Αθλητισμός

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων Στίβου: «Έλαμψαν» τα παιδιά της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Με  καλές έως και εξαιρετικές επιδόσεις -έδωσαν και πρωτιές -ολοκλήρωσαν τις εθνικές εμφανίσεις  τους οι αθλητές και αθλήτριες  των σωματείων του Νομού αλλά και όλοι όσοι  κατάγονται από την Ηλεία με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων ανδρών και νέων γυναικών που έγινε το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα. Πλέον η σαγωνιστική χρονιά ολοκληρώνεται με το Παγκόσμιο Ανδρών που ξεκινά στο Λονδίνο την Παρασκευή και με τη διεθνή συνάντηση Ελλάδας;-Κύπρου για παίδες και κορασίδες.

  • Στο επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής κέρδισε και αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με επίδοση 5μ.25 εκ. Ο Πυργιώτης αθλητής χρειάστηκε να αλλάξει και πάλι κοντάρι αφού για δεύτερη φορά του έσπασε κατά τη διάρκεια ενός άλματος. Ο πρωταθλητής πλέον ετοιμάζεται για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Λονδίνο.

  • Τα 3000 steeple

Ο Στέλιος Φιλάϊ , φοιτητής ΤΕΦΑΑ παλαιός αθλητής του Ερμή Πύργου και σήμερα του Ολυμπιακού Πειραιά, ήταν πρώτος Πανελληνιονίκης τα 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια με επίδοση 9’32’’54 με μια τακτική έξυπνη, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.

  • Στα 4Χ400

Πανελλήνια πρωτιά για την Αμαλιαδίτισσα  φοιτήτρια της Ιατρικής Βάσω Μαρκοπούλου με την ομάδα της Ολυμπιάδας Πατρών στα 4Χ400 που αγωνίστηκε μαζί με τις Μουρτά, Δαγρέ και Πολυτίμη Μαντά.

  • Στα 3000 steeple

Στο αγώνισμα των φυσικών εμποδίων νέων γυναικών η Πυργιώτισσα Σταυρούλα Χρυσαειδή που αγωνίζεται με τη φανέλα του ΟΦΚΑ Οδυσσέα, ήταν δεύτερη Πανελληνιονίκης με 11’19’’93.

  • Στα 110 εμπόδια

Ο πρωταθλητής Ελλάδας όλων των κατηγοριών στο δέκαθλο φοιτητής ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Μάντης από τη Γαστούνη , παλιός αθλητής του Κοροίβου, συμμετείχε στα υψηλά εμπόδια -κυρίως  για να βοηθήσει τον Πανιώνιο σε βαθμούς- και με 15’’24 ανέβηκε στο βάθρο ως τρίτος Πανελληνιονίκης.

  • Στο μήκος

Ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής, μαθητής Γ’ Λυκείου από τη νέα χρονιά  Αλέξης Αργυρόπουλος  του Κοροίβου τα «έβαλε» άλλη μία φορά με μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές και κατετάγη πέμπτος αλλά ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του τα 7μ 35 εκατοστά. Ο πρωταθλητής από την Αμαλιάδα φέτος έκανε μεγάλη πρόοδο και αναμένεται τη νέα χρονιά να ακουμπήσει ακόμη και τα 8 μέτρα.

  • Στη σφαιροβολία

Την 9η θέση στο τελικό της σφαιροβολίας κατέλαβε η Χαρίκλεια Μιχοπούλου του Κοροίβου Αμαλιάδας με επίδοση 10 μέτρα 83 εκατοστά.

 

  • Στο τριπλούν

Η Βασιλική Ντούση από τον Πύργο, φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, που αγωνίζεται πλέον λόγω σπουδών με τη φανέλα σωματείου της συμπρωτεύουσας πέρασε στον τελικό με 11μ54 εκατοστά αλλά το πρόβλημα τραυματισμού επιδεινώθηκε στη διάρκεια του αγώνα και κατετάγη στον τελικό με 11μ.39 εκατοστά στην 11η θέση. Η αθλήτρια είχε και μια προσπάθεια στον τελικό πάνω από 12μ.20 εκατοστά που θα της έδινε μετάλλιο αλλά ήταν για ελάχιστα άκυρη.

  • Στον ακοντισμό

Ο Σωτήρης Καραμουσάλης στο ακόντιο, μαθητής Γ’ Λυκείου έκανε βολή στον τελικό 50μ.80 εκατοστά . Ο αθλητής της ΑΕ Λεχαινών κατετάγη 11ος  σ’ έναν δύσκολο αγώνα με αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας.

  • Συμμετείχαν

Στους αγώνες συμμετείχε η Αλίκη Μπακατσέλου ΑΓΕ Πύργου που μετά τον τραυματισμό προσπαθεί να βρει τη φόρμα της. Έκανε 12’’92 στα 100 μέτρα. Επίσης στους αγώνες συμμετείχε  η Δώρα Νικολοπούλου με τη φανέλα του Πανελληνίου που κάλυψε τα 200 μέτρα σε 26’’88.

  • Ο Κόροιβος

Η ομάδα του Κοροίβου στη βαθμολογία ήταν 62ο σωματείο στους νέους και 79ο στις νέες ανάμεσα στα 180 σωματεία που έλαβαν μέρος. Η ΑΕΛ ήταν 81η στα αγόρια.

  • Στη Σπάρτη την Τετάρτη

Στη Σπάρτη αγόρια και κορίτσια της κατηγορίας Παίδων και κορασίδων θα αγωνιστούν στη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης Ελλάδας –Κύπρου. Στους αγώνες συμμετέχουν δύο αθλητές από τον Πύργο και τον Απόλλωνα Πύργου. Ο ασημένιος Πανελληνιονίκης Παίδων στα 2000 steepl Αριστοτέλης Γεωργίου και η χρυσή Πανελληνιονίκης επτάθλου Μαργαρίτα Τσουκαλά. Οι αγώνες θα έχουν διήμερη διάρκεια.

Όλη η επικαιρότητα