Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλήνιες 2020: Στην αφετηρία 1125 υποψήφιοι από την Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπαίνουν αύριο οι 1125 μαθητές των Λυκείων της Ηλείας με όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού να διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία, στην οποία εξέταση συμπεριλαμβάνεται και το μάθημα της Έκθεσης.

Όνειρα προσπάθειες και ατελείωτες ώρες διαβάσματος με όλα να κρίνονται μέσα σε 12 συνολικά ώρες εξέτασης. Όπως είναι αναμενόμενο η αγωνία των παιδιών κορυφώνεται αυτές τις ώρες, μια αγωνία που αν και τη μοιράζονται με τους καθηγητές και τους γονείς τους, στην πραγματικότητα τη βιώνουν μόνα τους.

Σίγουρα το αποψινό βράδυ θα μείνει για πάντα στο μυαλό τους χαραγμένο και το πιθανότερο να καταφέρουν-αν καταφέρουν-να κοιμηθούν θα είναι αργά τα ξημερώματα.

Η φετινή σχολική χρονιά άλλωστε ήταν πρωτόγνωρη για όλους αφού διεκόπη αιφνιδιαστικά στα μέσα Μαρτίου από τον covid19.

Ακολούθησε το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα σύστημα τηλεμάθησης μέχρι τις 11 Μαΐου που η Γ’ Λυκείου επανήλθε ξανά στις αίθουσες.

Και όπως είναι αναμενόμενο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών οι εξετάσεις θα γίνουν βάση των προβλεπόμενων κανόνων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ευχές για καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά κάνουν ο Διευθυντής της Δ.Ε Ηλείας, διευθυντές Λυκείων, καθηγητές φροντιστηρίων αλλά και υποψήφιοι μας μιλούν για το πώς βίωσαν την προετοιμασία τους.

Μαριρένια Αναστασοπούλου/ μαθήτρια 2ου Λυκείου Πύργου/ Θεωρητική Ο.Π

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, η αύξηση και μετά η μείωση της ύλης, η αλλαγή στον τρόπο εξέτασης και η πανδημία ήταν γεγονότα που μας δημιούργησαν αβεβαιότητα. Θεωρώ πως μέσα από αυτή τη διαδικασία καταφέραμε να πιστέψουμε περισσότερο στις δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, μια ευκαιρία να κατακτήσω έναν από τους στόχους μου. Μια πιθανή αποτυχία δε σημαίνει αποτυχία στη ζωή.Καλή επιτυχία και μπορεί, όλα τα ωραία κάποτε να τελειώνουν, τα πολύ ωραία όμως δεν τελειώνουν ποτέ.

Χρήστος Ανδρικόπουλος
μαθητής 2ου Λυκείου Πύργου /Θετική Ο.Π

Ένας συνεχής αγώνας με αφετηρία πέρσι το καλοκαίρι και τερματισμό την τελευταία μέρα των εξετάσεων και με ανάμεικτα συναισθήματα. Η φετινή χρονιά ήταν μια ιδιαίτερη για όλους, άλλους τους επιβάρυνε ψυχολογικά και άλλους τους επωφέλησε,διότι είχαν περισσότερο χρόνο για επαναλήψεις. Ο στόχος είναι ένας, η επιτυχία ! Με την στήριξη της οικογένειας μου και την καθοδήγηση των καθηγητών μου είμαι βέβαιος  πως όλος ο κόπος μου θα ανταμειφθεί.Καλή επιτυχία σε όλους του εξεταζόμενους!!

Σταυρούλα Καράμπαλη/ μαθήτρια Λυκείου Βουνάργου / Θετική Ο.Π

Όλο αυτό ήταν πολύ αγχωτικό. Υπήρχε πίεση από γονείς, εκπαιδευτικούς και τον εαυτό μου. Δε θέλω να απογοητεύσω κανέναν γιατί όλοι μαζί κάναμε μία προσπάθεια. Υπάρχουν φορές που φτάνω στα όριά μου, αλλά ο στόχος μου δίνει ξανά δύναμη, μας είπε.

Ελεάνα Χατζιλλάρη /μαθήτρια Λυκείου Βουνάργου/ Θετική Ο.Π

Όλο αυτό φέτος ήταν πολύ αγχωτικό. Πολύ διάβασμα και προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου. Παιδιά, καθηγητές και γονείς όλοι στον ίδιο αγώνα με εμάς μπροστά. Ψυχραιμία και θετική σκέψη συνιστώ σε όλους, καλή μας επιτυχία !

Χρήστος Παπαδόπουλος/μαθητής 2ου Λυκείου Πύργου/ Θετική Ο.Π

Μια διαφορετική σχολική χρονιά τελειώνει φέτος. Ήταν κουραστική, δεν ξέραμε την ύλη, κάναμε μαθήματα με εξ αποστάσεως, όλα αυτά δεν είναι συνηθισμένα. Τώρα φτάσαμε στο τέλος και εύχομαι καλή επιτυχία και ηρεμία σε όλους μας.

Βασίλης Δημητρέλλος-
σε ό,τι και αν κάνουμε, να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό 

Εύχομαι από καρδιάς, καλή επιτυχία και δύναμη σε όλους τους υποψηφίους, να έχουν υγεία, δύναμη και επίτευξη των στόχων τους, δήλωσε στην εφημ. πατρίς ο Διευθυντής της β΄βαθμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος και πρόσθεσε «να έχουν προσήλωση και επιμονή στους στόχους και τις επιθυμίες τους. Η δοκιμασία των εξετάσεων είναι μια από τις πολλές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους. Σημασία έχει, σε ό,τι και αν κάνουμε, να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να γεμίζουμε με πολύτιμες εμπειρίες τη ζωή μας ».

Χαραλ. Ανδρουτσόπουλος
Δ/ντης 4ου Λυκείου Πύργου

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας ήταν η φετινή χρονιά, μας είπε ο Δ/ντης του 4ου Λυκείου Πύργου κ. Χαράλαμπος Ανδρουτσόπουλος και πρόσθεσε, «μπορεί η όλη κατάσταση να μας επηρέασε παρ’όλα αυτά καταφέραμε και είμαστε δίπλα στα παιδιά μας όλο αυτό το διάστημα. Οι κόποι και οι προσπάθειες που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα θετικό ή ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν είναι κάτι το τελεσίδικο καθώς η ζωή είναι μπροστά τους και μπορούν να σχεδιάζουν καινούριους στόχους ».

Γιώργος Φωτεινόπουλος
Δ/ντης 1ου Λυκείου Πύργου

Όταν σταμάτησαν τα μαθήματα του σχολείου λόγω του covid19 και οι 15 καθηγητές του προσανατολισμού του 1ου Λυκείου συμμετείχαν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προσπαθώντας να καλύψουν την ύλη, μας είπε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος. Όλο αυτό το διάστημα ήμασταν δίπλα στα παιδιά για να έχουν καλή ψυχολογία και καλό επίπεδο γνώσης. Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά υγεία και καλή επιτυχία και ελπίζω να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια που έκαναν όλο αυτό το διάστημα, κατέληξε.».

ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


Χρήστος Αθανάσουλας-
διδάξαμε και αλληλεγγύη
που ομορφαίνει τη ζωή!

Το κοινωνικού φροντιστήριο για όγδοη χρονιά και με την εξαιρετικά δυναμική παρουσία των 35 εθελοντών εκπαιδευτικών που το στελεχώνουν, συνέχισε και φέτος να προσφέρει αφιλοκερδώς γνώσεις, αγάπη και στήριξη σε 130 μαθητές Λυκείου. Ο υπεύθυνος κ. Χρήστος Αθανάσουλας μας μίλησε για όσα μοιράστηκαν εκπαιδευτικοί και καθηγητές τη χρονιά που πέρασε «πέρα από τα μαθήματα προσπαθήσαμε να διδάξουμε και αλληλεγγύη. Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας την ομορφιά της ζωής που δεν είναι ο τερματισμός, είναι το ταξίδι, η διαδρομή, η προσπάθεια, το όνειρο, η επιθυμία να διανύσεις την απόσταση, να κινηθείς προς το στόχο. Ζήσαμε αυτό το όνειρο και το βλέπουμε να ολοκληρώνεται με αυτές τις εξετάσεις, το παλέψαμε, το χαρήκαμε, γιατί διανύσαμε μια διαδρομή που η αλληλεγγύη την έκανε μαγική. Εμείς δεν είπαμε ποτέ στα παιδιά ότι με την επιτυχία στις πανελλήνιες θα γίνουν ευτυχισμένα αλλά τους διδάξαμε με λόγια και την πράξη μας, ότι με την αλληλεγγύη μπορούν να ξεκινήσουν να αισθάνονται καλύτεροι άνθρωποι, γιατί η αλληλεγγύη είναι που κάνει πραγματικότητα αυτό που φάνταζε ουτοπία τον άνθρωπο πάνω από το κέρδος, την αγάπη και την καλοσύνη που νικούν το φθόνο τον ανταγωνισμό, την πλουτοθηρία. Καλή δύναμη στα παιδιά !».

Γιώργος Καίσαρης-
ένα ακόμη διαγώνισμα,
τίποτα παραπάνω !

Μικρός πίστευα και εγώ, ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις κρινόταν η ζωή μου. Μεγαλώνοντας, η ζωή, μου δίδαξε ότι όλα αυτά ήταν λάθος. Η ζωή κρίνεται από τις επιλογές που έχεις κάνει στο παρελθόν και από αυτές που θα κάνεις στο μέλλον και όχι από κάποιο διαγώνισμα, μας είπε ο κ. Γιώργος Καίσαρης από φροντιστήριο”ΚΑΙΣΑΡΗΣ” και πρόσθεσε ότι εμείς, δεν τις αποκαλούμε Πανελλαδικές, αλλά ένα διαγώνισμα ακόμη. Αυτό που θέλω να πω σε όλα τα παιδιά είναι ότι προσπαθούν για τον εαυτό του και μόνο και ότι μόνο οι θετικές σκέψεις είναι αυτές που θα τα βοηθούν πάντα. Καλή επιτυχία, η ζωή σας τώρα ξεκινά.».

Σπύρος Βρύνας –
η νεολαία μας θα προχωρήσει μπροστά με αισιοδοξία

Φέτος ζήσαμε πρωτόγνωρες στιγμές, γεγονότα και συναισθήματα, μας είπε ο καθηγητής κ. Σπύρος Βρύνας από το φροντιστήριο ”ΑΛΜΑ” «στο επίκεντρο αυτού του «κυκλώνα» βρέθηκαν οι υποψήφιοι μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων, που πέρασαν όλον αυτόν τον καιρό με τη συνεχή και επίπονη υποστήριξη της οικογένειά τους, του σχολείου και τη δική μας, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο, γεγονός που έγινε για εμάς ένας ανταγωνιστικός μονόδρομος και ένα επαγγελματικό «στοίχημα» που έπρεπε να κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα να αποδειχθεί ότι οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι. Ευχόμαστε ένα βαθύ και αληθινό «καλή επιτυχία».

Αλέξανδρος Λίμουρας-
σημαντικές, όχι όμως καθοριστικές


Σε αυτές τις εξετάσεις κρίνονται η προετοιμασία και οι γνώσεις του υποψήφιου και όχι η προσωπικότητα και οι δεξιότητές του, μας είπε ο κ Αλέξανδρος Λίμουρας από το φροντιστήριο ”ΑΝΟΔΟΣ” και πρόσθεσε «είναι σημαντικές αφού θα κρίνουν αν ο υποψήφιος πραγματοποιήσει το όνειρό του περνώντας στη σχολή που επιθυμεί, δεν είναι όμως καθοριστικές αφού στη ζωή πάντα θα ανοίγονται νέοι δρόμοι. Με σωστή διαχείριση της κούρασης και του άγχους ο καθένας κάνει την προσπάθειά του. Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, να το πιστέψει και να το προσπαθήσει, διαφορετικά ένα ταλέντο θα χαθεί ».

Μάκης Κοπανιτσάνος –
ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση
για να αποδώσετε


Ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση για τους μαθητές, έτσι ώστε να αποδώσουν, τονίζει μεταξύ άλλων ο καθηγητής κ. Μάκης Κοπανιτσάνος από τα Φροντιστήρια ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ και απευθυνόμενος στα παιδιά τονίζει «φροντίστε τον εαυτό σας, βρείτε χρόνο για ξεκούραση, τραφείτε σωστά και υγιεινά, Επικεντρωθείτε στον στόχο σας και στα όνειρά σας χωρίς να σας αγχώνει το αποτέλεσμα. Με επιμονή και υπομονή αντιμετωπίστε αυτά τα διαγωνίσματα και μην ξεχνάτε ότι έρχεται ένα απολαυστικό καλοκαίρι ξεκούρασης και χωρίς υποχρεώσεις».

Γιώργος Αναστασόπουλος –
καμία ανασφάλεια
στους μαθητές μας

Ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας με συνέπειες αρνητικές για όλους. Το Φροντιστήριο “ΘΕΜΕΛΙΟ” στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των μαθητών και τους υποστήριξε όπως έπρεπε, μας είπε ο καθηγητής κ. Γιώργος Αναστασόπουλος. Η επικοινωνία, η επαφή με τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ήταν μία καθημερινή μας πραγματικότητα. Τα διαδικτυακά μαθήματα με όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν δεν άφησαν περιθώριο για να δημιουργηθεί ανασφάλεια στους μαθητές.Ευχόμαστε καλή επιτυχία, υπομονή και χαμόγελα στο τέλος !».

Για τα παιδιά..

Η ζωή τώρα ξεκινά για εσάς, αυτές οι εξετάσεις είναι μία από τις τόσες δοκιμασίες που έχετε να αντιμετωπίσετε…

Αυτές τις ώρες να έχετε θετικές σκέψεις, διαχειριστείτε παραγωγικά το άγχος σας χωρίς να σας καταβάλλει.. είναι μόνο τέσσερα διαγωνίσματα, η ψυχραιμία να χαρακτηρίζει πάντα τη ζωή σας !

Η οικογένεια της εφημ. Πατρίς εύχεται και στα 1125 παιδιά, καλή επιτυχία !

Όλη η επικαιρότητα