Αθλητισμός

Πανηλειακός: Δεν κάνει ένσταση εις βάρος της Καλαμάτας

13598_ph1.jpg

Του Γιάννη Μουρούτη

Δεν προχώρησε σε ένσταση-καταγγελία κατά της Καλαμάτας (για το γνωστό θέμα που έχει προκύψει από τον αγώνα της, Κυπέλλου, την Τετάρτη) ο Πανηλειακός, όπως ανέφερε ο ίδιος ο διοικητικός επικεφαλής της πυργιώτικης ομάδας Κώστας Ντάβαρης, ο οποίος ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα το μεσημέρι της Δευτέρας (οπότε και συμπληρώθηκε η προθεσμία των τριών εργάσιμων ημερών μετά τον αγώνα, που προβλέπει ο κανονισμός).

«Οι βαθμοί κερδίζονται στο γήπεδο»

«Εξετάσαμε το θέμα που προέκυψε με τη χρησιμοποίηση από την Καλαμάτα τιμωρημένου παίκτη στον πρόσφατο αγώνα που έδωσε για το Κύπελλο. Θα μπορούσαμε με βάση τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει συγκεκριμένες προβλέψεις για τέτοιες περιπτώσεις, να καταθέσουμε ένσταση-καταγγελία για τον αγώνα της με το Θρασύβουλο και να την οδηγήσουμε σε τιμωρία αφαίρεσης βαθμών από το πρωτάθλημα. Ο νόμος μάς έδινε σαφώς τη δυνατότητα.


»Επιλέξαμε, όμως, αυτό που για εμάς είναι αυτονόητο. Επιλέξαμε δηλαδή να μην εκμεταλλευτούμε ένα λάθος που έκανε το σωματείο της Καλαμάτας και να μην καταθέσουμε ένσταση. Γιατί εμείς θέλουμε οι βαθμοί να κερδίζονται (ή να χάνονται) στα γήπεδα, κι όχι ‘στα χαρτιά’! Το αθλητικό ήθος, η αξιοπρέπεια και η ηθική είναι πολύ σημαντικές αξίες που πάντα διακρίνουν τον Πανηλειακό. Έτσι πορευόμαστε και νομίζω ότι αυτό το ξέρουν όλοι.

»Δείχνουμε λοιπόν και με πράξεις ότι οι αγώνες κρίνονται μέσα στα γήπεδα και μόνο σε αυτά. Με την Καλαμάτα που είναι ένα γειτονικό σωματείο, με το οποίο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, δε θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά». Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ντάβαρης.

Στο μεταξύ ο Πανηλειακός, μετά το ρεπό της Κυριακής, μπήκε από χθες και πάλι σε προπονητικό ρυθμό (το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω της επετείου της 28ης Οκτωβρίου) ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος που γίνεται την προσεχή Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στην Κρήτη όπου στη Γέργερη Ηρακλείου θα αντιμετωπίσει το Ρούβα.

Για αυτό το ματς δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Κατσαρός, καθώς υπέστη θλάση στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Αντίθετα θεωρείται πολύ πιθανό αυτή τη φορά να είναι διαθέσιμος ο προερχόμενος από τραυματισμό Καραχάλιος, κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις προσεχείς μέρες.

Στη δημιουργία γυναικείας ομάδας, όπως έχει γνωστοποιηθεί τις τελευταίες μέρες, προχωράει άμεσα ο Πανηλειακός! Όπως σχεδιαζόταν από τους υπεύθυνους του συλλόγου (είχε γίνει και σχετική δημόσια αναφορά για το επικείμενο σχέδιο, και πρόσφατα, κατά το κάλεσμα εγγραφών στις Ακαδημίες) οι εγγραφές και η συγκρότηση της ομάδας ξεκινούν πλέον άμεσα.


Οι εγγραφές ξεκίνησαν από χθες (29/10) και αφορούν γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, και θα γίνονται: Στη Συντριάδα, ώρες από 3.00 το μεσημέρι ως 7.00 το απόγευμα, στα γραφεία του Πανηλειακού (πρωινές ώρες, οδός Κολοκοτρώνη 1, τηλ. 26210 34649), στον τεχνικό υπεύθυνο των τμημάτων Ακαδημιών του Πανηλειακού και της γυναικείας ομάδας, Θόδωρο Βαγγόπουλο – τηλ. 6977 280804.

Όλη η επικαιρότητα