Αθλητισμός

Πανελλήνιοι Εφήβων – Νεανίδων: Ο Εμμανουήλ στην κορυφή όπως αναμενόταν!

Ακούστε το άρθρο

Μόνον ο Καραλής -που είναι και καθαρόαιμος έφηβος -κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και να κατακτήσει τον τίτλο του 1ου Πανελληνιονίκη στο επί κοντώ, στο Πανελλήνιο εφήβων, δίνοντας μπαράζ για τη νίκη  με ένα άλμα στα 5μ. 30 εκατοστά ενώ είχε αποτύχει στα 5μ. 40μ.

Στα 3.000 μέτρα steepl νεανίδων η Παναγιώτα Χρονοπούλου  του Κοροίβου έκανε μεγάλη προσπάθεια και κατετάγη στην 5η θέση με επίδοση  12’26’’40    πολύ κοντά στην ατομική επίδοση 12’ 19’’ 74, συντρίβοντας την καλύτερη φετινή επίδοσή της που ήταν 13’ 07’’ 40

Στον ακοντισμό των «καθαρόαιμων» εφήβων ο Σωτήρης Καραμουσάλης των Λεχαινών έκανε ατομικό ρεκόρ 48μ.27 εκατοστά και κατετάγη 11ος . Το παλαιότερο ρεκόρ του ήταν 48μ.22 εκατοστά.

Αν και είχαν δύσκολη αποστολή στο Πανελλήνιο εφήβων και κορασίδων, για τους μικρότερους ηλικιακά  αθλητές της  Ηλείας,  –οι περισσότεροι- κάτω από 20 ετών, εντούτοις συναγωνίστηκαν στα ίσια  τους συναθλητές τους και πέτυχαν να μπουν σε τελικούς και να διακριθούν.

Στο μήκος ο Αλέξης Αργυρόπουλος του Κοροίβου, ήταν τέταρτος με άλματα στο μήκος  εκ νέου πάνω από τα 7 μέτρα. Πέτυχε  7μ.15 εκατοστά  στην Κατερίνη απέναντι σε έφηβους αθλητές με Παγκόσμιες επιδόσεις, όπως ο Τεντόγλου. Ο αθλητής θα πάει στην Ιταλία στο Παγκόσμιο αφού έχει πιάσει το όριο με στόχο ένα μεγαλύτερο άλμα. Τη νέα χρονιά θα ανήκει πλέον στην κατηγορία εφήβων.

Ο Άρης Γεωργίου του Απόλλωνα  στα 3.000 steepl  πέτυχε νέα ατομική επίδοση με 9’ 49’’60 συντρίβοντας την παλαιότερη που ήταν 10’ 13’’ 70 και ήταν έκτος,  ένα αγώνισμα που πάντα έχει αστάθμητους παράγοντες.  Ο αθλητής δοκίμασε και στα 800 μέτρα αλλά δεν πέρασε στον τελικό γιατί ήταν αδύνατο μετά από 10 ώρες να δώσει έναν άλλο αγώνα ημιαντοχής. Ο αθλητής θα λάβει μέρος στην συνάντηση Ελλάδας –Κύπρου που θα γίνει στην Σπάρτη.

Ο Γώργος Παναγιωτακόπουλος του Απόλλωνα (παίδας)  δεν πέρασε στον τελικό του τριπλούν καίτοι είχε πρόσφατη επίδοση 13μ.89 εκ. Ο αθλητής έκανε δύο άκυρα και στο τρίτο που ξεπέρασε τα 13 μ 50 εκ. βρέθηκε να έχει ίχνος πλαστελίνης στην σανίδα και το άλμα δεν μέτρησε. Τη νέα χρονιά πάει για πάνω από 14 μέτρα.

Η Μαργαρίτα Τσουκαλά απαγορευόταν να συμμετάσχει στο έπταθλο επειδή είναι 16 ετών έτσι δοκίμασε σε μήκος και ύψος  αλλά δεν πέτυχε τον στόχο της που ήταν  δύο ρεκόρ, δηλαδή πάνω από 6 μέτρα στο μήκος (5μ92 εκ.) και στο ύψος (1μ.65εκ) μένοντας εκτός τελικού στο μήκος και στο ύψος κατετάγη 12η . Η αθλήτρια θα λάβει μέρος στη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου και τη νέα χρονιά φαίνεται ότι θα λάβει μέρος σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις αφού θα είναι έτοιμη και ηλικιακά.

Η Δήμητρα Κυριαζή και αυτή 16 ετών, έκανε 5μ38 εκ. στον προκριματικό αλλά δεν πέρασε στον τελικό για 7 εκατοστά. Η αθλήτρια έχει φέτος 5μ 71 εκατοστά και τη νέα χρονιά-στοχεύει τα 6 μέτρα- θα είναι κορασίδα που θα παλέψει ακόμη και για μετάλλιο αλλά και στην κατηγορία νεανίδων θα είναι μία από τις αθλήτριες του τελικού.

Η Εύα Αργυροπούλου με  3.674 βαθμούς κατετάγη όγδοη στο έπταθλο σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα που είχε ότι καλύτερο είχε να επιδείξει έχει αυτή η στιγμή η Ελλάδα στις επταθλήτριες U-20 και μέχρι 17 ετών. Η αθλήτρια θα είναι και τη νέα χρονιά κορασίδα.

Όλη η επικαιρότητα