την “Άνοδο”, ενώ ευχαριστώ και τον εαυτό μου γιαυτή την προσπάθεια που έκανα και ήταν πολύ δύσκολη. Αλλά βγήκε και εύχομαι καλή δύναμη σε όλα τα παιδιά».

ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ

Αδαμόπουλος Διονύσης, Τόγια Ελένη, Τσαγγαρούλιας Χρήστος, με τον καθηγητή χημείας του φροντιστηρίου «ΑΝΟΔΟΣ» Κουτρουμάνο Γιάννη

Πρώτευσαν και ξεχώρισαν!

Ελένη Τόγια 2ο ΓΕΛ Πύργου

Ο.Μ Θετικών Σπουδών -18.475

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη, η σχολή μου έχει πιο χαμηλά μόρια οπότε την έπιανα ούτως ή άλλως, αλλά φυσικά χαίρομαι για τη βαθμολογία μου. Η προτίμησή μου είναι είτε Μαθηματικό, είτε Φυσικό, οπότε θα φοιτήσω στη σχολή που ήθελα.

Τώρα με τον κορωνοϊό ήταν περίπλοκη η κατάσταση γιατί τα φροντιστήρια γινόντουσαν μόνο διαδικτυακά, ωστόσο το φροντιστήριο στην “Άνοδος” στη χημεία και στην έκθεση απέδωσε πάρα πολύ καλά, ενώ είχα και περισσότερες ώρες να διαβάσω στο σπίτι μου. Άρα νομίζω ότι με βοήθησε αυτή η κατάσταση, αφού ήξεραν πως να το χειριστούν οι καθηγητές μου. Τώρα αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά, θα τα ξεχάσω όλα, και θα χαίρομαι και θα διασκεδάζω. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από την “Άνοδο” τον κ. Γιάννη Κουτρουμάνο για την χημεία, την κα Ζωή Βούρτση για την έκθεση».

Αθανάσιος-Μάριος Μπαρτζιώτης

2o ΓΕΛ Πύργου 18.450 μόρια

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και χορηγούς της προσπάθειάς μου, τους καθηγητές μου (σχολείου και μη) και όλους όσοι μου παραχώρησαν σημαντικά ερείσματα που συνέτειναν στην ευόδωση των κόπων μου. Αδημονώ να ασχοληθώ με την επιστήμη που “εξ απαλών ονύχων” με διήγειρε,τη Νομική, και στην πόλη την οποία επιθυμούσα, την Αθήνα.

Τα μόρια που συγκέντρωσα ήταν 18.450 και φοίτησα στο 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου στη Θεωρητική κατεύθυνση»

Βενετία Κώστογλου

4o ΓΕΛ Πύργου Ανθρωπιστικών Σπουδών – 18.375

«Είμαι ευχαριστημένη από την επίδοσή μου! Είναι κλασικό αυτό που θα πω, ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μου, αλλά αληθές. Δεν ήταν εύκολη η χρονιά και η θέληση και η επιμονή για κάτι που σου αρέσει ήταν απαραίτητα στοιχεία, καθώς χρειάστηκε πολύ προσπάθεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου εκτός και εντός σχολικού περιβάλλοντος, και ιδίως την κα Χαρά Χαραλαμπίδη, για τη βοήθεια και στήριξή τους. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή σταδιοδρομία και υγεία».

Δήμητρα Μπάκα

ΓΕΛ Ζαχάρως -18.275

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από τη βαθμολογία που κατάφερα να συγκεντρώσω. Η προσπάθειά μου ανταμείφθηκε και θέλω να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν σε αυτό, κυρίως την οικογένειά μου για τη στήριξή της αλλά και τους καθηγητές μου.

Στόχος μου είναι η είσοδος στις ιατρικές ή φαρμακευτικές σχολές».

Γιώργος Καψής

ΕΠΑΛ Πύργου – 18.355 μόρια

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε και μου πρόσφερε τα κατάλληλα εφόδια για να φτάσω εδώ που έφτασα. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου του σχολείου και του φροντιστηρίου μου ¨Ορόσημο-Θαλής¨ και ιδιαίτερα την κα. Γκίκα Κωνσταντίνα την καθηγήτριά μου στα οικονομικά και την κα. Βορλόκα Μαρία την φιλόλογό μου για την εξαιρετική δουλειά τους».

Θεόδωρος Παυλόπουλος

1ο ΕΠΑΛ Πύργου – Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής – 18.310 μόρια

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Οι βαθμοί ήταν αναμενόμενοι, ωστόσο απογοητεύτηκα λίγο με την έκθεση. Τους στόχους μου ευελπιστώ ότι θα τους πιάσω με μια σχετική πτώση των βάσεων. Ήταν μια πρωτόγνωρη χρονιά κατά την οποία ζήσαμε συνθήκες που δεν είχαμε βιώσει ποτέ ξανά, αλλά έχοντας πρόγραμμα στο διάβασμα οι στόχοι μου ήταν εφικτό να επιτευχθούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου που με στήριξαν ηθικά και οικονομικά, προκειμένου να πετύχω όσα είχα ορίσει από την αρχή της χρονιάς.

Στόχος μου είναι η Πυροσβεστική Ακαδημία και εκτιμώ πως με μια σχετική πτώση θεωρώ ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Γιώργος Καρούμπαλης

1ο ΓΕΛ Πύργου – Θετικών σπουδών 18.250 μόρια

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά ειδικών συνθηκών. Περάσαμε πολλά και ευτυχώς είχα την οικογένειά μου δίπλα μου και τους καθηγητές μου που με βοήθησαν. Μαθηματικά κείμενα ήταν τα μαθήματα που πήγα αρκετά καλά, ωστόσο στην έκθεση δεν έλαβα αυτό που περίμενα. Παρόλα αυτά, είμαι ευχαριστημένος και έχω αποδώσει αυτό που ήθελα. Πρωταρχικός μου στόχος είναι η αεροπορία και συγκεκριμένα η σχολή ΣΜΑ, ενώ δεύτερος είναι οι ηλεκτρολόγοι στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Για την πρώτη θεωρώ ότι είμαι οριακά, ενώ για τη δεύτερη πιστεύω ότι την έχω πιάσει. Κατά τη φετινή χρονιά υπήρξαν αλλαγές με την ύλη, ακολούθως ήρθε το κύμα του κορωνοϊού που έφερε σημαντικές αλλαγές και εκτιμώ πως η φετινή χρονιά ήταν για όσους είχαν προσαρμοστικότητα και ευελιξία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την οικογένειά μου που μου στάθηκε σε όλα από την πρώτη στιγμή, στους καθηγητές του σχολείου, καθώς και στο μαθηματικό, τη φιλόλογο μου και τα φροντιστήρια “Ορόσημο-Θαλής”».

Μαρία Ασμή

3ο ΓΕΛ Πύργου 18.240 μόρια

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη βαθμολογία μου, περίμενα πως θα είχα συγκεντρώσει λιγότερα μόρια. Στόχος μου είναι η Ιατρική και θεωρώ πως υπάρχουν ελπίδες, ωστόσο σε αντίθετη περίπτωση έχω αρκετές εναλλακτικές που θα με ευχαριστήσουν.

Ήταν ομολογουμένως μια δύσκολη χρονιά για όλους τους εξεταζόμενους με απαιτητικά θέματα για ακόμη μια φορά. Εύχομαι σε όλους καλή σταδιοδρομία και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους! Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου όλη αυτή την περίοδο και στους καθηγητές μου των φροντιστηρίων “Ορόσημο-Θαλής”».

Μαρία Τζίβα

4ο ΓΕΛ Πύργου – Τομέας υγείας 18.175 μόρια

«Τα θέματα φέτος ήταν απαιτητικά, αλλά εκτιμώ γενικότερα πως θα υπάρξουν καλές βαθμολογίες και θα ανταμειφθούν ιδιαίτερα οι κόποι των παιδιών που κατέβαλλαν σημαντική προσπάθεια. Απώτερος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ιατρική, ωστόσο δεν γνωρίζω εάν την πιάνω. Σε αντίθετη περίπτωση θα ξαναπροσπαθήσουμε.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να επιτευχθούν οι στόχοι τους και να έχουν κάθε επιτυχία στη ζωή τους. Ήταν σίγουρα μία δύσκολη χρονιά με αρκετές δυσκολίες, καθώς χρειάστηκε να γίνουν ηλεκτρονικά μαθήματα που αν μη τι άλλο δεν είναι το ίδιο με τα δια ζώσης, αλλά συνηθίσαμε και ανταπεξήλθαμε. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ για τη στήριξή τους την οικογένειά μου, τους καθηγητές του 4ου Λυκείου Πύργου και το φροντιστήριο “Ορόσημο-Θαλής”».

Νικολία Συρογιάννη

2ο Λύκειο Ο.Μ Ανθρωπιστικών Σπουδών – 17.900

«Ήθελα νομική και έχω περάσει σε αυτή τη σχολή. Είναι μία μεγάλη δικαίωση για μένα, αφού η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη λόγω της καραντίνας. Πιστεύω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, εντάξει είμαι λίγο συγκρατημένη γιατί περίμενα σε κάποια μαθήματα λίγο μεγαλύτερη βαθμολογία, αλλά πιάνω τη σχολή που ήθελα, οπότε δεν πειράζει ιδιαίτερα.

Στην έκθεση από την αρχή ήξερα ότι δεν έχω πάει καλά όσο ήλπιζα, είχα και στην ιστορία λίγο χαμηλότερο βαθμό απ’ ότι περίμενα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους καθηγητές και του σχολείου και του φροντιστηρίου και ιδιαίτερα την κα. Ζωή Βούρτση που την είχα στην έκθεση καθώς και την οικογένειά μου πάνω από όλα»

Ελένη Ζαπάντη

2ο ΓΕΛ. Πύργου Ανθρωπιστικών Σπουδών – 18.125

«Όταν έχεις διαβάσει πολύ, έχεις μια σιγουριά για το αποτέλεσμα. Και εγώ διάβαζα σε καθημερινή βάση 3 με 4 ώρες, πέρα από τα φροντιστήρια. Σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Η προετοιμασία μου ξεκίνησε από το καλοκαίρι μετά την Α΄ Λυκείου, ήταν δύσκολη και μπορώ να πω ότι στερήθηκα κάποια πράγματα, αλλά αυτό ήταν επιλογή μου, γιατί είχα βάλει ένα πρόγραμμα για την επίτευξη του στόχου μου, που είναι η Νομική. Σε αυτή την προσπάθεια είχα δίπλα μου τους γονείς του, και γενικά την οικογένειά μου, τους καθηγητές στο σχολείο μου, το φροντιστήριό μου, και τους φίλους μου που με στήριξαν και τους ευχαριστώ».

Ανδριάννα Χριστοπούλου

3ο ΓΕΛ Πύργου Ανθρωπιστικών Σπουδών – 18.050 μόρια

«Νιώθω δικαιωμένη από τον κόπο όλης της χρονιάς. Ήταν μια χρονιά που για μένα δεν ήταν ιδιαίτερα κουραστική. Σίγουρα είχε διάβασμα.

Θεωρώ ότι όλη η κατάσταση με την καραντίνα ευνόησε μαθητές όπως εγώ που διάβαζαν ώστε να συγκεντρώσουν τη βαθμολογία που επιθυμούσαν. Είμαι σε ένα δίλημμα όσον αφορά την επιλογή μου, καθώς είμαι ανάμεσα στη Νομική και στη Διεθνών Ευρωπαϊκών. Η πανδημία θεωρώ ότι με βοήθησε και γενικότερα δεν είδα την πίεση που περιγράφουν άλλοι μαθητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την καθηγήτριά μου κ. Λιαροπούλου και την οικογένειά μου, καθώς μου στάθηκαν όλοι τη στιγμή που τους χρειαζόμουν περισσότερο».

Ιωάννης Δημόπουλος

ΕΠΑΛ Πύργου – 17.550 μόρια

«Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των βαθμολογιών μου. Εύχομαι η βαθμολογία μου αυτή να με βοηθήσει να εισαχθώ σε σχολή της προτίμησής μου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στην οικογένειά μου, στους καθηγητές που με προετοίμασαν στα μαθηματικά και έκθεση, καθώς και τους καθηγητές μου στα φροντιστήρια ¨Ορόσημο-Θαλής¨».

Έλλη Καράπαπα

ΓΕΛ. Ζαχάρως -17.800

«Η προσπάθειά μου απέδωσε καρπούς και αυτό με γεμίζει με ικανοποίηση. Με θέματα απαιτητικά σε μία περίεργη για όλους μας χρονιά κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα για να εισέλθω στην φαρμακευτική σχολή που με ενδιαφέρει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μου και στην οικογένεια μου για την υποστήριξη σε αυτή την δύσκολη χρονιά».

Ολυμπία Πισκοντάκη 4ο ΓΕΛ Πύργου

Ο.Μ Ανθρωπιστικών Σπουδών – 18.125

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέσα στους πρώτους σε όλη την Ηλεία, είναι σίγουρα μία ανακούφιση για όλους εμάς. Προσπαθήσαμε πολύ όλη τη χρονιά, είναι ωραίο να βλέπουμε και τους καθηγητές μας και τους γονείς μας περήφανους και φυσικά και εμείς οι ίδιοι είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας.

Η σχολή που θέλω είναι η νομική και πιστεύω ότι έχω πιάσει τους βαθμούς. Από πολύ μικρή το όνειρό μου ήταν να πάω στη νομική. Όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό μας δυσκόλεψε, γιατί ήταν διαφορετικά τα δεδομένα, αλλά ταυτόχρονα είχαμε και τον χρόνο να διαβάσουμε περισσότερο και να ξεκουραστούμε στο σπίτι μας. Σίγουρα ήταν μία δοκιμασία για όλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Λέντζιου από τα φροντιστήρια “Άνοδος” καθώς και τους υπόλοιπους καθηγητές».

Ιωάννα Μεντή

ΓΕΛ Ζαχάρως – 18.125

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τη βαθμολογία που συγκέντρωσα, αν αναλογιστούμε τόσο τη δυσκολία των θεμάτων όσο και την περίεργη λόγω συνθηκών χρονιά. Μία μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στόχος μου είναι η εισαγωγή στις ιατρικές σχολές, με δεύτερη στόχευση οδοντιατρική ή φαρμακευτική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου όλα αυτά τα χρόνια αλλά και την οικογένειά μου για τη ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη που μου παρείχε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το φροντιστήριο “Άνοδος” και τους καθηγητές για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Βασιλική Τσαμπά

1ο ΓΕΛ Πύργου – 18.125 μόρια

«Μια ακόμα διαδικασία τελείωσε. Συναισθήματα πληρότητας και ικανοποίησης. Ήταν μια απαιτητική χρονιά για όλους αναμφισβήτητα. Δεν στερήθηκα πολλά πράγματα. Όλα με μέτρο όμως και η ψυχολογία μείζον παράγοντας.

Οι πανελλαδικές δεν είναι θέμα τύχης. Τύχη είναι όταν η καλά προετοιμασμένη προσπάθεια συναντά την ευκαιρία. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν αυτή τη χρονιά, την οικογένειά μου, τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ, τους καθηγητές μου στα φροντιστήρια ¨Ορόσημο –Θαλής¨ και την καθηγήτριά μου, της έκθεσής μου κα. Άννα».

Μαρία Μπαδούρου

2ο ΕΠΑΛ Πύργου Ο.Μ. υγείας -18.020

«Θέλω Ιατρική Πάτρας αλλά ακόμη δεν ξέρω αν την έχω πιάσει, σύμφωνα με τα περσινά μόρια. Ακόμη δεν ξέρω αν θα δηλώσει άλλη σχολή ή θα ξαναδώσω. Αισθάνομαι πάντως ανακούφιση μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλα, αφού ήταν πολύ αγχωτικά.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν με επηρέασε, αλλά ούτε και με βοήθησε. Διάβασα μέσα στην καραντίνα και δεν άφησα τον εαυτό μου να επηρεαστεί από τα γεγονότα».

Χριστίνα Αντωνοπούλου

ΓΕΛ. Ζαχάρως – 18.000

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που οι κόποι, μίας δύσκολης από πολλές συνθήκες χρονιάς, στο τέλος ανταμείβονται.

Οι σχολές που με ενδιαφέρουν είναι αυτές της ψυχολογίας και των διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν δίπλα μου, στην οικογένεια μου και ιδίως στην μητέρα μου, στους καθηγητές μου και ειδικά στην καθηγήτρια μου την κ. Δήμητρα».

Νίκος Φράγκος

ΕΠΑΛ Πύργου -17.975 μόρια

«Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τους καθηγητές του σχολείου μου και ιδιαίτερα τους καθηγητές των φροντιστηρίων «Ορόσημο Θαλής».

Μάρθα Κάλθη

ΓΕΛ Πελοπίου – 17.100

«Είμαι ευχαριστημένη γιατί μία προσπάθεια ετών ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά καλή σταδιοδρομία στις σχολές που θα επιλέξουν.

Προσωπικά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά πιστεύω ότι η ψυχολογία θα αποτελέσει μάλλον την δική μου επιλογή.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και το φροντιστήριο “Ολύμπιον” για την υποστήριξη που μου παρείχαν».

Μαργέτα Βλαχαντώνη

2ο ΓΕΛ Πύργου Ανθρωπιστικών σπουδών – 17.925 μόρια

«Είναι γεγονός πως ήταν μια δυσκολη χρόνια για όλους μας. Ίσως πολλοί να θεωρούν ότι είχαμε άπλετο χρόνο για διάβασμα ή ακόμα ότι ήμασταν και τυχεροί που μειώθηκε η ύλη μας. Μας έλειπε όμως κάτι πολύ βασικό, η καλή ψυχολογία. Εγώ βέβαια σε αυτό το κομμάτι στάθηκα τυχερή γιατί είχα δίπλα μου τους γονείς μου, και τους καθηγητές μου, οι οποίοι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να με στηρίζουν και να με εμψυχώνουν για αυτό και το αποτέλεσμα νομίζω πως μας δικαίωσε όλους.

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Παπαδοπούλου Σύλια, τον κύριο Αθανάσουλα και τον κύριο Παπαδόπουλο Σάκη για τη συμβολή τους σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Όμως την επιτυχία μου την οφείλω κυρίως στους γονείς μου. Ήταν αυτοί που μου έδιναν πάντα κίνητρα ώστε να προσπαθώ για το καλύτερο».

Μαρινέλα Κάλθι

3ο ΓΕΛ Πύργου – 17.600 μόρια

«Αρκετά ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, δεδομένων των φετινών συνθηκών. Εύχομαι να καταφέρω να εισαχθώ στη σχολή πρώτης επιλογής μου, αυτό θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου στο 3ο ΓΕΛ και φυσικά τα φροντιστήρια “Ορόσημο-Θαλής” που με προετοίμασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αντώνης Κωστής

2ο ΕΠΑΛ Πύργου τομέας υγείας 18.170 μόρια

«Είμαι ικανοποιημένος, σίγουρα χαρούμενος, γιατί πέτυχα τη βαθμολογία που ήθελα αλλά και την σχολή παράλληλα, αφού θέλω οδοντιατρική Αθηνών και με βάση τις περσινές βάσεις έχω περάσει σε αυτή την σχολή.

Είμαι αισιόδοξος ότι τα έχω καταφέρει και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτό»

Ιωάννης Τσάκαλος

2ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ – 17.450 μόρια

«Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές των φροντιστηρίων ¨Ορόσημο-Θαλής¨ και την κα. Ήρα Κορομάντζου, για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγησή τους.

Επίσης ευχαριστώ τους καθηγητές του σχολείου, τους γονείς και τους φίλους μου που ήταν εκεί στις καλύτερες και δυσκολότερες μέρες. Η νίκη δεν χαρίστηκε αφού απαιτούσε από τον καθένα μας όχι μόνο επιστημονικές γνώσεις αλλά και ψυχικό σθένος. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σωστό πρόγραμμα, αυτοπειθαρχία και θετική σκέψη για την καλύτερη δυνατή απόδοση»

Τάσος Τζοΐτης

3ο ΓΕΛ Πύργου – 17.175 μόρια

«Τώρα που τελείωσε οριστικά όλη αυτή η διαδικασία, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές μου στα φροντιστήρια ¨Ορόσημο-Θαλής¨ και γενικά όλους τους καθηγητές μου που μου στάθηκαν σε αυτόν τον αγώνα και με βοήθησαν στην επίτευξη των στόχων μου».

Δημήτρης Πιτσινής

ΓΕΛ Ζαχάρως – 17.095

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος διότι σε μία δύσκολη χρονιά κατάφερα να πετύχω τους στόχους που είχα θέσει. Θέλω ένα ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, ιδιαιτέρως τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου “Ξένος” καθώς και την οικογένειά μου για τη στήριξη που μου παρείχαν όλο αυτό το διάστημα. Στόχος μου αποτελεί η είσοδος στις σχολές της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής»

Κωνσταντίνα Πασσιά

ΓΕΛ Πελοπίου – 17.000

«Είμαι ικανοποιημένη με τη βαθμολογία μου, σε μία χρονιά με πολλές δυσκολίες για όλους αλλά και παράλληλα με απαιτητικά θέματα στις εξετάσεις.

Στόχος μου είναι η είσοδος στην σχολή ψυχολογίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του σχολείου μου, το φροντιστήριο “Ολύμπιον” και φυσικά την οικογένεια μου που στάθηκε δίπλα μου στην προσπάθεια αυτή».

Ευδοκία Αθανασόπουλου,

ΓΕΛ Λάλα

«Φτάνοντας στο τέλος μια πολύχρονης προσπάθειας θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τους γονείς μου που μου συμπαραστάθηκαν, τους καθηγητές στο σχολείο μου καθώς και τους καθηγητές στο φροντιστήριο “Ολύμπιον” οι οποίοι με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια γνωστικά και ψυχολογικά. Αισθάνομαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, το οποίο ταυτόχρονα αποτελεί την αρχή μιας νέας πορείας».

«Έσκισε» το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Την μεγάλη επιτυχία από όλα τα Λύκεια της Αμαλιάδας, σημείωσε το 2ο ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι του οποίου κατάφεραν και να αριστεύσουν, αλλά και όσοι δεν το πέτυχαν μπόρεσαν να «πιάσουν» υψηλές βαθμολογίες άνω των 16.000 μορίων και να εισαχθούν στις σχολές που επιθυμούν! Επιτυχίες είχε και το 1ο ΕΠΑΛ, ενώ πικρία επικρατούσε σε 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, αφού κυρίως η Έκθεση, «προσγείωσε» δυστυχώς ανώμαλα υψηλές βαθμολογίες σε άλλα μαθήματα των κατευθύνσεων, με τους περισσότερους υποψηφίους να φεύγουν από τα σχολεία, που αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες, με σκυμμένα κεφάλια…

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η βαθμολογία στα γενικά λύκεια της πόλης έφτασε με τα 18.000 μόρια, όχι βέβαια λίγο, αλλά σίγουρα όχι αυτό που προσδοκούσαν μαθητές που επί χρόνια προετοιμάζονταν συστηματικά για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα σε σχολές της αρεσκείας τους.

Αντίθετα, τα χαμόγελα και οι αγκαλιές στα ΕΠΑΛ της πόλης και κυρίως στο 2ο ΕΠΑΛ δεν έλειπαν, όπου η υποψήφια Μαρία Παπαγεωργίου πρώτευσε με 19.250!

Την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα των μαθητών του σχολείου του, εξέφρασε χθες το μεσημέρι ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας κ. Κώστας  Κωνσταντούλας, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, επιβεβαιώθηκαν οι υψηλές προσδοκίες του σχολείου μας, καθώς το σύνολο σχεδόν των μαθητών πήγε πολύ καλά στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αυτό προκύπτει από το ότι 10 μαθητές μας αρίστευσαν, με πάνω από 18.000 μόρια, ενώ περισσότεροι από 25 συγκέντρωσαν άνω των 16.000 μορίων.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθειά τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους γονείς των μαθητών, γιατί σε μια τόσο δύσκολη χρονιά κατάφεραν να έχουν αυτά τα αποτελέσματα».

Την ικανοποίησή του για την εισαγωγή των περισσότερων μαθητών του σχολείου σε Πανεπιστημιακές σχολές, εξέφρασε ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας κ. Κ. Κωνσταντούλας


Νίκος Περδίκης – Μαθηματικός

Φροντιστήριο «Πυθαγόρας»

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παρατηρείται ότι οι βαθμολογικές επιδόσεις των φετινών υποψηφίων σχεδόν σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα ήταν χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι, ταυτόχρονα όμως αυξήθηκε σε αρκετά μαθήματα ο αριθμός υποψηφίων που πέτυχε βαθμολογία άνω των 18. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να υπάρχουν αρκετές αυξομειώσεις των βάσεων.  Σαν Φροντιστήριο Πυθαγόρας θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές για τον προσωπικό αγώνα που έδωσε ο καθένας και να τους ευχηθούμε μία λαμπρή σταδιοδρομία.

Βασιλική Τράπαλη: Καθηγήτρια Φυσικής – Χημείας

Φροντιστήριο Επι – Κεντρο

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, που σε μια περίεργη και ψυχοφθόρα χρονιά, ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος με αξιοπρέπεια! Στο Φροντιστήριο ΕΠΙ-ΚΕΝΤΡΟ, δηλώνουμε περήφανοι για κάθε μαθητή μας ξεχωριστά και σας διαβεβαιώνουμε  πως κανένας βαθμός δεν μπορεί να αποτυπώσει την πραγματική σας αξία! Εξάλλου σήμερα μάθατε μόνο τους βαθμούς σας και όχι την αξία που αυτοί αντιπροσωπεύουν!

Συμπληρώστε με πάθος το μηχανογραφικό σας, χωρίς να επηρεαστείτε από τους βαθμούς και τις συντηρητικές αντιλήψεις των μεγάλων! Επιλέξτε αυτό που αγαπάτε και κάντε το χόμπι σας επάγγελμα! Η ζωή σας ανήκει! Ζήστε την…

Μαρία Παπαγεωργίου

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 19250 μόρια

«Μάλλον θα επιλέξω την Ιατρική. Ακόμα δεν μπορώ να το πω αυτό με σιγουριά, θα το αποφασίσω τις επόμενες μέρες. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την επίδοση. Μετά από μια δύσκολη χρονιά ανταμείφθηκαν οι κόποι μου.

Ήταν προσπάθεια πολλών χρόνων και ελπίζω όλα τα παιδιά να πήγαν καλά και καλά αποτελέσματα σε όλους.

Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, το σχολείο και ιδιαίτερα την οικογένειά μου που μου στάθηκαν σε αυτό τον μεγάλο αγώνα».

Νάσια Σουβαλιώτη

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 19170 μόρια

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την βαθμολογία μου, γιατί οι προσπάθειές και οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Πρώτη μου επιλογή θα είναι η Ιατρική Πάτρας.

Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές μου, το Λύκειο μου το 2ο ΕΠΑΛ και την οικογένειά μου.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την κα Αθηνά Καλαμπόκα που με στήριξε πάρα πολύ στην όλη μου προσπάθεια και την κα Γιάννα Λουκοπούλου που με βοήθησε πολύ να γράψω 19 στην Έκθεση».

Αλεξία Γαλιατσάτου – Μαυρουδή

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 19025 μόρια

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Είχα διαβάσει αρκετά και πέτυχα αυτό που ήθελα και αυτό που είχα βάλει στόχο. Σκέφτομαι τι θα δηλώσω στο μηχανογραφικό. Έχω πολλές επιλογές και κοιτάω να βρω την καλύτερη επιλογή για μένα».

Νικηφόρος Ροδόπουλος

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 18540 μόρια

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Πιστεύω ότι η προσπάθειά μου για όλα αυτά τα χρόνια ανταμείφθηκε. Από μικρός είμαι σταθερός σε αυτό που θέλω να ακολουθήσω και είναι οι στρατιωτικές σχολές».

Σοφία Σάκκου

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 18485 μόρια

«Νοιώθω χαρούμενη, ανακουφισμένη και είμαι σίγουρα πολύ ευχαριστημένη. Πάμε για κάτι καλύτερο από δω και πέρα και ελπίζω να περάσω στην πρώτη μου επιλογή που είναι η Εργοθεραπεία Αθηνών».

Αλέξανδρος Μαραγκός

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 18195 μόρια

«Είμαι χαρούμενος βέβαια. Ο στόχος μου ήταν πολύ πιο ψηλά με την βαθμολογία που σημείωσα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι άσχημη αυτή η βαθμολογία. Είναι λίγο νωρίς για μένα να αποφασίσω τι θα δηλώσω στο μηχανογραφικό. Περιμένω να μου φύγει αυτός ο ενθουσιασμός που έχω αυτή τη στιγμή.

Πιο πολύ θέλω στα Σώματα Ασφαλείας, όπως στην Αστυφυλάκων».

Παρασκευή Πετροπούλου

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 18070 μόρια

«Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη, που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω. Ελπίζω όλα τα παιδιά να τα έχουν πάει πολύ καλά. Τα θέματα ήταν βατά. Θεωρώ ότι οι καλοί μαθητές, οι διαβασμένοι έγραψαν πάρα πολύ καλά.

Μπορώ να πω ότι ήταν μια ευκαιρία για όλους μας να γράψουμε πολύ καλά.

Η πρώτη μου επιλογή θα είναι η Αεροπορία και έπειτα η Εργοθεραπεία ή Λογοθεραπεία, γιατί θεωρώ ότι αυτά μπορούν να προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και γιατί μου αρέσουν πολύ».

Γεωργία Γκρίλλα

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 18005 μόρια

«Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένη. Έγραψα όσο ήθελα. Τώρα, θα περάσω ανάλογα με το πως θα συμπληρώσω το μηχανογραφικό και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Σκέφτομαι για Νοσηλευτική, αλλά θα δω όλες τις επιλογές που μπορεί να είναι οι καλύτερες για μένα σε σχέση και με τα μόρια που συγκέντρωσα».

Αλέξανδρος Καστανάς

1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 18305 μόρια

«Νοιώθω πολύ χαρούμενος, γιατί πέτυχα αυτό που ήθελα. Στην Έκθεση έγραψα χαμηλότερα απ’ ότι περίμενα, αλλά χάρηκα πολύ γιατί είχα σε όλα της ειδικότητας τον υψηλότερο βαθμό.

Σκέφτομαι για το μηχανογραφικό, και τείνω πιο πολύ στο Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Θεσσαλονίκης. Θα δούμε».

Γιώργος Λουκόπουλος

1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας 18,270 μόρια

«Περνάω σε όλες τις σχολές Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Στόχος μου είναι η στρατιωτική σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας στον τομέα τεχνολογικής υποστήριξης και σχολής πληροφορικής Πάτρας.

Είμαι ικανοποιημένος, αλλά έχω ένα άγχος για να κάνω την σωστή για μένα επιλογή. Χαίρομαι πάντως που έχω επιλογές και κυρίως στο αντικείμενό μου. Ευχαριστώ τους καθηγητές του σχολείου μου, το φροντιστήριο «Πυθαγόρας» και την οικογένειά μου».

Παναγιώτης Μαρίτσας

1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας 18,000 μόρια

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί η φετινή ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και κατά την προετοιμασία και στις εξετάσεις και μια τέτοια δυσκολία δεν την περιμέναμε. Τα θέματα στις εξετάσεις ήταν αρκετά απαιτητικά.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους και τους καθηγητές μου για την στήριξη της προσπάθειάς μου».

Οι επιτυχίες του Ηλειακού Κάμπου

Αλέξης Σταθόπουλος

ΓΕΛ Βάρδας – 17.950

«Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά. Μάλιστα είχα περισσότερο χρόνο επειδή ήμουν υποχρεωμένος λόγω κορωνοϊού να μένω σπίτι. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τον αδελφό μου για τη στήριξη. Ευχαριστώ επίσης την καθηγήτριά μου στα Νεοελληνικά κα Γεωργοπούλου Μαρία και το φροντιστήριο “Κατεύθυνση”. Θα πάω λίγες μέρες διακοπές και μετά επιστροφή στην ακαδημαϊκή ζωή»

Γεωργία Κυριακοπούλου

ΓΕΛ Βάρδας – 17.750

«Δυσκολεύτηκα με τα διαδικτυακά μαθήματα γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο.

Είχα άγχος αλλά το ξεπέρασα και τελικά τα κατάφερα. Ευχαριστώ τους γονείς μου για τη στήριξη τους καθηγητές μου και ιδιαίτερα την καθηγήτρια φροντιστηρίου την κ. Διονυσία Κρίγκου»

Αγγελοπούλου Αικατερίνη

ΓΕΛ Λεχαινών – 17.575

«Το γεγονός ότι βρισκόμουν πολλές ώρες σπίτι λόγω κορωνοϊού με βοήθησε. Μένω στη Διασπορά γιατί ο πατέρας μου είναι στρατιωτικός. Ευχαριστώ τους γονείς και τους καθηγητές μου για την στήριξη. Ευχαριστώ επίσης τους φίλους μου Χρήστο και Παναγιώτη για τη στήριξη. Έχω άλλες δύο αδελφές που έχουν σπουδάσει Λογοθεραπεία και Νηπιαγωγός».

Ανδριάνα Αλτούνη

ΓΕΛ Ανδραβίδας – 17.350

«Το σχολικό έτος λόγω κορωνοϊού ήταν δύσκολο. Με την πάροδο του χρόνου όμως προσαρμόστηκα στα νέα δεδομένα. Οι κόποι μου σήμερα ανταμείφθηκαν. Ευχαριστώ για τη στήριξη που είχα, τους γονείς μου και τους καθηγητές μου. Ο πατέρας μου είναι ναυτικός, βρίσκεται στην Αδριατική και μόλις έμαθα τα ευχάριστα νέα, τον πήρα τηλέφωνο και η χαρά του ήταν μεγάλη»

Μαρία Ελένη Σμέρου

ΓΕΛ Βαρθολμιού – 17.550

«Ήταν μια περίεργη χρονιά λόγω κορωνοϊού. Δυσκολεύτηκα στην αρχή με τα διαδικτυακά μαθήματα, αλλά μετά προσαρμόστηκα στις νέες συνθήκες. Τελικά διαπίστωσα ότι ήταν καλύτερα γιατί ήμουν στο σπίτι και είχα όλο το χρόνο να διαβάσω. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τους καθηγητές μου για την στήριξη που είχα».

Βασίλης Αντωνιάδης

ΓΕΛ Λεχαινών – 17.450

«Το γεγονός ότι παρέμεινα στο σπίτι περίπου δύο μήνες αποδείχθηκε θετικό γιατί έκανα καλύτερη διαχείριση χρόνου. Μένω στη Διασπορά γιατί ο πατέρας μου είναι στρατιωτικός. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου και ιδιαίτερα τους Βασιλακόπουλο Δημήτρη και Ρόδη Νικόλαο, δύο υπέροχους καθηγητές που χάσαμε σε τροχαίο δυστύχημα στην ΕΟ Πατρών Πύργου»

Αρίστεια Μαρινοπούλου

ΓΕΛ Λεχαινών – 17.225

«Αισθάνομαι αρκετά ικανοποιημένη βλέποντας ότι οι κόποι όχι μόνο μίας χρονιάς , αλλά μίας ολόκληρης σχολικής πορείας ανταμείβονται.Το σημαντικό ωστόσο είναι, να γίνει αντιληπτό πως επιτυχία στις πανελλαδικές δεν σημαίνει απαραίτητα επιτυχία στη ζωή. Ο καθένας μας πρέπει να επιμείνει στα όνειρά του και να μην επαναπαύεται μέχρι να τα πετύχει.Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν δίπλα μου αυτή τη χρονιά, τους καθηγητές, την οικογένεια και τους φίλους μου.Τα καλύτερα έρχονται…».

Οι καθηγητές των φροντιστηρίων

Ο κ. Γιάννης Κουτρουμάνος χημικός στο φροντιστήριο Άνοδος δήλωσε για την επιτυχία των παιδιών.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθειά τους. Φέτος ήταν μία ιδιαίτερα απαιτητική χρόνια για όλους μας με ξεχωριστές δυσκολίες. Οι βαθμολογίες όπως πάντα δημιουργούν συναισθήματα χαράς, αλλά και προβληματισμό για ορισμένους μαθητές. Στο φροντιστήριο μας, στο φροντιστήριο Άνοδος, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την πλειονότητα των μαθητών μας που πέτυχε τους στόχους της. Από δω και πέρα πιστεύουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού που πρέπει να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Καλό καλοκαίρι εύχομαι σε όλους και καλή ξεκούραση για τους μαθητές».

H κα. Ζωή Βούρτση φιλόλογος στα Φροντιστήρια Άνοδος συνεχάρη όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους στις πανελλαδικές.

«Καταρχάς θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλές σπουδές. Φέτος ήταν πραγματικά μία ιδιαίτερη χρονιά, λόγω των συνθηκών της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, αλλά και λόγω της αλλαγής στο μάθημα συγκεκριμένα. Πραγματικά φέτος σημειώθηκαν χαμηλές βαθμολογίες, πλέον ο βαθμός γύρω στα 16 αποκτά μία ιδιαίτερη βαρύτητα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει σχετικά με τον αυστηρό τρόπο διόρθωσης του μαθήματος, όπως επίσης και το γεγονός πως σημειώθηκαν σε μεγάλο ποσοστό αποκλίσεις ανάμεσα στους δύο βαθμολογητές. Αυτό δείχνει ότι μέσω της αλλαγής επηρεάστηκαν όχι μόνο οι μαθητές, αλλά και οι διορθωτές, οι οποίοι δεν διαχειρίστηκαν ενιαία το θέμα της βαθμολόγησης. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι για ακόμη μία χρονιά υπήρχαν κάποια παιδιά που είχαν πολύ υψηλές βαθμολογίες, δεδομένων των συνθηκών. Οι βαθμολογίες γύρω στα 17 είναι πλέον υψηλότερες βαθμολογίες. Οι μαθητές του φροντιστηρίου ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά σημειώνοντας αυτές τις υψηλές βαθμολογίες, πάντα στα πλαίσια των ικανοτήτων τους. Εύχομαι από δω και πέρα καλές σπουδές και ότι καλύτερο στη ζωή τους».

Μαρία Βορλόκα

Φιλόλογος ΦΜΕ «Ορόσημο-Θαλής»

«Μια από τις σημαντικότερες μέρες για χιλιάδες υποψηφίους οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλήνιες του 2020 είναι η σημερινή ημέρα, αφού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των εξεταζόμενων μαθημάτων. Η πλειοψηφία των μαθητών είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις τους στα μαθήματα της κατεύθυνσης, ωστόσο υπήρξε ένας μικρός προβληματισμός σχετικά με το μάθημα της Νεοελληνικής Έκθεσης και Λογοτεχνίας. Αξίζει να παρατηρηθεί πως το συγκεκριμένο μάθημα έχει αποκτήσει νέα δυναμική και τονίζεται η κριτική ικανότητα των μαθητών».

Κατερίνα Παναγοπούλου

Φιλόλογος ΦΜΕ «Ορόσημο-Θαλής»

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται με την ανακοίνωση των βάσεων στα τέλη Αυγούστου οι καθηγητές των φροντιστηρίων “Ορόσημο-Θαλής” εύχονται καλές διακοπές σε όλους τους μαθητές και να θυμάστε πάντοτε ότι τα χαμόγελα είναι μεγαλύτερα τον Αύγουστο».

Γιώργος Καίσαρης

Μαθηματικός και Ιδιοκτήτης ΦΜΕ «Καίσαρης»

«Σήμερα είχαμε την ανακοίνωση των βαθμολογιών για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020. Να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές. Κατάφεραν και έκαναν το καλύτερο δυνατό με τις συνθήκες που είχαν μπροστά τους τη φετινή χρονιά. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει ακόμα ένας αγώνας μπροστά μας για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού και να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους. Αυτό που παρατηρήσαμε και μας εξέπληξε ήταν γενικά οι αποκλίσεις στους δύο βαθμολογητές στο μάθημα της έκθεσης και οι όχι υψηλές βαθμολογίες στο συγκεκριμένο μάθημα. Να θυμίσουμε ότι είχαμε για πρώτη χρονιά φέτος καινούριο σύστημα με την εξέταση και της λογοτεχνίας. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις γενικά των μαθητών μας και θέλουμε να της ευχηθούμε καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Η αίσθηση μας είναι ότι το θέμα με την καραντίνα έδρασε ανασταλτικά για τους μαθητές οι οποίοι δε διάβαζαν και πάρα πολύ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις περιμένουμε οι χαμηλόβαθμες σχολές να πέσουν φέτος συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, με Την καραντίνα από ότι φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στις βαθμολογίες των μαθητών και ιδιαίτερα στις χαμηλές κλίμακες κάμερες των βαθμολογιών».

Σπύρος Βρύνας

Μαθηματικός και Ιδιοκτήτης ΦΜΕ «Άλμα»

«Θεωρώ ότι μία κακή χρονιά όπως εξελίχθηκε με διακυμάνσεις λόγω του προβλήματος του κορονωϊού, οδήγησε σε μία ακόμα χειρότερη χρονιά με τα θέματα πού εδόθησαν. Θεωρώ ότι αδικαιολόγητα είχαν τη συγκεκριμένη δυσκολία και αυτό οδήγησε σε αρκετά χαμηλές βαθμολογίες. Τα περισσότερα παιδιά πιστεύω αισθάνθηκαν ότι έχουν γράψει λιγότερες μονάδες από αυτές που περίμεναν. Ελάχιστες οι πολύ καλές βαθμολογίες. Λοιπόν οι βαθμολογίες των 19.000 μορίων και πάνω, γεγονός που δείχνει ότι έγιναν χαμηλές πτήσεις. Θέλω να σου ζητήσω να δείξουν μεγάλη προσοχή και σύνεση στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Η πτώση των βάσεων δεν μπορεί να υπολογιστεί, διότι εξαρτάται και από τη ζήτηση σε κάθε σχολή. Να μην απογοητευτούν και να προσέχουν ιδιαίτερα τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και τις σχολές που επιθυμούν με τη σειρά, δίχως να κοιτούν προηγούμενες χρονιές διότι η φετινή είναι διαφορετική. Δεν πιστεύω ότι το παλαιό και νέο σύστημα δυσκόλεψε τα παιδιά περισσότερο από την ύλη του τέθηκε φέτος. Χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση τους, έβλεπαν γύρω τους την ανησυχία και σίγουρα επηρέασε σημαντικά και στη βαθμολογία. Σίγουρα θα πρέπει να συμπληρώσω σχολές που επιθυμούν, καθώς μπορεί να υπάρξει πτώση που κάνεις δεν έχει υπολογίσει. Θεωρώ πως η πτώση είναι δεδομένη, με τις ανθρωπιστικές σπουδές να εκτιμάται ότι μπορεί να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα ίσως και λίγο παραπάνω λόγω ζήτησης, ενώ στις θετικές σπουδές αναμένεται να έχουν καθοδική τάση».

Γιώργος Αναστασόπουλος

Φροντιστήριο ΘΕΜΕΛΙΟ

Οφείλουμε με την ανακοίνωση των βαθμολογίων των πανελλαδικών εξετάσεων να συγχαρούμε όλου τους μαθητές  που πέτυχαν τους στόχους τους αλλά και αυτούς που έδωσαν τον αγώνα τους, ακόμα και  αν δε κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, όμως, τα αποτελέσματα των βαθμολογιών αποτελούν την αφορμή για έντονο προβληματισμό όλων των εμπλεκομένων. Ειδικά οι βαθμολογίες σε μαθήματά όπως η Νεοελληνική Γλώσσα ή και άλλα αποδεικνύουν την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της αντίληψης για αυτά.  Πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι σε μια διαδικασία όπως οι Πανελλαδικές εξετάσεις και  μάλιστα με το νέο πνεύμα εξέτασης των μαθημάτων δεν  υπάρχει περιθώριο για χαλαρότητα ούτε εφησυχασμό, αλλά αντίθετα απαιτείται συνεχής κ αδιάκοπη μεθοδική προσπάθεια. Οι μαθητές οφείλουν να έχουν υψηλούς στόχους. Υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και  μεγάλη προσοχή στο μηχανογραφικό λόγω των πιθανών ανακατατάξεων,  οι οποίες θα υπάρξουν. Καλό καλοκαίρι!».

 

Όλη η επικαιρότητα