Αθλητισμός

Πανηλειακός: Δεν τον «Χ»άλασε (1-1) η γκολάρα του Νάστου (PHOTOS + VIDEO)

arxh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο Πανηλειακός στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου απέναντι στον ΑΟ Χανιά.

Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ στο 9′ με ωραία κεφαλιά του Παπαντζίκου από σέντρα του Τσάτσου.

Ο Πανηλειακός ισοφάρισε στο 55΄με εκπληκτικό σουτ του Νάστου από τα 40 μέτρα.

Η εικόνα του αγώνα

Τα Χανιά μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9 με ωραία κεφαλιά του Παπατζίκου από εξαιρετική σέντρα του Τσάτσου από δεξιά. Ο Πανηλειακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Κινητήριος μοχλός ήταν ο Μίλιεβιτς, ωστόσο ήταν καλά κλεισμένος και δεν απείλησε ιδιαίτερα,

Οι φιλοξενούμενοι επαναπάυθηκαν στο 0-1 και δεν έψαξαν το δεύτερο γκολ, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο ημίχρονο να κυλήσει χωρις κατι αξιόλογο.

1-1 με «ρουκέτα» Νάστου

Στο β΄ ημίχρονο ο Πανηλειακός πίεσε περισσότερο τα Χανιά, επιτιθέμενος από αριστερα με τον Μπιτάνγκ και τον Σαραμαντά, αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν ικανοποιητικά.

Στο 56’ όμως, σε ανύποπτη φάση, ο Νάστος κοντρόλαρε την μπάλα, την «έστρωσε» και εξαπέλυσε «ρουκέτα» από 40 μέτρα κάνοντας το 1-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

Ο Πανηλειακός προσπάθησε για το 2-1 στη συνέχεια, επιχειρώντας να αξιοποιήσει το ότι τα Χανιά έπαιζαν πολύ ψηλά το οφσάιντ. Όμως ο Μίλιεβιτς, που «κατάπιε» πάρα πολλά χιλιόμετρα και αναστάτωνε τους αμυντικούς, έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 84′ να κάνει το 2-1, καθώς το διαγώνιο πλασέ του απέναντι στον Θεοδωρόπουλο ήταν αδύναμο.

Νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά βρήκαν τον Πίτκα σε ετοιμότητα στο 79 και στο 81′.

Στο τελευταιο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» τα έδωσαν όλα για τη νίκη, αλλά το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

«Κόπηκαν» 730 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 4.200. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 1200 άτομα.

 Στο γήπεδο παρευρέθηκε για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολύ καιρό ο επί 20ετία διοικητικός ηγέτης του Πανηλειακού, Σάκης Σταυρόπουλος.

Παρών ήταν και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς (ο γιος του αγωνίζεται στα Χανιά), καθώς και αιρετοί της Ηλείας, όπως ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Στις κερκίδες βρέθηκε και ο πρώην διοικητικός επικεφαλής των «ερυθρόλευκων» της Ηλείας, Κώστας Ντάβαρης.

Πανηλειακός: Πίτκας, Σαραμαντάς, Λίτσος, Κοτσώνης, Λιόσης, Νάστος, Πίγκλα (79′ Σουλελές), Μπιτάνγκ, Καλαϊτζίδης (46΄Χαλούλος), Μίλιεβιτς, Αποστολόπουλος (30′ Μπράβος)

ΑΟ Χανιά: Θεοδωρόπουλος, Μπουντόπουλος, Παπατζίκος, Πάγκαλος, Λουκίνας (Βαλλιάνος 60΄), Μανωλάς, Τσάτσος, Παγώνης, Χατζησαΐας, Ζντράβγκοβιτς, Πότσι (79′ Τσατσαρής).

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

fopan83@gmail.com


Όλη η επικαιρότητα