Κόσμος

Πανικός στη Γαλλία: Νεκρή μία αστυνομικός από πισώπλατα πυρά

panikos_sti_gallia_nekri_mia_astynomikos_apo_pisoplata_pyra.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες η Γαλλία καθώς η μια επίθεση διαδέχεται την άλλη, σκορπίζοντας τον θάνατο, τον τρόμο και τον πανικό στους πολίτες.

Μια ημέρα έπειτα από την επίθεση με τους 12 νεκρούς στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, άλλα τρία «χτυπήματα» τάραξαν τη Γαλλία.

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες σημειώθηκε μια επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Παρίσι, μια έκρηξη σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος σε προάστιο της Λιόν, στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν και μια επίθεση κοντά στο Παρίσι και συγκεκριμένα στη Λε Μαν, κατά την οποία άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδες σε τέμενος.

Δυστυχώς, πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό πως η γυναίκα αστυνομικός που πυροβολήθηκε στην πλάτη από τον άγνωστο δράστη νωρίτερα έχασε τη ζωή της. 

Ωστόσο, όσον αφορά στην έκρηξη στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν αμέσως στην περιοχή και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαπιστώθηκε πως από την έκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες.

Ο δήμαρχος της πόλης, Perrut Bernard, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το χτύπημα αυτό ίσως σχετίζεται με την χθεσινή επίθεση στην Charlie Hebdo, ενώ πηγή της Περιφέρειας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα