WEB tv Ηλεία

Πανηλειακή απεργία αύριο – «ως εδώ!» λένε οι έμποροι (vid)

Πανηλειακές κινητοποιήσεις αύριο ενάντια στα νέα μέτρα.
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη τύπου, με αφορμή τις αυριανές συγκεντρώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσειςπου έχουν προγραμματίσει οι εμπορικοί σύλλογοι Ηλείας και η εστίαση, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, παρουσία του προέδρου κ.Ηλία Ξανθούλη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας κ.Κωνσταντίνου Νικολούτσου, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ.Νίκου Σιαψάλη, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων και αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ν.Ηλείας κ.Τάσου Καρνάρου και του αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αρχ.Ολυμπίας κ .Δημήτρη Μικελόπουλου, οι οποίοι και απεύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή όλων των επιχειρηματιών του εμπορίου και της εστίασης στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ.Νικολούτσος τόνισε για ακόμα μια φορά ότι το Επιμελητήριο Ηλείας είναι στον πλευρό της εστίασης και του εμπορίου, στηρίζοντας τα αιτήματά τους, ενώ ο κ.Σιαψάλης καλεί τους πολίτες την ημέρα της κινητοποίησης να μην πραγματοποιήσουν καμία αγορά.

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Ξανθούλης, στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, αύριο στις 11 το πρωί και αν είναι εφικτό θα ακολουθήσει πορεία προς την Π.Ε Ηλείας όπου και θα παραδοθούν τα αιτήματα των εμπόρων προς τον αντιπεριφερειάρχη.

Αντίστοιχα, την ίδια ημέρα στην Αμαλιάδα, σύμφωνα με τον κ.Σιαψάλη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 08:30 το πρωί στην Σκακιέρα.

Ηλίας Ξανθούλης: Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

«Μαζί μας συμπορευτήκαν όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της Ηλείας, ενώ στο πλευρό μας βρίσκεται και το Επιμελητήριο Ηλείας. Προσκαλώ όλους τους συναδέλφους να είναι μαζί μας στις κινητοποιήσεις, γιατί όσοι αγωνίζονται κερδίζουν. Ζητώ από όλους τους εμπόρους να κλείσουν… για να μη μας κλείσουν! Δε μπορούμε να είμαστε αστυνόμοι στα ιδία μας τα μαγαζιά, δεν έχουμε την πολυτέλεια σε αυτές τις δύσκολες εποχές να αποκλείουμε κανένα πελάτη».

Κωνσταντίνος Νικολούτσος: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

«Το Επιμελητήριο στέκεται δίπλα στους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου και εκφράζει τη συμπαράστασή του στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, καθώς δεν είναι δίκαιο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποτελούν το εξιλαστήριο θύμα της επιδεινωμένης κατάστασης που προκαλεί η πανδημία. Απευθύνουμε κάλεσμα στην κυβέρνηση για τη θέσπιση ανταποδοτικών μέτρων στήριξης που θα βοηθήσουν τους κλάδους να επιβιώσουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.»

Νίκος Σιαψάλης: Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας καλεί όλο τον εμπορικό κόσμο να συμμετάσχει στην Πανηλειακή απεργία την Τρίτη 16 Νοεμβρίου ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 8:30π.μ στην Σκακιέρα στην Αμαλιάδα. Την μέρα αυτή θα παρακαλούσα τους συμπολίτες μας- καταναλωτές να μην κάνουν καμία αγορά σε όποιο κατάστημα ανοίξει και να έρθουν στη συγκέντρωσή μας.»

Δημήτρης Μικελόπουλος: Aντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Aρχαίας Ολυμπίας

«Δε θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε από αυτό το Πανηλειακό κίνημα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που είναι κατάφορα άδικα. Συμφωνούμε με τους συνάδελφους μας και δίνουμε συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες του κινήματος αυτού».

Τάσος Καρνάρος: Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων- Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ν.Ηλείας

«Σε συνδυασμό με την πανελλαδική απεργία στην εστίαση, θέλουμε να συσπειρωθούν όλοι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι στα καταστήματά τους. Στο δήμο μας και στο νομό ολόκληρο συμπορευόμαστε με τους συναδέλφους μας και λέμε ‘’ως εδώ’’! Δεν ανεχόμαστε να είμαστε χωροφύλακες στα καταστήματά μας, υπό το φόβο ελέγχων και εξοντωτικών προστίμων, που σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν λύση για τη νέα έξαρση της πανδημίας».

Όλη η επικαιρότητα