Αθλητισμός

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων Κοριτσιών – Γ’ Φάση: Μεγάλη πρόκριση για το 3ο ΓΕΛ Πύργου με  «χατ – τρικ» της  Γ. Δεσπολλάρη!

Ακούστε το άρθρο

Παράσταση  για έναν ρόλο ήταν  η χθεσινή αναμέτρηση  του Δημ. Στ. Πύργου, στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  Ποδοσφαίρου  Κοριτσιών Λυκείων και  της Γ΄  φάσης!  Καθώς τα κορίτσια  του  3ου  ΓΕΛ  Πύργου  επικράτησαν  με σκορ 4 -1, αυτών  του 2ου  ΓΕΛ  Ναυπλίου, και  προκρίθηκαν στην επόμενη φάση! Μεγάλη  πρωταγωνίστρια η  Γεωργία  Δεσπολλάρη, που με το Νο 11  στην πλάτη, κυριολεκτικά  «έκλεψε» την παράσταση στο γήπεδο , και στο τέλος όχι  μόνο χειροκροτήθηκε από τους  συμμαθητές και συμμαθήτριες  της που έδωσαν δυναμικό παρών στις εξέδρες του γηπέδου Πύργου, αλλά και από  τις αντίπαλες παίκτριες και τον προπονητή τους!  Έχοντας  άξια συμπρωταγωνίστρια  την  Ιωάννα  Τσουρούλη (πέτυχε  ένα  φοβερό   γκολ – φάουλ, αλλά  Μισέλ  Πλατινί), χωρίς φυσικά  να υστερήσουν και τα υπόλοιπα  κορίτσια  του 3ο ΓΕΛ  Πύργου!

Τα  γκολ  της αναμέτρησης:

Το σκορ στο Δημ. Στ. Πύργου άνοιξε στο 21΄ για  το 3ο ΓΕΛ  Πύργου, όταν  η Γεωργία  Δεσπολλάρη(σπουδαίο  ταλέντο που  θα μπορούσε να  παίζει  άνετα στα  εθνικά  πρωταθλήματα  γυναικών),  κάνοντας μια  εντυπωσιακή  κούρσα από δεξιά,  με  βολέ στην απέναντι  γωνία,  σκόραρε(1 – 0)!  Τρία  λεπτά  αργότερα  η ίδια παίκτρια  μπαίνοντας αυτή τη φορά  από αριστερά, και περνώντας    όποιον  βρήκε στο δρόμο  της,  έγραψε το 2 – 0, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά   την πρόκριση!  Καθώς  με  το σκορ αυτό ολοκληρώθηκε το  α΄ ημίχρονο! Στην επανάληψη  το σκηνικό δεν άλλαξε , με το 3ο  ΓΕΛ  Πύργου  να πιέζει από  την αρχή  για ένα  τρίτο γκολ. Το οποίο τελικά ήρθε στο 42΄ (το κάθε ημίχρονο στους αγώνες αυτούς διαρκεί 35΄),  με ένα φοβερό χτύπημα φάουλ της Ιωάννας  Τσουρούλη, που «σφράγισε» και την πρόκριση  ουσιαστικά στην  επόμενη φάση! Έκτοτε  τα κορίτσια  του Πύργου  «χαλάρωσαν», δίνοντας την ευκαιρία στα κορίτσια  του Ναυπλίου στο 47΄με την Λέκα Μπρ.  η οποία εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην  περιοχή  του 3ου ΓΕΛ  Πύργου, να μειώσουν σε 3 – 1!  Όμως στη συνέχεια τίποτα το  σπουδαίο, καθώς  οι Πυργιώτισες  ξανά πέρασαν μπροστά,  και λίγο πριν το τελικό σφύριγμα της λήξης και στο 70΄συγκεκριμένα,  ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους  με την Δεσπολλάρη και πάλι, μέσα σε ξέφρενους  πανηγυρισμούς!

3ο  ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ: Θανοπούλου, Αναγνωστοπούλου, Πέρρα, Ζουμπάκη, Βιέρι, Μπίνη, Ψυχομάνη, Δεσπολλάρη, Τσουρούλη, Δημητροπούλου, Νικολοπούλου (έπαιξαν και οι Τριαντοπούλου, Καρυδάκη και Κουλοχέρα )

2ο  ΓΕΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ :  Λέκα  Εστ., Γεωργαντά, Δεδεμπίλη, Μερμίγκη, Μπέκα, Μερκούρη,  Γαβρηλού, Κοδέλα, Κοντού, Αργύρη, Χελιώτη(έπαιξαν ακόμα  και οι: Ντούλι, Κοκουφιλίππου, Λέκα Μπρ., Ορφανού, Παπαμάρκου και Γκριτζάλη).

Όλη η επικαιρότητα