Ηλεία

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής Eurobank: Πινελιά πρωτιάς από 5χρονη Αμαλιαδίτισσα

Μια 5χρονη από την Αμαλιάδα είναι η νικήτρια του πανελλήνιου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής της Eurobank η οποία είναι και μέλος της Ομάδας Ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης.

Από την Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου της Eurobank ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα: «Ο φετινός διαγωνισμός ζωγραφικής συνάρπασε τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά του Ομίλου μας αφού λάβαμε 911 έργα, αριθμό ρεκόρ για το θεσμό: Μέσα από τις θαυμάσιες δημιουργίες τους, τα παιδιά μας πρόσφεραν «Ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο για τα παιδιά όλου του κόσμου». Το πολύ δύσκολο έργο της αξιολόγησης τόσων όμορφων έργων ανέλαβε τριμελής Επιτροπή η οποία φέτος αποτελείτο από τον κ . Θράσο Αβαριτσιώτη, εικαστικό και καθηγητή συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθηνών, τον κ. Πραξιτέλη Τζανουλίνο, γλύπτη και καθηγητή συντήρησης Αρχαιοτήτων στο ΤΕΙ Αθηνών και τον κ. Αντώνη Παπαθεοδούλου creative director της διαφημιστικής εταιρείας Tribe».

Τελικά  διακρίθηκαν 12 έργα που φιλοτέχνησαν παιδιά από όλη την Ελλάδα, ηλικίας από 5 ετών έως 11. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Από τα έργα που διακρίθηκαν η Επιτροπή επέλεξε το έργο της 5χρονης Γεωργίας Τζαβάρα για να διακοσμήσει την ηλεκτρονικήη χριστουγεννιάτικη κάρτα του Ομίλου μας» Η μικρή βραβευθείσα διαμένει στην Αμαλιάδα ενώ ο πατέρας της εργάζεται στο κατάστημα της Eurobank στα Λεχαινά.

«Είναι μεγάλη τιμή για την παιδική ομάδα ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδος η διάκριση αυτή. Συγχαίρω την Γεωργία για την βράβευσή της και μπορώ να πω ότι το έργο της δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από έργο ενήλικα ζωγράφου. Της αξίζουν συγχαρητήρια και είναι χαρά μας που ανήκει στην Ομάδα μας. Το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό. Είμαστε περήφανοι. Συγχαρητήρια στους γονείς της», δήλωσε ο ζωγράφος Κρίστο Χάσα στην ομάδα του οποίου ανήκει η μικρή Γεωργία.

Όλη η επικαιρότητα