Αθλητισμός

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: «Χρυσή» ξανά η Άννα Γιακουμοπούλου!

Ακούστε το άρθρο

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης η Αννα Γιακουμοπούλου.

Η αθλήτρια από το Γιαννιτσοχώρι που αγωνίζεται με τα χρώματα του Α.Σ. Κυπαρισσίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο ανδρών – γυναικών, για δεύτερη μάλιστα συνεχόμενη χρονιά στη νέα κατηγορία γι’ αυτήν των -49 κιλά γυναικών η οποία είναι και ολυμπιακή κατηγορία.

Έτσι απέδειξε ότι είναι πλέον μια αθλήτρια πολύ υψηλού επίπεδο με διάρκεια και διαχρονικότητα, θέτοντας συνεχώς υψηλότερους στόχους.

Διότι αυτή η επιτυχία έρχεται ύστερα από το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2018 και μια εξαιρετική γι’ αυτήν χρονιά.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε από τις 3 έως τις 5 Μαΐου, με τη Γιακουμοπούλου να δίνει τρεις δυνατούς αγώνες με τις καλύτερες αθλήτριες της κατηγορία της, καταφέρνοντας όχι μόνο να σταθεί καλά, αλλά να τις κερδίσει και να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Μια επιτυχία που πιστώνεται και ο προπονητής της Παναγιώτης Αλεξόπουλος και δείχνει το υψηλό επίπεδο δουλειάς που γίνεται ώστε να βρίσκεται στην κορυφή της Ελλάδας.

Η Άννα Γιακουμοπούλου μιλώντας για το χρυσό μετάλλιο αρχικά δήλωσε:

«Πραγματικά αυτό το μετάλλιο, επιβεβαιώνει πρώτα σε εμένα, ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έρχονται μέσα από την σκληρή δουλειά, αλλά και δικαιώνει τον προπονητή μου, που πιστεύει σε εμένα. Με καθοδηγεί με μεθοδική δουλειά, αγωνιά μαζί μου και ξεπερνάμε τα εμπόδια μαζί ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα ήξερα ότι έπρεπε να υπερασπιστώ τους τίτλους μου, κάτι που με βάραινε πολύ, αλλά πραγματικά την μεγαλύτερη μάχη την έδωσα με τον εαυτό μου, ώστε να ξεπεράσω τις δυσκολίες και να μπορέσω να πιάσω μια μέγιστη απόδοση.

Κάτι το οποίο πραγματικά συνέβη και με χαροποιεί πολύ αυτό, γιατί οι θυσίες και οι κόποι μου πιάνουν τόπο» και πρόσθεσε: «Η χρόνια ξεκίνησε δύσκολα για εμένα, αφού είχα να αντιμετωπίσω έναν σοβαρό τραυματισμό, ένα αναπάντεχο κάταγμα το οποίο δεν συνέβη στο άθλημα που κάνω αλλά στην περίοδο ξεκούρασης μου, το οποίο με κράτησε περίπου 3 μήνες εκτός προπονήσεων και εκτός αγώνων, χάνοντας σημαντικά πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Αυτά όμως συμβαίνουν κοιτάμε με τον προπονητή μου μπροστά και τα ξεπερνάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πάντως τέλος καλό όλα καλά, συνεχίζουμε για νέες επιτυχίες το 2019».

Όλη η επικαιρότητα