Επιχειρήσεις Ηλεία Καταναλωτές

Πανέτοιμοι οι επαγγελματίες του Πύργου για την «Black Friday» – Ελπίδες στην αγορά

Ακούστε το άρθρο

Ελπίδες μοιράζει στον εμπορικό κόσμο για ακόμα μια χρονιά, τέταρτη στη σειρά, το ξενόφερτο έθιμο της «Black Friday» που έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη του Πύργου.

Με τις προηγούμενες χρονιές να αποτελούν σημαντικό οδηγό για τους επιχειρηματίες της πόλης, καθώς η επιτυχία του συγκεκριμένου εθίμου ήταν ικανοποιητική, τα καταστήματά τους έχουν προετοιμαστεί εδώ και μέρες για να υποδεχθούν το καταναλωτικό κοινό.

Με τις επιχειρήσεις να έχουν προαναγγείλει σημαντικές εκπτώσεις και μεγάλες προσφορές στα είδη που εμπορεύονται, οι καταναλωτές θα έχουν χρυσή ευκαιρία να αποκτήσουν πράγματα που επιθυμούν ή έχουν ανάγκη σε χαμηλότερες από το κανονικό τιμές και πάνω απ’ όλα πριν την επικείμενη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Βασικός σκοπός αυτού του θεσμού είναι να τονωθεί η αγορά της πόλης που τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πολλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθώς και να μεταφέρει το κλίμα των εορτών στο καταναλωτικό κοινό που καθημερινά αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες.

Προετοιμασμένοι και με ελπίδες

Την άποψή τους για το πώς πιστεύουν ότι θα εξελιχθεί η φετινή 4η «Black Friday» εξέφρασαν οι καταστηματάρχες, εκτιμώντας πως θα αποτελέσει τονωτική ένεση για τον εμπορικό κόσμο που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Οι επιχειρήσεις έχουν «φορέσει ήδη τα γιορτινά τους» και οι ιδιοκτήτες φροντίζουν να μεταφέρουν το κλίμα αυτό και στο καταναλωτικό κοινό τους, κάνοντας «γενναίες» εκπτώσεις και προσφορές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πελατών. Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις τους στην εφημ. «Πατρίς»:

Θεοδώρα Δασκοπούλου-«Ευδώρα»: «Συμμετέχουμε για ακόμα μια χρονιά στη «Black Friday» και περιμένουμε το κοινό να εκμεταλλευτεί τις προσφορές και τις εκπτώσεις που έχουμε βάλει. Έχουμε βάλει στα αντικείμενα της ροής μας -30%, ενώ στο χώρο ο κόσμος θα μπορέσει να δει και τα χριστουγεννιάτικά μας. Αναμένουμε η κίνηση να είναι αυξημένη συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες. Λόγω των ημερών που έρχονται, έχουμε ετοιμάσει το μαγαζί μας από νωρίς προκειμένου να αλλάξει η διάθεση του κόσμου και η δική μας».

Ρίτσα Καταύτου-«Belloccio»: «Η «Black Friday» έχει γίνει πλέον θεσμός. Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα εδώ και μερικές μέρες. Θα ισχύουν χαμηλότερες τιμές για Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Οι εκπτώσεις μας θα είναι από 15% έως και 50%. Εκτιμώ πως ο κόσμος θα βρει καλές τιμές και θα προτιμήσει την πόλη μας. Σίγουρα θα βοηθήσει την αγορά που έχει μεγάλο πρόβλημα, δεν είναι όμως μια λύση. Προτιμότερο θα ήταν να έχει ο κόσμος πάντα χρήματα και να μπορεί να ψωνίζει όλες τις εποχές και όχι να περιμένει τέτοιες μέρες. Ευελπιστούμε όμως σε όλα τα καταστήματα να ανέβει λίγο παραπάνω ο τζίρος».

Αλέξανδρος Αθανασόπουλος-«Αθανασόπουλος cosmetics»: «Εκτιμώ πως γενικότερα είναι ένας θεσμός που βοηθά σημαντικά την αγορά. Ουσιαστικά όμως μειώνει τις προηγούμενες μέρες, αφού ο περισσότερος κόσμος περιμένει τη μέρα αυτή για να ψωνίσει. Θεωρώ όμως ότι βοηθά τα μαγαζιά να ανέβουν περισσότερο και να κάνουν πραγματικές εκπτώσεις αυτή την εβδομάδα. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν με καλύτερες τιμές και τους καταστηματάρχες να πουλήσουν προϊόντα και να έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι ήδη και προσπαθούμε με περισσότερες εκπτώσεις. Το ποσοστό θα ξεκινήσει από 20% έως 50% και σε μερικά ήδη θα φτάσει ακόμα και το 70%».

Μιχάλης Μάκαρης-«Evo Sport»: «Συμμετέχουμε και πάλι στην «Black Friday». Είμαστε έτοιμοι όσον αφορά τις εκπτώσεις και τα προϊόντα μας. Θα ξεκινήσουμε από Πέμπτη, με τους πελάτες να μπορούν να αγοράζουν σε τιμές της επίσημης μέρας. Πολλά προϊόντα θα φτάνουν το 50%. Υποστηρίζουμε αυτό το θεσμό και πιστεύουμε ότι χρειάζεται. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκπτωτική μέρα αυτή την περίοδο και ελπίζω να υπάρχει ανταπόκριση όπως προηγούμενες χρονιές».

Δημήτρης Καραφλός-«Καραφλός Electronet»: «Είναι κάτι που πλέον έχει γίνει θεσμός. Έτσι όπως έχει ανοιχτεί η σεζόν, είναι για πάνω από μια εβδομάδα και υπάρχει σημαντική επισκεψιμότητα. Γίνεται έρευνα αγοράς, αρκετοί ψωνίζουν και πολλοί περιμένουν τη συγκεκριμένη μέρα για να κάνουν τις αγορές τους. Επειδή η χώρα έχει τα οικονομικά προβλήματα, ο κόσμος επιλέγει πότε θα πάρει αυτά που θέλει. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τονώσει σημαντικά την αγορά».

Θοδωρής Σκουτέρης-«Skouteris Center»: «Για ακόμα μια χρονιά συμμετέχουμε στο θεσμό αυτό και ήδη είμαστε προετοιμασμένοι από νωρίς προκειμένου να υποδεχθούμε τον κόσμο με νέα προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές. Ήδη τις προηγούμενες μέρες οι καταναλωτές παρατηρούσαν τις τιμές, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις αγορές τους. Εμείς ευελπιστούμε ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να στηρίξει την αγορά της πόλης του».

Όλη η επικαιρότητα