Ελλάδα

Πανελλήνιες: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού σε Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής

Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη (16/06) σε ένα από τα Εξεταστικά Κέντρα της χώρας, όταν ένας υποψήφιος παραπονέθηκε ότι έχει πονοκέφαλο. Ακολούθως, κατά τη θερμομέτρησή του διαπιστώθηκε ότι είχε δέκατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εξεταστικό Κέντρο, σύμφωνα με το esos.gr, βρίσκεται σε περιοχή που ήδη έχουν εκδηλωθεί κρούσματα κορονοϊού.

Στο Εξεταστικό Κέντρο μετέβησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Περιφέρειας, ενώ υπήρξε επικοινωνία με την Εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας για θέματα COVID-19, Αναστασία Γκίκα.

Τα συμπτώματα του υποψηφίου θεωρήθηκαν συμβατά με τη λοίμωξη COVID-19, και κατά συνέπεια ενημερώθηκαν ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου και ο ΕΟΔΥ.

Ακολούθως, ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής επικοινώνησε με την οικογένεια του ύποπτου κρούσματος για την ασφαλή απομάκρυνσή του υποψηφίου από το Εξεταστικό Κέντρο.

Καθησυχάζει το υπουργείο Παιδείας

Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αναστασία Γκίκα επιχείρησε να καθησυχάσει γονείς και υποψήφιους, τονίζοντας στο alfavita πως κανένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού δεν έχει διαπιστωθεί ως τώρα σε εξεταστικό κέντρο.

Σύμφωνα με την κυρία Γκίκα, καθημερινά σε διάφορα εξεταστικά κέντρα χτυπάει συναγερμός και το υπουργείο δέχεται ενημερωτικά τηλεφωνήματα για υπερθερμίες και πονοκεφάλους υποψηφίων, που προκαλούνται όμως κυρίως λόγω του άγχους.

«Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Άγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα», δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Όλη η επικαιρότητα