Αθλητισμός

Πανηλειακός: Εκδικάστηκε η υπόθεση Μαρτίνου – «Βουνό» τα προβλήματα εν όψει Φωκικού

gagkatsis.jpg

Εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση της ένστασης που κατέθεσε ο Βύζας Μεγάρων κατά του κύρους του αγώνα με τον Πανηλειακό, εξαιτίας της συμμετοχής του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Μαρτίνου.

Ο δικηγόρος του Βύζαντα, Ευάγγελος Γκιγκιλίνης σημείωσε ότι στο άρθρο 27 παρ.2 του ΚΑΠ αναφέρεται πως οι ΠΑΕ οφείλουν να ενημερώνονται για τους τιμωρημένους από την ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής και τόνισε πως ο Πανηλειακός όφειλε να ρωτήσει και να ενημερωθεί.

Από την πλευρά του ο Αργύρης Λίβας είπε: «Κύριε πρόεδρε, ακόμα και αν ένας ποδοσφαιριστής είναι τιμωρημένος, φύγει για σπουδές δύο χρόνια και επιστρέψει, η τιμωρία του εξακολουθεί να ισχύει. Ο ποδοσφαιριστής δεν έπρεπε να αγωνιστεί και η ποινή του είχε ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας».

Ωστόσο, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που εκπρόσωπησε νομικά τον Πανηλειακό μαζί με τον Χάρη Γρηγορίου, ανέφερε:

«Το συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρει πουθενά ότι οι ΠΑΕ υποχρεούνται να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της διοργανώτριας. Αν ανέφερε κάτι τέτοιο δεν υπήρχε λόγος να έρθουμε εδώ. Η Football League κοινοποιεί πάντα τις αποφάσεις σε όλες τις ΠΑΕ. Τα υπόλοιπα των ποινών τα κοινοποίησε στις 5 Σεπτεμβρίου σε 24 ΠΑΕ της κατηγορίας, όμως όχι στις 4 που προβιβάστηκαν δικαστικά, δηλαδή στον Πανηλειακό, τη Ζάκυνθο, τον Βατανιακό και τη Γλυφάδα. Εμάς μας έστειλε το ποινολόγιο της Γ’ Εθνικής, στο οποίο αναφερόταν ότι ο Καζνέτση “κουβαλούσε” τιμωρία από τη Γλυφάδα και δεν τον χρησιμοποιήσαμε.

Ο Πανηλειακός έλαβε γνώση του ποινολογίου της Β’ Εθνικής μετά το ματς και γι’ αυτό δηλώσαμε τον Μαρτίνο στη 2η και 3η αγωνιστική. Δεν ξέρω αν στη Football League μας θεωρούσαν ομάδα Γ’ Εθνικής. Μπορεί να έγινε από αβλεψία ή εκ παραδρομής όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Καμία προκήρυξη και καμία διάταξη δεν υποχρεωνουν τις ομάδες να ενημερώνονται από το site για τις ποινές. Εμείς δεν γνωρίζαμε τίποτα για την ποινή».

Ο αθλητικός δικαστής έδωσε διορία στις εμπλεκόμενες πλευρές να προσκομίσουν υπομνήματα έως την Τετάρτη (06/11), κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του μεγαλομετόχου του Βύζαντα, Κώστα Κοσσυβάκη.

Ο ίδιος ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής να… σεβαστεί τα λεγόμενά του πριν από δύο εβδομάδες, όταν είχε πει ότι δεν θα ζητήσει υπομνήματα, με τον δεύτερο να τον διώχνει από την αίθουσα.

(Πηγή: footballeaguenews.gr)

Στα αγωνιστικά, ο προπονητής του Πανηλειακού Πέτρος Δημητρίου δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία των Κωνσταντινίδη, Καραπέτσα και Σταματή που είναι τραυματίες.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Ν’ Τζιοντό που δεν έχει βοηθήσει ακόμη την ομάδα, λόγω του γνωστού προβλήματος με το δελτίο του, ενώ προβλήματα υπάρχουν με τους Θωμόπουλο, Μίλιεβιτς και Λίτσο.

Ο Θωμόπουλος υποφέρει από βαρύ διάστρεμμα από τον εκτός έδρας αγώνα με την Καλλιθέα, ο Μίλιεβιτς έχει γαστρεντερίτιδα, ενώ ο Λίτσος έχει ενοχλήσεις στη μέση.

Ο Πανηλειακός δεν θα είναι μόνος του ούτε σε αυτό το παιχνίδι, καθώς οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας διοργανώνουν εκδρομή και για την Άμφισσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκδρομή θα κάνoυν τόσο οι Red boys, όσο και το Athens Club. Μάλιστα οι προεγγραφές έχουν ξεκινήσει και ο κόσμος δείχνει ιδιαίτερα «ζεστός» και έτοιμος να ανταποκριθεί και σε αυτό το κάλεσμα. 

Στο μεταξύ, την Παρασκευή το βράδυ στις 8:30 μμ στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στην αίθουσα εκδηλώσεων (2ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί ο οικονομικός απολογισμός του Πανηλειακού.

Ο Γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Βασίλης Γκαγκάτσης θα αναφερθεί με στοιχεία και θα ενημερώσει τους φίλους της ομάδας για την πορεία επί όλων των οικονομικών θεμάτων, ιδιαίτερα μετά την σύσταση της ΠΑΕ, ενώ φυσικά θα αναφερθεί στη μέχρι τώρα προσπάθεια που έχει γίνει. 

Ομιλητής και συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κος Β. Γκαγκάτσης

Όλη η επικαιρότητα