Αθλητισμός

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Εθνική Ομάδα Beach Soccer με χρώμα Πάτρας και Μεσογειακών Αγώνων

Ακούστε το άρθρο

Έντονο χρώμα των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων είχαν οι προκριματικοί του  Πανελλήνιου Πρωταθλήματος BeachSoccer που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 20, 21 Ιουλίου στην Πάτρα.

Καταρχήν, οι αγώνες έγιναν στο γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο των Αγώνων πίσω από το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», το οποίο είναι η πρώτη εγκατάσταση της διοργάνωσης που ετοιμάστηκε. Πέραν αυτού, στην ομάδα του Ηρακλή Πατρών που έλαβε μέρος στα προκριματικά συμμετείχαν δύο ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Ελλάδας στο BeachSoccer, ο γκολκίπερ Άρης Θωμάς και ο στράικερ Δημήτρης Μικελάτος.

Συνολικά, στα προκριματικά  συμμετείχαν τέσσερις ομάδες, ο Ηρακλής Πατρών, η Νάπολη Πατρών, ο Αχαϊκός και η ομάδα της Μάνης. Στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα πέρασαν τρεις ομάδες από την Πελοπόννησο και όχι δύο, όπως αρχικά ανέφερε η προκήρυξη και αυτό διότι το πρωτάθλημα στη Μυτιλήνη, που θα έβγαζε μία ομάδα, δεν πραγματοποιήθηκε. Έτσι λοιπόν στην τελική φάση το πρώτο εισιτήριο πήρε ο Ηρακλής, το δεύτερο η Νάπολη και το τρίτο ο Αχαϊκός.

Από την άλλη πλευρά, η Εθνική μας ομάδα BeachSoccerπου παίζει φέτος το καλοκαίρι σε διπλό ταμπλό, αφού πρώτα θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ακολούθως θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, διαθέτει στις τάξεις της εννέα παίκτες από την Πάτρα. Τόσους κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γιαλεσάκης στην προεπιλογή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (προκριματική φάση) που θα γίνει 16-18 Αυγούστου στην Κατάνια, όπου η ελληνική ομάδα που έχει κληρωθεί στον 1ο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας θα αντιμετωπίσει την Ρουμανία, την Σερβία και την Φινλανδία. Στην τελική φάση της Β’ Κατηγορίας, που θα γίνει 6-9 Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία, θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους των προκριματικών και οι τρεις καλύτερες δεύτερες.

Στην προεπιλογή για το Ευρωπαϊκό ο Νίκος Γιαλεσάκης, συμπεριέλαβε 24 παίκτες και από αυτούς αρχές Αυγούστου θα επιλεγεί η τελική «10άδα» που θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και στους II Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται εννέα παίκτες από την Πάτρα. Αυτοί είναι οι Γιώργος Καρακάσης, Ανδρέας Διαμαντόπουλος, Μιχάλης Μιχαλόπουλος, Βασίλης Μπελεζάκης, Ραφαήλ Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μικελάτος, Βασίλης Σταυρόπουλος, Ηλίας Παπαδάτος και Αρης Θωμάς. Ακόμη, στην εθνική κλήθηκαν οι Μιχάλης Καφαντάρης, Σπύρος Γκρίτζαλης, Στρατής Παπαευστρατίου, Λεόντιος Κωνσταντάκης, Κώστας Παπασταθόπουλος, Ανδρέας Κατσούλης, Μιχάλης Λυμπούσης, Γιώργος Χονδρουδάκης, Αλέξανδρος Μπίρης, Αναστάσιος Τικταπανίδης, Χρήστος Πιπίνης, Θεόφιλος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Τσιμπρικίδης, Αχιλλέας Κατσιούλης και Θανάσης Μπάκολας.

Όλη η επικαιρότητα